Linda Stuhaug

Annonse

11. september 2014

Sukkerfritt eplesyltetøy med smak av ekte vanilje

Sukkerfritt eplesyltetøy med smak av ekte vanilje
Vi er midt i eplesesongen og eg måtte selølgelig prøve meg på heimelaga eplesylte også! Som nevnt tidligare er ikkje eplesyltetøy noke eg har spist noke særlig av, så eg var veldig spent på korleis både smak og konsistens blei. Å lage eplesylte var utrulig enkelt og krever få ingredienser, så dette er noke alle kan få til! Eg har laga den i to varianter, og i den eine tilsatte eg frø fra vaniljestang, som gjorde sylta hakket bedre. Det er ikkje nødvendig om du ikkje har det tilgjengelig, var var som sagt veldig godt 🙂
Håper du blir inspirert til å lage ditt eget, heimelaga, sukkerfritt, reint, naturlig eplesyltetøy!
Eplesyltetøy med smak av vanlje ? 300 g norske epler i biter ? 1/2 vaniljestang eller 1/2 ts ekte vaniljepulver ? Sukrinmelis, evt. anna søtning ? Vatn
Mengden epler er målt i ferdigskrelt og oppkutta.
Skrell og skjær eplene i biter, ha i en kjele sammen med en skvett vatn, frø fra vaniljestang / vaniljepulver og litt søtning. Kok opp, juster varmen ned på middels og la det småkoke til eplene blir møre – ca. 15-20 minutt. Juster med vatn etter kva konsistens du ønsker og smak tilslutt til med søtning. Avkjøl og oppbevar i glasskrukke i kjøleskap.
Eg fikk akkurat den konsistensen eg ville ha med små biter av eple og fyldig tjukkelse!
Vaniljefrøene satte prikken over I-en og gjorde den rike smaken på syltetøyet eksta god ?
Hittil har eg brukt syltetøyet som topping på havregrøt ? sunne vafler ? over en skål med cottage cheese og brente valnøtter ? som pålegg på grove superscones og inni heimelaga lomper sammen med cottage cheese. Det har utvilsomt mange brukeområder, no må eg handle inn meir epler så eg kan lage enda meir sylte! Trippel porsjon neste gang, for det forsvant fort 😉
Her på fløyelsmjuk, krema havregrøt som eg posta på Mandag.
Nyt ? Det smaker også godt med ei skei rett i munnen!
Ha en fin dag 🙂

Vi er midt i eplesesongen og eg måtte selølgelig prøve meg på heimelaga eplesylte også!
Som nevnt tidligare er ikkje eplesyltetøy noke eg har spist noke særlig av, så eg var veldig spent på korleis både smak og konsistens blei. Å lage eplesylte var utrulig enkelt og krever få ingredienser, så dette er noke alle kan få til! Eg har laga den i to varianter, og i den eine tilsatte eg frø fra vaniljestang, som gjorde sylta hakket bedre. Det er ikkje nødvendig om du ikkje har det tilgjengelig, var var som sagt veldig godt 🙂

Håper du blir inspirert til å lage ditt eget, heimelaga, sukkerfritt, reint, naturlig eplesyltetøy!

Eplesyltetøy med smak av vanlje
? 300 g norske epler i biter
? 1/2 vaniljestang eller 1/2 ts ekte vaniljepulver
? Sukrinmelis, evt. anna søtning
? Vatn

Mengden epler er målt i ferdigskrelt og oppkutta.

Skrell og skjær eplene i biter, ha i en kjele sammen med en skvett vatn, frø fra vaniljestang / vaniljepulver og litt søtning. Kok opp, juster varmen ned på middels og la det småkoke til eplene blir møre – ca. 15-20 minutt. Juster med vatn etter kva konsistens du ønsker og smak tilslutt til med søtning. Avkjøl og oppbevar i glasskrukke i kjøleskap.

Eg fikk akkurat den konsistensen eg ville ha med små biter av eple og fyldig tjukkelse!

Vaniljefrøene satte prikken over I-en og gjorde den rike smaken på syltetøyet eksta god ?

Hittil har eg brukt syltetøyet som topping på havregrøt ? sunne vafler ? over en skål med cottage cheese og brente valnøtter ? som pålegg på grove superscones og inni heimelaga lomper sammen med cottage cheese. Det har utvilsomt mange brukeområder, no må eg handle inn meir epler så eg kan lage enda meir sylte! Trippel porsjon neste gang, for det forsvant fort 😉


Her på fløyelsmjuk, krema havregrøt som eg posta på Mandag.

Nyt ? Det smaker også godt med ei skei rett i munnen!

Ha en fin dag 🙂

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg