Marinert kalkunbryst med nydelig tilbehør

God Lørdag!

Sida helga er i gang, så tenkte eg å komme med tips til helgemiddag. Her i heimen er det vertfall typisk middag på en Søndag, ettersom man gjerne har dagen heime, og har tid og mulighet å la kjøttet få godgjere seg i ovnen.

Kalkunbryst er proteinrikt, magert, saftig og utrulig godt. Me det riktige tilbehøret så blir det er virkelig smaksfest!

Marinert kalkunbryst med grønnsaker, poteter, kokoskrema sopp og tyttebærsyltetøy –

Det marinerte kalkunbrystet er å finne i frysedisken i dagligvarebutikker. Denne er uten tvil blitt en favoritt – kalkun kan vere vanskelig å tilberede, for det er så lett for at kjøttet blir tørt. Dette kalkunbrystet trenger berre en opptining, steikes i ovnen, litt kvile og deretter skiver man det opp på middagstallerken!

? Marinert kalkunbryst – følg framgangsmetoden på baksida. Kjøttet skal steikes i ca. 1 time og 15 minutt.

? Grønnsaker – damp dei grønnsakene du ønsker å ha som tilbehør. Eg brukte blomkål, brokkoli og gulerøtter.

? Poteter kokes. Det er også godt med ovnsbakte potetbåter, potetskiver eller potetmos som tilbehør.

? Kokoskrema sopp gjer heile måltidet, og fungerer både som saus og tilbehør med grønnsaker. Man justerer mengden med kokosmelk / kokoskrem etter kor masse saus man ønsker. Oppskrift under bildet. Du kan kreme soppen med creme fraiche, rømme, matyoghurt istedenfor kokosmelk, men den gir en utrulig god smak og fylde.

Kokoskrema sopp
Juster mengdene etter kor mange som skal spise og kva konsistens du vil ha.

Steik sopp og gjerne løk med ulike krydder til dei begynner å skille litt væske. Tøm ut væska, og tilsett den stive delen av fullfeitt kokosmelk og en god dæsj soyasaus. Rør rundt, la det putre og godgjere seg før du smaker til med evt. krydder og meir soyasaus. Juster megda kokosmelk etter kor krema du ønsker den. Er sausen veldig rennane kan du justere med litt maisennajevning for å tjukne den. Rør maisenna ut i vatn og tilsett forsiktig mens det småkoker.

PS: den stive delen av kokosmelk – kokoskrem – får du når en boks vanlig kokosmelk står i kjøleskap. I denne oppskrifta er du ikkje så avhengig av den stive delen ettersom man kan justere med maisennajevning.

Perfekt å lage opp store porsjoner og samle familien til middag på en Søndag!

God helg vidare, alle sammen!
Vi nyter dagane i Barelona og er heime seint i morgon. Litt ferie og avbrekk, svar på kommentarer og lignene tar eg når eg kommer heim igjen 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

6 kommentarer

 1. Julie @ WolfItDown

  Perfekt helgemiddag, også ser det så fancy ut 😀 God lørdag! x

 2. Hei, jeg elsker bloggen og alle opskriftene dine! Tusen takk! Bare ett spørsmål, for da jeg var i butikken i går fant jeg plutselig havremel i hyllen – er dette like sunt som det havremelet som kjøpes på iherb? 🙂 (jeg tenker nå på havremel med gluten) (Evt. hva er fordelen med å spise glutenfritt?) Du har en helt fantastisk blogg, stå på!

 3. Linda Marie Stuhaug

  Serine: Heisann 🙂 Ja, havremel er havremel – det er ikkje store forskjellen på butikken og iherb. Havre er jo i utgangspunktet glutenfritt! Tusen takk, Serine 🙂

 4. Linda Marie Stuhaug

  Julie @ WolfItDown: Tusen takk! Det er knallgodt 🙂 God Mandag til deg!

 5. Lagde dette til nyttårsaften Linda, og det var den første gangen jeg prøvde den krema soppen din!! Det skal absolutt gjenntas, den var helt fantastisk god 😀 den falt i smak hos gjestene også 🙂 Blir nok en gjennganger her i huset, tusen takk for en fabelaktig smaksopplevelse 😀 Godt Nyttår flinke du <3 gleder meg til å følge deg i 2015 også 😀

 6. Linda Marie Stuhaug

  Monika: Fantastisk Monika! Virkelig kjekt å inspirere til nyttårsmaten 🙂 Håper å kunne inspirere masse i 2015! Godt nyttår til deg 🙂