18 forskjellige tips og oppskrifter med LOMPER!

Hei og god Tirsdag!

Eg har alltid våre ei lompeguri og speltlomper har våre en stor del av kostholdet mitt i mange, mange år. Det er ikkje uten grunn at russenavnet mitt på videregående blei LompeLinda – det er eit navn eg virkelig lever opp til og som eg rett og slett berre må le av!

Det var først for 1,5 år sida eg utvida bruksområdene fra speltlompewraps, fylte speltlomper pg speltlompepizza til mange forskjellige tips og oppskrifter der man kunne bruke lomper. Dere som har fulgt med sida den gang husker kanskje kor gira eg var på desse lompene, oppskrifter kom en etter en og bruksområdene blei fleire. Så dei fleste oppskriftene og tipsene i innlegget blei laga først for ei god stund sida, og dei har spredd seg og nådd ut til mange på denne tida!

Så, eg håper innlegget er nyttig, og at akkurat DU får inspirasjon til kva du kan bruke ei lompe til! Det er snakk om søtt som salt, måltider som snacks. Innlegget er litt langt, men sånn må det berre blir når alt er samla.

Under dei aller fleste bildene står det tekst og forklaring, men så kommer du til originalinnlegget ved å trykke på bilder eller rød skrift i teksten.

Når det kommer til lompene så har jo eg tidligere ALLTID brukt speltlomper, men man kan selfølgelig bruke alle slags lomper. Det begynner å komme en del forskjellige typer på markedet, men ønsker du å lage dine egne lomper har jo eg posta to forskjellige oppskrifter på det! Heimelaga lomper er overraskande enkelt, krever kun 3 ingredieser og kan lages glutenfri for dei som trenger/ønsker det 🙂 Sida man kan bruke valgfrie lomper har eg endra navnet fra speltlompetips til lompetips!


Heimelaga potetlomper HER. Kan fint lages glutenfri!
Heimelaga søtpotetlomper HER. Også supre å lage glutenfri!

Lompe-lasagne:


Heimelaga, sunn lompe- lasagne der lomper er brukt som «pastaplater». En av mine aller mest populære oppskrifter som eg la ut oppskrift på i Mars – virkelig er blitt en suksess! Oppskrift i linken eller på bildet.

Lompe-tacoskjell:


Genialt, eller kva seie du? Det er også latterlig enkelt å lage lompe-tacoskjell! Du krydrer lompene på begge sider, plasserer dei hengande på ei steikerist og steiker dei på 180 grader til dei får en gyllen farge. Avkjøl på rist, så blir dei sprø.

Fylt med cottage cheese og sukkerfritt syltetøy:


Fylt med cottage cheese og sukkerfritt syltetøy, her har eg brukt aprikos / bringebær. Nydelig som dessert eller mellommåltid!

Gratinert lompe-wraps:

Dette er en av mine favoritter, fylt med grønn pesto, skinke/spekeskinke, ost, grønnsaker. Du fyller rett og slett berre lompa med akkurat det du måtte ønske. Pass på å ikkje fyll dei for fullt, for du skal kunne rulle dei sammen til en lompewrap.

Steik midt i ovnen på 175 grader til osten er smelta og gyllen, eg liker dei sprø og steiker med varmluft i ca. 12 minutter. Passer som eit eget måltid, som tilbehør til supper, salater eller på tapasbordet.

Lompe-enchiladas:

Steik kjøtt, grønnsaker, krydder og evt. saus så det blir en god smakfull blanding. Her har eg brukt kyllingfilet, løk, paprika, mais, krydder og hot tacosaus. Fyll lompene, rull dei, strø over litt ost og steik midt i ovnen på 200 grader til osten er smelta og gyllen på toppen! Eg liker det litt crispy, og stekte med varmluft dei siste minuttane. Enchiladas på sitt beste!

