Linda Stuhaug

Annonse

18. september 2014

Sukkerfri konfekt med bringebærkrem

Sukkerfri konfekt med bringebærkrem
Sjokolade og bringebær er en kanongod kombinasjon!
Etter den virkelig suksessoppskrifta på sukkerfri kinderegg med melkekrem som eg har lagt ut fleire ganger, fant eg ut at eg ville prøve meg på en ny variant. Med norske bringebær i sommer lagde eg da en ny vri med bringebærkrem som fyll, og det var utrulig godt! Søtt, syrlig og friskt på en og samme tid, perfekt med en kopp kaffi ?
Konfekten er sukkerfri, naturligvis glutenfri og kan alternativt lagast melkefri. Dei er raske og enkle å lage, og man trenger heller ikkje mange ingredienser. Håper du lar deg friste!
Bruk helst ferske bringebær. Har du fryste bringebær må dei langsomt tines opp på kjøkkenbenken før du bruker dei i oppskrifta. Du må også ha mjuke, formbare silikonformer for å kunne lage fylt konfekt. Det får du til en billig penge hos blant anna jernia, Ebay, biltema…
Innlegget inneholder sponsede lenker. Sukkerfri konfekt med bringebærkrem ? 80 g sukkerfri sjokolade ? 40 g philadelphia ? 5 store bringebær ? 15 g sukrinmelis ? 6 dråper stevia vanilje, evt. vaniljeessens ? Konditorfarge rød, ikkje nødvendig
Framgangsmetode Smelt sukkerfri sjokolade i en liten bolle over kokande vannbad. Ta ei ts i bunnen av silikon-konfektform, bre opp over heilt til kanten. Pass på at konfektformen er heilt dekka. Sett i fryseren så sjokoladen stivner mens du lager bringebærfyllet.
Rør sammen philadelphia, sukrinmelis, bringebær, vaniljedråper og konditorfarge. Smak til om du ønsker den meir søt, frisk eller syrlig. Fordel i sjokoladelokket, men pass på å ha nokre millimeter å gå på øverst.
Bruk resten av sjokoladen og fordel som eit topplokk over bringebærkremen, så heilt overflata er dekka. Sett i fryseren til sjokoladen er stivna.
Ta konfektene forsiktig ut av dei mjuke silikonformene. Konfekten burde oppbevares i kjøleskap til servering. Nyt ?
For å få desse melkefrie må det brukes melkefri og gjerne sukkerfri sjokolade. Philadelphia kan byttes med kokoskrem – den stive delen av kokosmelk du får når den står i kjøleskapet minst natta over.
Du kan naturligvis bruke den sjokoladen du liker og foretrekker, mørk som lys! Sukkerfri sjokolade får du på dei fleste helsekostbutikker. 70% sjokolade man får på dagligvarebutikker er jo også eit godt alternativ, men da blir dei ikkje heilt uten sukker.
Frøken utålmodig tok bildene når dei kom rett fra fryseren, så det væska seg litt på utsida når dei blei tatt rett i romtemperatur. Det betyr selfølgelig ingenting! Konfekten står seg nokre dagar i kjøleskap.
HER finner du "originaloppskrifta" eg tok utgangspunkt i, sukkerfri kinderegg med melkekrem –
Magi i en munnfull!
En dag igjen til helg alle sammen, og kanskje ekstra tid på kjøkkenet? Da anbefaler eg sjokoladelykke 🙂

Sjokolade og bringebær er en kanongod kombinasjon!

Etter den virkelig suksessoppskrifta på sukkerfri kinderegg med melkekrem som eg har lagt ut fleire ganger, fant eg ut at eg ville prøve meg på en ny variant. Med norske bringebær i sommer lagde eg da en ny vri med bringebærkrem som fyll, og det var utrulig godt! Søtt, syrlig og friskt på en og samme tid, perfekt med en kopp kaffi ?

Konfekten er sukkerfri, naturligvis glutenfri og kan alternativt lagast melkefri. Dei er raske og enkle å lage, og man trenger heller ikkje mange ingredienser. Håper du lar deg friste!

Bruk helst ferske bringebær. Har du fryste bringebær må dei langsomt tines opp på kjøkkenbenken før du bruker dei i oppskrifta. Du må også ha mjuke, formbare silikonformer for å kunne lage fylt konfekt. Det får du til en billig penge hos blant anna jernia, Ebay, biltema…


Innlegget inneholder sponsede lenker.

Sukkerfri konfekt med bringebærkrem
? 80 g sukkerfri sjokolade
? 40 g philadelphia
? 5 store bringebær
? 15 g sukrinmelis
? 6 dråper stevia vanilje, evt. vaniljeessens
? Konditorfarge rød, ikkje nødvendig

Framgangsmetode
Smelt sukkerfri sjokolade i en liten bolle over kokande vannbad. Ta ei ts i bunnen av silikon-konfektform, bre opp over heilt til kanten. Pass på at konfektformen er heilt dekka. Sett i fryseren så sjokoladen stivner mens du lager bringebærfyllet.

Rør sammen philadelphia, sukrinmelis, bringebær, vaniljedråper og konditorfarge. Smak til om du ønsker den meir søt, frisk eller syrlig. Fordel i sjokoladelokket, men pass på å ha nokre millimeter å gå på øverst.

Bruk resten av sjokoladen og fordel som eit topplokk over bringebærkremen, så heilt overflata er dekka. Sett i fryseren til sjokoladen er stivna.

Ta konfektene forsiktig ut av dei mjuke silikonformene. Konfekten burde oppbevares i kjøleskap til servering. Nyt ?

For å få desse melkefrie må det brukes melkefri og gjerne sukkerfri sjokolade. Philadelphia kan byttes med kokoskrem – den stive delen av kokosmelk du får når den står i kjøleskapet minst natta over.

Du kan naturligvis bruke den sjokoladen du liker og foretrekker, mørk som lys! Sukkerfri sjokolade får du på dei fleste helsekostbutikker. 70% sjokolade man får på dagligvarebutikker er jo også eit godt alternativ, men da blir dei ikkje heilt uten sukker.

Frøken utålmodig tok bildene når dei kom rett fra fryseren, så det væska seg litt på utsida når dei blei tatt rett i romtemperatur. Det betyr selfølgelig ingenting! Konfekten står seg nokre dagar i kjøleskap.

HER finner du "originaloppskrifta" eg tok utgangspunkt i, sukkerfri kinderegg med melkekrem –

Magi i en munnfull!

En dag igjen til helg alle sammen, og kanskje ekstra tid på kjøkkenet?
Da anbefaler eg sjokoladelykke 🙂

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg