Fylt, ovnsbakt sopp & søtpotetmos

Hei!

Det er ny veke og kjøttfri Mandag! Her er dagens enkle, smakfulle middagstips –
Fylt sopp, ovnsbakt sopp med krema grønnsaker, servert med søtpotetmos og grønt –

Fylt, ovnsbakt sopp med krema grønnsaker
1. Ta ut stilkene på soppen. Grovhakk desse sammen med andre valgfri grønnsaker, eg brukte papirka, mais og rødløk. Surr i ei panne sammen med krydder, tilsett eit par ss kokoskrem (evt. matyoghurt, creme fraiche…) og en dæsj soyasaus for god smak.

2. Fyll soppen med dei krema grønnsakene, topp med ost og steik midt i ovnen på 200 grader til osten er smelta og gyllen.

Du kan naturligvis fylle andre grønnsaker, og variere fyllet etter smak og behag!

Tilbehøret kan også selfølgelig varieres, denne gangen falt det på søtpotetmos og grønnsaker.

Søtpotetmos lager eg alltid opp i store porsjoner, og har liggande i en boks i kjøleskapet. Vanligvis ovnsbaker eg søtpoteter på 200 grader til dei er møre, eller mikrobaker i hurtigversjon. Tar av skallet og moser i en foodprosessor. Smak gjerne til med salt, pepper og en klatt smør om det er ønskelig.

Raskt, enkelt, smakfullt og godt! Kjøttfri måltider er trenger ikkje vere avansert, tidskrevande eller kjedelig.

God middag, god Mandag og god start på den nye veka!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

12 kommentarer

  1. Nina Bakke

    Ser helt nydelig ut som vanlig 🙂

  2. jenny margrethe goss dikkanen

    Det så utrolig godt ut!

  3. Martine

    Åh, det ser himmelsk ut! Du er så flink og jeg gleder meg til hver oppskrift fra deg 🙂

  4. Linda Marie Stuhaug

    Martine: Så hyggelig å hørem Martine, det gleder meg virkelig 🙂 Håper du får en fantastisk veke!

  5. Linda Marie Stuhaug

    jenny margrethe goss dikkanen: Så hyggelig å høre 🙂

  6. Linda Marie Stuhaug

    Nina Bakke: Takk for det, Nina 🙂

  7. Julie @ WolfItDown

    Mmmm fylt sopp er så godt og så enkelt, elsker at du kan variere det nesten i det uendelige 😀 Dette så godt ut 😀 Her ble det en enkel middag med søtpotetfries og eggerøre med masse surret løk i, sweet chilli saus til dyppings! Kjekt og høre at du hadde det fint i Barcelona, har tenkt på og ta turen til Spania selv snart, kanskje til neste år 🙂 Så fikk sommeren din vare pittelitt lengre 😀 Gleder meg til og se mer spansk-inspirert mat! x

  8. Linda Marie Stuhaug

    Julie @ WolfItDown: Fylte grønnsker kan virkelig varieres i det uendelige som du skriver 🙂 Høres ut som du også hadde en super middag på kjøttfri Mandag! Satser på litt Spania-inspirert mat framover, da i hovedsak tapas – det er jo så godt med mange forskjellige smaker! Ha en fin Onsdag, Julie 🙂

  9. Skulle ha laks og søtpotetmos i dag, men laksen var visst bli dårlig, og jeg hadde kun grønnsaker i kjøleskapet – så da ble det dette i dag 😀 Takk for kjempegod oppskrift som reddet middagen min!

    1. Så bra, Elise! Hyggelig at du finner fram til «gamle» oppskrifter i arkivet 🙂

      1. Finner alltid noe spennende oppskrifter her, gamle eller nye 🙂 Kjekt med søkefunksjon! Når jeg ikke lenger visste hva jeg skulle ordne til middag mens søtpoteten kokte gikk jeg bare inn på bloggen din – vipps så var det i boks 🙂

      2. Herlig! Veldig kjekt å lese altså 🙂 Håper du får en nydelig helg <3