Fylt med diverse søtt pålegg:


Lompene er knallgode å fylle med diverse søtt pålegg.
– Smelta brunost i ovnen eller mikroen. Magisk!
– Med sjokolade-kokoskem og bananbiter / kokoskrem, sukrin gold og kanel.
-Med brunost og sukkerfri nugatti.

Lompewraps med røykt laks & avokado:


Perfekt til frukost, lunsj eller kveldsmat! Fylt med philadelphia light, crispysalat, røykt laks, avokado og rødløk. Fantastisk kombinasjon.

Lompe-Quesedillas:

ALT er godt å fylle inni, det kan spises som ett eget måltid eller brukes som tilbehør, for eksempel grille dei til grillmaten. Om det ikkje er sol og varme så kan du fylle halvdelen av speltlompa, brette over og steike på 200 grader varmluft til en gyllen farge. Kan også steikes på middels varme på steikepanna. Du trenger absolutt ikkje berre ha salt pålegg som fyll i quesedillaen, det er like godt med søtt pålegg som sunn nugatti&bananbiter, brunost, bær i kominasjon med sjokoladepålegg, nøttepålegg som peanøttsmør og masse meir!

Lompe-pizza:

Lompepizza kan lages i uendelig mange varianter. Sett ovnen på 200 grader. For å få en sprø lompebunn anbefaler eg å forsteike lompa på rist i 4-5 minutter til den er sprø og gyllen. La den avkjøle seg litt før du tar på valgfritt fyll. Topp med revet ost, steik midt i ovnen til osten er smelta og gyllen.
Krema lompe-lakselasagne:


Nydelig lakselasagne der lomper er brukt som «pastaplater». Oppskrift i linken eller på bildet!

Lompenachos:

Lompenachos er veldig godt til kvitløksdip eller guacamole, snacks, som «nachos» over taco eller tilbehør til middagen. Del lompa i passelige biter, krydre med ønska krydder på begge sider. Steik på 200 grader til en gyllen farge, det vil ta 5-7 minutter. Avkjøl på rist, da blir dei sprø.

Av krydder bruker du rett og slett det du liker og trur vil gi en god smak, du kan og gjere det enkelt med ett dryss kverna havsalt. 
Du kan også lage søt nachos ved å strø over f.eks kanel og sukrin gold før steiking, og bruke som søt snacks.

Superliksom lompe»smash»:


Lompenachos som beskrevet ovenfor med sukkerfri, smelta sjokolade. Salt&søtt på samme måte som smash!

Lompe-vaffeltoast:

Fyll eine halvdelen av lompa med salt pålegg (kan vere som favoritten ovenfor på gratinert lompewraps) eller søtt pålegg (brunst er magisk godt når det blir smelta! Eller for eksempel sukrin gold og kanel), brett over andre halvdelen og sprøsteik i vaffelgjern. Toasten er nydelig som dessert, tilbehør til middagen, salater, supper etc!

Lompetallerken:


Til frukost, lunsj eller kvelds. Lomper fylt med guacamole, skinke, cottage cheese, grønnsker og krydder. Mettande måltid med god fordeling mellom proteiner, karbohydrat og fett!

Lompe-lunsjboks:

Lomper med godt, proteinrikt pålegg er perfekt å ha med i lunsjboksen! Pakk gjerne inn kvar enkel lompe i plast eller aluminiumsfolie, så dei holder seg ferske og heile. Sammen med grønnsaker er lompe-lunsjboksen komplett!

Då håper eg at du fikk litt lompeinspirasjon! Lomper er fortsatt en del av kostholdet mitt, og eg satser på å komme med fleire tips og oppskrifter etterkvart.
Ha en strålande dag vidare!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

42 kommentarer

 1. Marte Hopstad

  Så fint innlegg 🙂 Jeg digger slike temainnlegg!

 2. Helt enig med Marte over her, elsker temainnleggene dine 🙂

 3. Jeg digger bloggen din!

 4. Karoline Marie

  åå, så god! har cøliaki, så skal virkelig prøve meg på de glutenfrie lompene 🙂

 5. Anniken

  Lagde søtpotetpizzaen din i dag, og den var fantastisk god! Blir garantert en gjenganger på mitt kjøkken. Tusen takk for inspirasjon og gode oppskrifter 🙂

 6. Lomper er bare sååååå godt:) Har hatt speltlomper med philadelphia. ruccula, røykt ørret. avocado & rødløk i dag, sammen med en god salat:) Knallgodt, en av mine favoritter:):) Takk for masse god inspirasjon:):)

 7. UTROLIG mye godt og inspirerende her Linda! 😀 du er så flink altså <3

 8. Kom tilfeldig over bloggen din og den ble med en gang en favoritt! alt jeg har prøvd til nå er så sinnsykt godt og perfekt for meg me cøliaki 🙂 Bloggen din er den nye kokeboken min

 9. Takk for mange fantastisk gode tips på lompeoppskrifter 🙂 Er eg matlei, går eg alltid innom bloggen din for å få inspirasjon.

 10. Nina Bakke

  Utrolig mye spennende retter, og nydelige fargerike bilder som alltid 🙂

 11. Cecilie Lykke

  Jeg skal helt klart teste ut lompeoppskriften i helgen, jeg tenker det blir nachos av mine ved siden av deilig taco 😀

 12. Linda Marie Stuhaug

  Cecilie Lykke: Så kjekt å lese, Cecilie! Nachosen er kjempegodt som eit sprøtt tilbehør til tacoen, så det anbefales 🙂 Ha en fin Onsdag!

 13. Linda Marie Stuhaug

  Nina Bakke: Tusen takk, Nina 🙂 Veldig kjekt å høre!

 14. Linda Marie Stuhaug

  Anette: Berre hyggelig, Anette – en glede å inspirere! Håper eg kan fortsette med det 🙂

 15. Linda Marie Stuhaug

  Silje: Veldig hyggelig å lese at bloggen min inspirerer deg, og at du bruker den som ei kokebok! Håper du får mange gode smaksopplevelser framover 🙂

 16. Linda Marie Stuhaug

  Monika: Tusen takk, Monika <3 Ønsker deg en super Onsdag!

 17. Linda Marie Stuhaug

  Siv: Lompene er utrulig gode å fylle med salt pålegg, og bruke som eit eget måltid sammen med litt friske grønnsaker! Veldig kjekt å inspirere, Siv 🙂

 18. Linda Marie Stuhaug

  Anniken: Tusen takk for tilbakemelding, Anniken! Veldig kjekt å inspirere 🙂

 19. Linda Marie Stuhaug

  Karoline Marie: Det er superenkelt, raskt og lettvint å lage heimelaga, glutenfri lomper 🙂 Håper dei faller i smak hos deg!

 20. Linda Marie Stuhaug

  Marty: Tusen hjertelig, det var hyggelig å høre 🙂

 21. Linda Marie Stuhaug

  Lucie: Så kjekt å lese at dei blir likt! Eg bruker veldig, veldig lang tid på desse innleggene – så det betyr masse å høre 🙂

 22. Linda Marie Stuhaug

  Marte Hopstad: Veldig kjekt å høre, Marte! Det tar masse tid med slike innlegg, så supert at dei blir godt likt 🙂

 23. Marianne

  Herregud så mange muligheter! 😀 Igår var jeg og en venninne tomme for inspirasjon så da gikk vi inn på bloggen din, fant masse godt og bestemte oss for speltlompe-quesadillas/wraps, superdigg! Elsker å bare kunne klikke inn her for å få masse inspirasjon 😀

 24. Hei! Jeg lurte på om du kan legge ut et innlegg der du forteller om typiske iherb kjøp? har veldig lyst å bestille produkter fra denne side, men synes det er litt vanskelig å finne frem.. Må bare si tusen takk for en så fin og inspirerende blogg 🙂

 25. Charlotte Tunes

  NAAAAM!!! Du er så flink og inspirerende 😀

 26. Kamilla

  så utrolg mye godt! Jeg har prøvd å lage både potet og søtpotet lefser, men selvom jeg har mye mer mel i så blir de bare kjempe klissete og det ender alltid med at jeg må hive deigen siden det er umulig å jobbe med den.. 🙁 Jeg bruker foreste samme mel som deg, bokhvetemel. HAr du noen tips? 😀

 27. Marte Hopstad

  Ja, det tar nok litt tid å lage slike innlegg! Men så blir de helt fantastiske også 😀

 28. Linda Marie Stuhaug

  Marte Hopstad: Tusen hjertelig 🙂

 29. Linda Marie Stuhaug

  Kamilla: Søtpotetlompene krever en del mjøl altså. Deigen er også litt klissette før man baker dei ut, så bruker man godt med mel på kjøkkenbenken 🙂 Du ovnsbaker søtpoteta, sant?

 30. Linda Marie Stuhaug

  Charlotte Tunes: Tusen takk, Charlotte – det var kjekt å høre 🙂

 31. Linda Marie Stuhaug

  Sara: Hei 🙂 Eg har laga en iherb-guide her som du kan sjå på: http://lindastuhaug.blogg.no/1377465851_stor_iherb_guide.html Takk for hyggelige ord, og lykke til med Iherb-shopping! Du kommer til å bli hekta 😉

 32. Linda Marie Stuhaug

  Marianne: Så kjekt å høre at eg er til inspirasjon for dere! Speltlomper kan brukes til så mangt veit du, det er berre å prøve seg fram med fleire oppskrifter 🙂 Ha en super kveld!

 33. Wenke Høitomt

  Blir utrolig inspirert av bloggen din!! Bobler nesten over av lyst til å prøve de forskjellige variantene du viser!! Ulempen er at jeg nyter litt for mye av dem….veldig vanskelig å stoppe… 😉 Og ettersom jeg nok er en generasjon eldre enn deg, så er det dessverre blitt en noe større utfordring å kvitte seg med energien man putter i seg, selv om treningsgleden også er stor…. Men det hindrer meg ikke i å glede meg uhemmet over skapergleden din og felles matglede. Du gjør en fantastisk flott jobb med denne bloggen!

 34. Kamilla

  Okei, men må man ovnsbake den og ikke koke den?:-)

 35. Linda Marie Stuhaug

  Kamilla: Ja, det står ganske greit forklart i innlegget 🙂

 36. Linda Marie Stuhaug

  Wenke Høitomt: Hei Wenke! Tusen takk for en hyggelig tilbakemelding – det var virkelig kjekt å lese 🙂 Setninga «Men det hindrer meg ikke i å glede meg uhemmet over skapergleden din og felles matglede» fikk meg virkelig til å dra på smilebåndet. Hjertelig 🙂

 37. Hei! Jeg fant akkurat bloggen din og er allerede inspirert av alle oppskriftene dine. Lurer litt på dette med lomper, er det virkelig sunt? Slike «vanlige» lomper man får kjøpt på butikken. Tenkte på den ene der man bytter ut taco-skjell med lompe-skjell. Hilsen Lena. 🙂

 38. Linda Marie Stuhaug

  Lena: Så hyggelig at du har funne fram til bloggen min 🙂 Dei fleste lomper, om du velger dei med masse poteter og mindre mel, er eit sunt alternativ ja. Spesielt om man bytter det med tacoskjell og lignande. Ingen grunn til å frykte lomper 😉

 39. Karianne

  Jeg synes det er godt å fylle lompene med sukkerfritt syltetøy og cottage cheese og/eller naturell kremost og sukrin gold. Og ellers… bare fylle de med hvitost og spise seg god og mett 🙂

  1. Masse godt man kan fylle lompene med 🙂

 40. Karianne

  Jeg går god for og anbefaler deg å teste ut lompeenchiladas med kikerter fra Dedication: http://dedication.blogg.no/1438008502_mandag_igjen.html.

  1. Takk for tips 🙂