Fløyelsmjuk, krema peanøtt-sjokoladegrøt

Hei!

Etter eg delte innlegget på fløyelsmjuk, krema havregrøt har eg fått utrulig mange gode tilbakemeldinger. Havregrøten får plutselig en heilt ny vri og smaksopplevelse, det er godt å prøve noke heilt nytt innimellom! Sjølv prøver eg en ny variant kvar einaste gang, og da eg la ut bilde av sjokoladefarga havregrøt med peanøttsmør, banan og jordbær som topping var det mange som spurte om oppskrifta. Derfor tenkte eg å dele den i eit eget innlegg, blant anna for å vise dere at det er ikkje så masse som skal til for en heilt ny smaksopplevelse!

Denne grøten blei spist som kveldsmat forrige veke, og var en virkelig søt og god avslutning på dagen. Dessert-sjokoladegrøt på sitt beste, med masse sunn og god næring!


Innlegget inneholder sponsede lenker.

Fløyelsmjuk, krema havregrøt med smak av peanøtt og sjokolade
? 35 g havremel
? 15 g peanøttmel, bruk gjerne anna tørrvare
? 1 ss ekte kakao
? 1/3 ts salt
? 1-2 ss sukrin gold
? 3-3,5 dl melk – eg brukte mandelmelk
? Ekstraingrediens: 1 eggekvitte

Ha tørrvarene i en kjele sammen med 2 dl melk. Gi grøten få eit oppkok og la den deretter småkoke på middels varme i 10-15 minutter. Spe med væske underveis, grøten blir fyldigere jo lengre den koker. La den småkoke til den har fått den konsistensen du ønsker. Smak til med kakao ogsøtning, sett kjelen til side og rør godt inn 1 eggekvitte – denne kan fint droppes, men gir ekstra proteiner uten smak.

Bruker du proteinpulver er proteinpulver i sjokoladesmak også en super proteinkilde du kan tilføre som ekstraingrediens!

Som topping på havregrøten valgte eg bananskiver, ferske jordbær og PB2 peanøttsmør ?
PB2 peanøttsmør er en miks av PB2 peanøttpulver, litt sukrinmelis, litt salt og væske til tjukk konsistens. Bruk den toppingen du ønsker, ei skei ekte peanøttsmør som smelter over grøten er også nydelig!

Lurer du på kva peaønøttmel er? I DETTE innlegget kan du lese meir om det!
Lurer du på kva PB2 peanøttpulver er? I DETTE innlegget kan du lese litt meir om det!

Vil du lese meir om forskjellige varianter, topping, tips og råd for en næringsrik havregrøt kan du lese meir i innlegget eg delte forrige veke HER 🙂

Eg deler gjerne fleire gode smakskombinasjoner innimellom framover!
Det er så utrulig lite som skal til – havregrøt er så billig, godt og næringsrikt – supermat for både store og små – så lenge den blir tilberedt riktig 🙂

Perfekt kveldsmat på denne lille-lørdagen 😉

32 kommentarer

 1. Har lyst til å komme med et lite forslag, kan du skrive i dl istdenfor g?? Har ikke alltid tilgang på vekt.. Mens litermål/desilitermål har jo alle :)) bare et lite forslag fra min side, ha en fortsatt fin kveld 🙂

 2. Linda Marie Stuhaug

  Malin: Heisann 🙂 Eg kommer nok til å fortsette å bruke gram som mål, for det er ganske ofte eg bruker langt mindre enn en desiliter, eller midt mellom ein eller anna plass. Gram gir rett og slett riktigere mål. Men eg kan ha det i bakhode og evt. skrive dl / ss i tillegg noken ganger 🙂

 3. Hei! Elsker bloggen din, maten du lager ser helt fantastisk ut! Du er til stor inspirasjon! Men jeg har et spørsmål: Ofte når jeg lager ting uten sukker, og følger oppskriftene dine, blir smaken ofte så som så. Jeg synes det er en litt gummiaktig smak på ting jeg lager med sukrin, sukrinmelis og alle de produktene som du bruker. Jeg vet ikke om det har noe med måten jeg lager på, eller om det bare skal smake sånn siden det er «sunt». Feks laget jeg den brownieskaken med sjokoladefyll – god men med en gummiaktig smak! Får du den også, og liker du den? Tusen takk:)

 4. Julie @ WolfItDown

  Mmmm er så fikst hvordan eggehviten fluffer opp grøten og gjør den mektigere, liker toppingene også, sunt og godt 😀 God torsdag! x

 5. kinelillesand

  ha en fin dag søte deg:) du er flink

 6. Sukrin er bare i godt, det smaker kunstig. Kake er kake hvorfor ikke kjøre den helt ut? Drit i å være så opptatt av å telle kalorier hele tiden!

 7. Du altså – jeg er så glad for at du driver på med dette! Du er så inspirerende! Har vært litt rådvill på kjøkkenet de siste årene – litt forvirret av alle trendene kanskje..? Men når jeg leser bloggen din får jeg virkelig lyst til å lage mat! Takk 🙂

 8. Linda Marie Stuhaug

  AE: Så utrulig kjekt å høre! Det gleder meg virkelig at får lyst å lage mat når du tittet innom bloggen her. Håper eg kan inspirere deg masse vidare 🙂 God helg til deg og dine!

 9. Linda Marie Stuhaug

  Martin: Kva snakka du om?

 10. Linda Marie Stuhaug

  kinelillesand: Tusen takk, Kine 🙂 Ha en fin dag du også!

 11. Linda Marie Stuhaug

  Julie @ WolfItDown: Ja, eggekvitten gjer grøten plustelig meir næringsrik og mettande! Supert med litt proteiner i måltidet 🙂 Også toppingen er jo alle tiders 😉

 12. Linda Marie Stuhaug

  Anna: Hei! Tusen takk, kjekt å lese at eg er til inspirasjon for deg 🙂 Bruker du AKKURAT dei sukrintypane som eg skriver i oppskriftene? Altså – eg bruker nesten ALDRI sukrin og vanlig sukrinmelis – men heller sukrin+, sukrin gold og sukrinmelis m/stevia. Når eg lager kakene blir det ikkje gummismak, da hadde eg aldri delt oppskrifta. Det kan vere at vi er forskjellige når det kommer til korleis vi smaker dei alternative ingrediensene. Håper på svar fra deg!

 13. Hei! 🙂 Oppskriftene dine er fantastiske og det er jo et hav å velge imellom! Du er en sann inspirasjon 😀 Jeg lurte på hvilket tørrvare jeg kunne bruke istedenfor peanøttmel? 🙂

 14. Nathalie

  Blir veldig god om du tilfører flytende honning på slutten! ?

 15. Linda Marie Stuhaug

  Nathalie: Tusen takk for tips! Det skal prøves neste gang 🙂

 16. Linda Marie Stuhaug

  Alise: Tusen takk, Alise – det var hyggelig å høre 🙂 Visst du leser originalinnlegget, som er linka til, så får du all informasjon du trenger! Ha en super kveld 🙂

 17. Hei og takk for svar! Jeg bruker sukrin+ og sukrin gold, men vanlig sukrinmelis. Har også vanlig sukrin men blir sjeldent brukt da jeg stort sett følger dine oppskrifter! Skulle virkelig ønske jeg kunne smake ting når du laget de, for jeg tror ikke at mine bakverk blir halvparten så gode som dine. Jeg er ikke spesielt kresen på smak heller så tror ikke det er det. Men jeg kan prøve andre oppskrifter uten sukrinmelis og se om det blir bedre!

 18. Linda Marie Stuhaug

  Anna: Gjer det 🙂 Kva oppskrifter har du prøvd hittil? Kun kaker? 🙂

 19. Charlotte Theie

  Vet du noe om kalori innholdet i denne?

 20. Maren svenseid

  Hei Linda:) Du gir meg inspirasjon til mat hver dag!har slitt med matintoleranse å mye magesmerter ,dine oppskrifter hjelper meg å ete riktig og ikkje minst at maten smaker!;) lagde min egen versjon av denna fløyelsgrauten ,tenkte eg ville delen den med deg ,kaaaanskje du ikkje har lagd den Akuratt sånn.hehe . Var veldig lite justeringer ,men bytta ut peanøttmjøl med mandelmjøl ,to dråper mandelessens ,også bruke eg laktosefrifløte eg sper ut i vann. Den blei såååå god! Takk igjen for at du inspirere til matglede tiltross masse matintoleranse Gjør ein Superduper torsdag ! Klem Maren Svenseid

 21. Linda Marie Stuhaug

  Charlotte Theie: Nei 🙂

 22. Linda Marie Stuhaug

  Maren svenseid: Hei Maren! Tusen takk for en kjempehyggelig tilbakemelding, virkelig kjekt å lese at eg inspirerer deg i din matsituasjon 🙂 Fløyelsgrauten høres veldig god ut – eg kan ikkje bruke laktosefri fløte, men eg kan prøve med melk. Takk for tips! Ha en strålande Torsdag. Klem 🙂

 23. Stian Beatmaster

  Dette ser ut som mens og bæsj. Ellers ok blogg. Ha en fin dag 🙂

 24. Linda Marie Stuhaug

  Stian Beatmaster: Så utrulig kul du er som kommenterer, Stian. Du har tydligvis lite å gjer på 🙂

 25. Hei! Jeg skal helt klart prøve ut den oppskriften, høres super god ut! Men jeg lurte på en ting, kan man bytte ut melk med vann?

 26. Linda Marie Stuhaug

  Maja: Ja, men den blir absolutt best med melk 🙂

 27. Kan man bruke mere havremel istedet for peanøttsmel?

 28. Linda Marie Stuhaug

  Lykke: Ja, men da mister du naturligvis smaken av peanøtt 🙂

 29. Men kan man erstatte det med noe annet som gjør at man ikke mister så mye smak? Kan man feks bruke peanøttsmør (økologisk)?

 30. Linda Marie Stuhaug

  Lykke: Ja, du kan røre inn 1 ss peanøttsmør for eksempel, det vil gi god smak 🙂

 31. Hei ☺️ Er der noen spesiell grunn til at du bruker mandelmelk?
  Lagde nettopp browniecoockies m/daddel som du publiserte for noen dager siden – syyyykt gode!!!

  1. Hei 🙂 Eg har en melkeintoleranse og er litt forsiktig med melk, så det er kun derfor. Eg foretrekker absolutt tinemelk, men du kan bruke den melka du liker! Såå hyggelig at brownie cookiesene falt i smak! Alltid stas med tilbakemelding 🙂 Ha en fin veke vidare, Ida!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *