Linda Stuhaug

Annonse

18 forskjellige tips og oppskrifter med LOMPER!

18 forskjellige tips og oppskrifter med LOMPER!
Hei og god Tirsdag!
Eg har alltid våre ei lompeguri og speltlomper har våre en stor del av kostholdet mitt i mange, mange år. Det er ikkje uten grunn at russenavnet mitt på videregående blei LompeLinda – det er eit navn eg virkelig lever opp til og som eg rett og slett berre må le av!
Det var først for 1,5 år sida eg utvida bruksområdene fra speltlompewraps, fylte speltlomper pg speltlompepizza til mange forskjellige tips og oppskrifter der man kunne bruke lomper. Dere som har fulgt med sida den gang husker kanskje kor gira eg var på desse lompene, oppskrifter kom en etter en og bruksområdene blei fleire. Så dei fleste oppskriftene og tipsene i innlegget blei laga først for ei god stund sida, og dei har spredd seg og nådd ut til mange på denne tida!
Så, eg håper innlegget er nyttig, og at akkurat DU får inspirasjon til kva du kan bruke ei lompe til! Det er snakk om søtt som salt, måltider som snacks. Innlegget er litt langt, men sånn må det berre blir når alt er samla.
Under dei aller fleste bildene står det tekst og forklaring, men så kommer du til originalinnlegget ved å trykke på bilder eller rød skrift i teksten.
Når det kommer til lompene så har jo eg tidligere ALLTID brukt speltlomper, men man kan selfølgelig bruke alle slags lomper. Det begynner å komme en del forskjellige typer på markedet, men ønsker du å lage dine egne lomper har jo eg posta to forskjellige oppskrifter på det! Heimelaga lomper er overraskande enkelt, krever kun 3 ingredieser og kan lages glutenfri for dei som trenger/ønsker det 🙂 Sida man kan bruke valgfrie lomper har eg endra navnet fra speltlompetips til lompetips!
Heimelaga potetlomper HER. Kan fint lages glutenfri! Heimelaga søtpotetlomper HER. Også supre å lage glutenfri!
Lompe-lasagne:
Heimelaga, sunn lompe- lasagne der lomper er brukt som «pastaplater». En av mine aller mest populære oppskrifter som eg la ut oppskrift på i Mars – virkelig er blitt en suksess! Oppskrift i linken eller på bildet.
Lompe-tacoskjell:
Genialt, eller kva seie du? Det er også latterlig enkelt å lage lompe-tacoskjell! Du krydrer lompene på begge sider, plasserer dei hengande på ei steikerist og steiker dei på 180 grader til dei får en gyllen farge. Avkjøl på rist, så blir dei sprø.
Fylt med cottage cheese og sukkerfritt syltetøy:
Fylt med cottage cheese og sukkerfritt syltetøy, her har eg brukt aprikos / bringebær. Nydelig som dessert eller mellommåltid!
Gratinert lompe-wraps:
Dette er en av mine favoritter, fylt med grønn pesto, skinke/spekeskinke, ost, grønnsaker. Du fyller rett og slett berre lompa med akkurat det du måtte ønske. Pass på å ikkje fyll dei for fullt, for du skal kunne rulle dei sammen til en lompewrap.
Steik midt i ovnen på 175 grader til osten er smelta og gyllen, eg liker dei sprø og steiker med varmluft i ca. 12 minutter. Passer som eit eget måltid, som tilbehør til supper, salater eller på tapasbordet.
Lompe-enchiladas:
Steik kjøtt, grønnsaker, krydder og evt. saus så det blir en god smakfull blanding. Her har eg brukt kyllingfilet, løk, paprika, mais, krydder og hot tacosaus. Fyll lompene, rull dei, strø over litt ost og steik midt i ovnen på 200 grader til osten er smelta og gyllen på toppen! Eg liker det litt crispy, og stekte med varmluft dei siste minuttane. Enchiladas på sitt beste!
Fylt med diverse søtt pålegg:
Lompene er knallgode å fylle med diverse søtt pålegg. – Smelta brunost i ovnen eller mikroen. Magisk! – Med sjokolade-kokoskem og bananbiter / kokoskrem, sukrin gold og kanel. -Med brunost og sukkerfri nugatti.
Lompewraps med røykt laks & avokado:
Perfekt til frukost, lunsj eller kveldsmat! Fylt med philadelphia light, crispysalat, røykt laks, avokado og rødløk. Fantastisk kombinasjon.
Lompe-Quesedillas:
ALT er godt å fylle inni, det kan spises som ett eget måltid eller brukes som tilbehør, for eksempel grille dei til grillmaten. Om det ikkje er sol og varme så kan du fylle halvdelen av speltlompa, brette over og steike på 200 grader varmluft til en gyllen farge. Kan også steikes på middels varme på steikepanna. Du trenger absolutt ikkje berre ha salt pålegg som fyll i quesedillaen, det er like godt med søtt pålegg som sunn nugatti&bananbiter, brunost, bær i kominasjon med sjokoladepålegg, nøttepålegg som peanøttsmør og masse meir!
Lompe-pizza:
Lompepizza kan lages i uendelig mange varianter. Sett ovnen på 200 grader. For å få en sprø lompebunn anbefaler eg å forsteike lompa på rist i 4-5 minutter til den er sprø og gyllen. La den avkjøle seg litt før du tar på valgfritt fyll. Topp med revet ost, steik midt i ovnen til osten er smelta og gyllen. Krema lompe-lakselasagne:
Nydelig lakselasagne der lomper er brukt som «pastaplater». Oppskrift i linken eller på bildet!
Lompenachos:
Lompenachos er veldig godt til kvitløksdip eller guacamole, snacks, som «nachos» over taco eller tilbehør til middagen. Del lompa i passelige biter, krydre med ønska krydder på begge sider. Steik på 200 grader til en gyllen farge, det vil ta 5-7 minutter. Avkjøl på rist, da blir dei sprø.
Av krydder bruker du rett og slett det du liker og trur vil gi en god smak, du kan og gjere det enkelt med ett dryss kverna havsalt. Du kan også lage søt nachos ved å strø over f.eks kanel og sukrin gold før steiking, og bruke som søt snacks.
Superliksom lompe»smash»:
Lompenachos som beskrevet ovenfor med sukkerfri, smelta sjokolade. Salt&søtt på samme måte som smash!
Lompe-vaffeltoast:
Fyll eine halvdelen av lompa med salt pålegg (kan vere som favoritten ovenfor på gratinert lompewraps) eller søtt pålegg (brunst er magisk godt når det blir smelta! Eller for eksempel sukrin gold og kanel), brett over andre halvdelen og sprøsteik i vaffelgjern. Toasten er nydelig som dessert, tilbehør til middagen, salater, supper etc!
Lompetallerken:
Til frukost, lunsj eller kvelds. Lomper fylt med guacamole, skinke, cottage cheese, grønnsker og krydder. Mettande måltid med god fordeling mellom proteiner, karbohydrat og fett!
Lompe-lunsjboks:
Lomper med godt, proteinrikt pålegg er perfekt å ha med i lunsjboksen! Pakk gjerne inn kvar enkel lompe i plast eller aluminiumsfolie, så dei holder seg ferske og heile. Sammen med grønnsaker er lompe-lunsjboksen komplett!
Då håper eg at du fikk litt lompeinspirasjon! Lomper er fortsatt en del av kostholdet mitt, og eg satser på å komme med fleire tips og oppskrifter etterkvart. Ha en strålande dag vidare!

Hei og god Tirsdag!

Eg har alltid våre ei lompeguri og speltlomper har våre en stor del av kostholdet mitt i mange, mange år. Det er ikkje uten grunn at russenavnet mitt på videregående blei LompeLinda – det er eit navn eg virkelig lever opp til og som eg rett og slett berre må le av!

Det var først for 1,5 år sida eg utvida bruksområdene fra speltlompewraps, fylte speltlomper pg speltlompepizza til mange forskjellige tips og oppskrifter der man kunne bruke lomper. Dere som har fulgt med sida den gang husker kanskje kor gira eg var på desse lompene, oppskrifter kom en etter en og bruksområdene blei fleire. Så dei fleste oppskriftene og tipsene i innlegget blei laga først for ei god stund sida, og dei har spredd seg og nådd ut til mange på denne tida!

Så, eg håper innlegget er nyttig, og at akkurat DU får inspirasjon til kva du kan bruke ei lompe til! Det er snakk om søtt som salt, måltider som snacks. Innlegget er litt langt, men sånn må det berre blir når alt er samla.

Under dei aller fleste bildene står det tekst og forklaring, men så kommer du til originalinnlegget ved å trykke på bilder eller rød skrift i teksten.

Når det kommer til lompene så har jo eg tidligere ALLTID brukt speltlomper, men man kan selfølgelig bruke alle slags lomper. Det begynner å komme en del forskjellige typer på markedet, men ønsker du å lage dine egne lomper har jo eg posta to forskjellige oppskrifter på det! Heimelaga lomper er overraskande enkelt, krever kun 3 ingredieser og kan lages glutenfri for dei som trenger/ønsker det 🙂 Sida man kan bruke valgfrie lomper har eg endra navnet fra speltlompetips til lompetips!


Heimelaga potetlomper HER. Kan fint lages glutenfri!
Heimelaga søtpotetlomper HER. Også supre å lage glutenfri!

Lompe-lasagne:


Heimelaga, sunn lompe- lasagne der lomper er brukt som «pastaplater». En av mine aller mest populære oppskrifter som eg la ut oppskrift på i Mars – virkelig er blitt en suksess! Oppskrift i linken eller på bildet.

Lompe-tacoskjell:


Genialt, eller kva seie du? Det er også latterlig enkelt å lage lompe-tacoskjell! Du krydrer lompene på begge sider, plasserer dei hengande på ei steikerist og steiker dei på 180 grader til dei får en gyllen farge. Avkjøl på rist, så blir dei sprø.

Fylt med cottage cheese og sukkerfritt syltetøy:


Fylt med cottage cheese og sukkerfritt syltetøy, her har eg brukt aprikos / bringebær. Nydelig som dessert eller mellommåltid!

Gratinert lompe-wraps:

Dette er en av mine favoritter, fylt med grønn pesto, skinke/spekeskinke, ost, grønnsaker. Du fyller rett og slett berre lompa med akkurat det du måtte ønske. Pass på å ikkje fyll dei for fullt, for du skal kunne rulle dei sammen til en lompewrap.

Steik midt i ovnen på 175 grader til osten er smelta og gyllen, eg liker dei sprø og steiker med varmluft i ca. 12 minutter. Passer som eit eget måltid, som tilbehør til supper, salater eller på tapasbordet.

Lompe-enchiladas:

Steik kjøtt, grønnsaker, krydder og evt. saus så det blir en god smakfull blanding. Her har eg brukt kyllingfilet, løk, paprika, mais, krydder og hot tacosaus. Fyll lompene, rull dei, strø over litt ost og steik midt i ovnen på 200 grader til osten er smelta og gyllen på toppen! Eg liker det litt crispy, og stekte med varmluft dei siste minuttane. Enchiladas på sitt beste!

Fylt med diverse søtt pålegg:


Lompene er knallgode å fylle med diverse søtt pålegg.
– Smelta brunost i ovnen eller mikroen. Magisk!
– Med sjokolade-kokoskem og bananbiter / kokoskrem, sukrin gold og kanel.
-Med brunost og sukkerfri nugatti.

Lompewraps med røykt laks & avokado:


Perfekt til frukost, lunsj eller kveldsmat! Fylt med philadelphia light, crispysalat, røykt laks, avokado og rødløk. Fantastisk kombinasjon.

Lompe-Quesedillas:

ALT er godt å fylle inni, det kan spises som ett eget måltid eller brukes som tilbehør, for eksempel grille dei til grillmaten. Om det ikkje er sol og varme så kan du fylle halvdelen av speltlompa, brette over og steike på 200 grader varmluft til en gyllen farge. Kan også steikes på middels varme på steikepanna. Du trenger absolutt ikkje berre ha salt pålegg som fyll i quesedillaen, det er like godt med søtt pålegg som sunn nugatti&bananbiter, brunost, bær i kominasjon med sjokoladepålegg, nøttepålegg som peanøttsmør og masse meir!

Lompe-pizza:

Lompepizza kan lages i uendelig mange varianter. Sett ovnen på 200 grader. For å få en sprø lompebunn anbefaler eg å forsteike lompa på rist i 4-5 minutter til den er sprø og gyllen. La den avkjøle seg litt før du tar på valgfritt fyll. Topp med revet ost, steik midt i ovnen til osten er smelta og gyllen.
Krema lompe-lakselasagne:


Nydelig lakselasagne der lomper er brukt som «pastaplater». Oppskrift i linken eller på bildet!

Lompenachos:

Lompenachos er veldig godt til kvitløksdip eller guacamole, snacks, som «nachos» over taco eller tilbehør til middagen. Del lompa i passelige biter, krydre med ønska krydder på begge sider. Steik på 200 grader til en gyllen farge, det vil ta 5-7 minutter. Avkjøl på rist, da blir dei sprø.

Av krydder bruker du rett og slett det du liker og trur vil gi en god smak, du kan og gjere det enkelt med ett dryss kverna havsalt. Du kan også lage søt nachos ved å strø over f.eks kanel og sukrin gold før steiking, og bruke som søt snacks.

Superliksom lompe»smash»:


Lompenachos som beskrevet ovenfor med sukkerfri, smelta sjokolade. Salt&søtt på samme måte som smash!

Lompe-vaffeltoast:

Fyll eine halvdelen av lompa med salt pålegg (kan vere som favoritten ovenfor på gratinert lompewraps) eller søtt pålegg (brunst er magisk godt når det blir smelta! Eller for eksempel sukrin gold og kanel), brett over andre halvdelen og sprøsteik i vaffelgjern. Toasten er nydelig som dessert, tilbehør til middagen, salater, supper etc!

Lompetallerken:


Til frukost, lunsj eller kvelds. Lomper fylt med guacamole, skinke, cottage cheese, grønnsker og krydder. Mettande måltid med god fordeling mellom proteiner, karbohydrat og fett!

Lompe-lunsjboks:

Lomper med godt, proteinrikt pålegg er perfekt å ha med i lunsjboksen! Pakk gjerne inn kvar enkel lompe i plast eller aluminiumsfolie, så dei holder seg ferske og heile. Sammen med grønnsaker er lompe-lunsjboksen komplett!

Då håper eg at du fikk litt lompeinspirasjon! Lomper er fortsatt en del av kostholdet mitt, og eg satser på å komme med fleire tips og oppskrifter etterkvart.
Ha en strålande dag vidare!

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg