Linda Stuhaug

Annonse

10. september 2014

Enkel, sukkerfri blåbærpai med crunchy topping

Enkel, sukkerfri blåbærpai med crunchy topping
God Onsdag!
Før eg deler dagens nydelige oppskrift tenkte eg å spørre dere om noken tips. Imorra reiser eg nemlig på ei langweekend til Barcelona – eg rekner med noken av dere har vert der før? I tilfelle tar eg gledelig imot reisetips, råd, gode restauranter, mat som må smakes, strender, shopping, utflukter, opplevelser og det som hører med. VI har ikkje mange dagane, men dei skal utnyttast fra morgen til kveld med fullstappa timeplan, så vi får gjort og opplevd mest mulig. Dere skjønner vell greia med meg, med en lidenskap for mat så har eg lyst på nye smaksopplevelser og er veldig åpen for tips til både lunsj og middagssteder 🙂 Eg har fått med meg den enormt store matmarkedet La Boqueria som står aller høgst på lista mi, der kommer eg til å gå i drømmeland i timesvis! Så – skrik ut i kommentarfeltet folkens 🙂
Tilbake til overskrifta med blåbær i fokus! Sukkerfri, glutenfri og alternativt melkefri blåbærpai med crunchy topping –
Oppskrifta er superenkel, rask og krever få ingredienser. Den kan lages i små porsjonsformer eller som større kake i paiform.
Du kan naturligvis bytte blåbær med f.eks bringebær, eller en god blanding for variasjon! Innlegget inneholder sponsede produkter.
Av oppskrifta nedenfor fekk eg 3 porsjonspaier som bildene viser. Doble gjerne oppskrifta om du skal lage en stor, rund pai.
Blåbærpai med crunchy topping 200 g frosne blåbær, eg bruker sjølvplukka 25 g sukrin+ 15 g sukrin gold 0,5 dl vatn 1 ss potetmjøl
40 g havregryn, lettkokte * 20 g sukrin gold 20 g ekte smør*
Ha blåbæra i en kjele sammen med vatn, sukrin+ og sukringold. Varm opp, rør underveis og la det småkoke noken minutter. Ta kjelen av panna og visp inn potetmjøl. Ha blandinga over i porsjonsformer eller paiform.
Smelt smør i ei steikepanne, tilsett havregryn og sukrin gold. Bruk middels varme, rør rundt og la det få surre litt uten at det blir brunt. Strø som en topping over blåbærblandinga. Steik paiene på 175 grader i 10-20 minutter, til havregrynene får en gyllen farge. Steiketida vil variere etter kor lenge du lot havregrynblandinga surre i panna. Avkjøl litt før servering så toppingen blir crunchy.
* bruk naturligvis glutenfri havregryn for 100% glutenfri pai. For melkefri variant kan du bytte ekte smør med coocsa eller melkefri margarin.
Server gjerne lun, da smaker den aller best etter mi meining. Enten fra ovnen etter litt tid i romtemperatur, eller den kan varmes igjen før servering.
Den er veldig god aleine, men mange synes det er godt med vaniljeis eller vaniljekrem som tilbehør! Oppskrifter finnes i arkivet 🙂
Nyt med god samvittighet!

God Onsdag!

Før eg deler dagens nydelige oppskrift tenkte eg å spørre dere om noken tips. Imorra reiser eg nemlig på ei langweekend til Barcelona – eg rekner med noken av dere har vert der før? I tilfelle tar eg gledelig imot reisetips, råd, gode restauranter, mat som må smakes, strender, shopping, utflukter, opplevelser og det som hører med. VI har ikkje mange dagane, men dei skal utnyttast fra morgen til kveld med fullstappa timeplan, så vi får gjort og opplevd mest mulig. Dere skjønner vell greia med meg, med en lidenskap for mat så har eg lyst på nye smaksopplevelser og er veldig åpen for tips til både lunsj og middagssteder 🙂 Eg har fått med meg den enormt store matmarkedet La Boqueria som står aller høgst på lista mi, der kommer eg til å gå i drømmeland i timesvis! Så – skrik ut i kommentarfeltet folkens 🙂

Tilbake til overskrifta med blåbær i fokus!
Sukkerfri, glutenfri og alternativt melkefri blåbærpai med crunchy topping –

Oppskrifta er superenkel, rask og krever få ingredienser. Den kan lages i små porsjonsformer eller som større kake i paiform.

Du kan naturligvis bytte blåbær med f.eks bringebær, eller en god blanding for variasjon!
Innlegget inneholder sponsede produkter.


Av oppskrifta nedenfor fekk eg 3 porsjonspaier som bildene viser. Doble gjerne oppskrifta om du skal lage en stor, rund pai.

Blåbærpai med crunchy topping
200 g frosne blåbær, eg bruker sjølvplukka
25 g sukrin+
15 g sukrin gold
0,5 dl vatn
1 ss potetmjøl

40 g havregryn, lettkokte *
20 g sukrin gold
20 g ekte smør*

Ha blåbæra i en kjele sammen med vatn, sukrin+ og sukringold. Varm opp, rør underveis og la det småkoke noken minutter. Ta kjelen av panna og visp inn potetmjøl. Ha blandinga over i porsjonsformer eller paiform.

Smelt smør i ei steikepanne, tilsett havregryn og sukrin gold. Bruk middels varme, rør rundt og la det få surre litt uten at det blir brunt. Strø som en topping over blåbærblandinga. Steik paiene på 175 grader i 10-20 minutter, til havregrynene får en gyllen farge. Steiketida vil variere etter kor lenge du lot havregrynblandinga surre i panna. Avkjøl litt før servering så toppingen blir crunchy.

* bruk naturligvis glutenfri havregryn for 100% glutenfri pai. For melkefri variant kan du bytte ekte smør med coocsa eller melkefri margarin.

Server gjerne lun, da smaker den aller best etter mi meining. Enten fra ovnen etter litt tid i romtemperatur, eller den kan varmes igjen før servering.

Den er veldig god aleine, men mange synes det er godt med vaniljeis eller vaniljekrem som tilbehør! Oppskrifter finnes i arkivet 🙂

Nyt med god samvittighet!

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg