Sunn eplekake for alle!

God Fredag, godtfolk!

Det var ei fornøgd frøken som kom heim tidligare i veka til ei korg med 13 kilo norske epler. Ikkje berre var dei store og saftige, men og fantastisk gode! Akkurat passe sure/søte – og eg klarte selfølgelig å forspise meg og endte med forferdelig mageknip. Eg lærer aldri 😉

Med så masse epler i heimen så må dei brukast. Sukkerfri og saftig eplekake har eg posta oppskrift på for nokre veker sidan, og den falt i smak hos mange. Denne har eg sjølv laga fleire ganger og no er også fryseren fylt opp med denne sunne kaka, så vi kan kose oss ut over høsten på kalde kvelder.

Eg kommer med fleire epleoppskrifter, men først vil eg gjenta eplekaka – for eg vil at enda fleire skal få augene opp for den 🙂

Grovt utrekna inneholder heile kaka rundt 500 kalorier. Deler du i 6-8 kakestykker vil det sei ca. 60-90 sunne kalorier per kakestykke! I tillegg til å vere sukkerfri er den glutenfri, proteinrik og mettande 🙂


Innlegget inneholder sponsede lenker.

Sukkerfri og saftig eplekake
? 2 egg
? 60 g sukrin*
? 50 g sukrinmelis m/stevia*
? 50 g havremel + 30 g kokosmel*
? 120 g kesam
? 1 ts bakepulver
? 1 ts kanel + 1 ts kardemomme
? 1 ts ekte vaniljepulver, evt. frø fra 1 vaniljestang og noken dråper vaniljeessens/stevia vanilje
? 0,5 dl vatn
~
2 epler
1 ts kanel
2 ss sukrin gold

*Det er ikkje ofte dere ser eg bruker vanlig sukrin i oppskriftene mine, men for å piske eggedosis er det nødvendig. Du kan bruke anna søtning enn dei som nevnt ovenfor, men uten sukrin vil ikkje eggedosisen og kaka bli like luftig. Derfor brukte eg sukrinmelis m/stevia for å unngå en kjølande ettersmak – det får man ikkje om man følger oppskrifta som beskrevet.
* Bruk gjerne anna tørrvare tilsvarande 80 g. Du kan nok bruke dei aller fleste meltyper, kombiner gjerne to forskjellige.Framgangsmetode

? Sett ovnen på 175 grader. Kutt epler i båter, strø over kanel og sukrin gold, og ha alt i en bolle. Karamelliser dei i mikroen i 2-3 minutter så dei blir lett møre.
? Pisk egg, sukrin og sukrinmelis til eggedosis med miksmaster. Dette kan ta litt tid.
? Veg opp tørrvarene og bland godt. Vend kesam forsiktig inn i eggedosisen med slikkepott, deretter tørrvarene. Juster med 0,5 dl vatn til en jevn og klumpfri røre.
? Hell røra i ønska form med bakepapir. Enkel oppskrift passer til rund form på 20-22 cm i diameter og firkanat form på 14×18 cm. Denne gangen brukte eg hjerteform.
? Trykk forsiktig nedi dei møre eplene. Strø gjerne over hakka mandler eller valnøtter om dere ønsker det! Steik midt i ovnen på 175 grader i 15-20 minutter, eller til kaka akkurat er gjennomstekt. Avkjøl og oppbevar i kjøleskap.

Del opp i kakestykker og server – kanskje med sukkerfri og mager vaniljeis? Oppskrift finner du HER og er nydelig som tilbehør til lun eplekake 🙂 Eg kan også fryst ned kaka i stykker, så eg kan ta opp eit og eit stykke om eg ønsker det.

Nyt med den beste samvittighet alle sammen, kvardag som helg!

Til slutt vil eg berre takke dere alle for at dere tiiter innom, hyggelige ord, tilbakemeldinger. Det er en virkelig glede å spre min lidenskap når den blir tatt så godt imot ? Det betyr enormt masse!

Ha en strålande Fredag 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

20 kommentarer

 1. åh nammis 😀

 2. Rakel Lysø Drage

  Mmm, elsker eplekake! 🙂 spiste det her om dagen, ikke så sunn da så dette må jo prøves 🙂

 3. Linda Marie Stuhaug

  Rakel Lysø Drage: Eplekaka er knallgod, nesten for god til å vere sunn 😉 Prøvprøv 🙂

 4. Linda Marie Stuhaug

  Keths!: Absolutt 🙂

 5. Jeg synes det er SÅ bra du har oppskrifter uten «mystiske» ingredienser:) Liker at du stort sett bare bruker «vanlig» mat, som både er sunt og GODT 🙂 Tommel opp til deg!

 6. Julie @ WolfItDown

  Nyyyydelig 😀 Kan ikke gå feil med hjemmelaget, sunn eplekake 😀 Selv ble det sunn sjokolade softis til middag i dag 😛 Hadde kokkelert så mye saltmat på jobb at jeg trengte noe annet 😛 Er lørdag after all! 😀 Ha en god kveld skjønne! x

 7. Linda Marie Stuhaug

  Julie @ WolfItDown: Kva jobber du med, Julie? 🙂 Sjokoladesoftis er like godt uansett kortid man lager det! Glad fryseren er full av bananbiter så det berre er å lage når lysten kommer 🙂

 8. Linda Marie Stuhaug

  Synne: Så kjekt å høre, Synne 🙂 Det er ikkje så masse man trenger for å kunne lage sunnere alternativer! Kommer veldig langt med berre sukrinvariantane 🙂

 9. Helt fantastisk!:))) eneste sunne kaken jeg noensinne har smakt(og jeg har prøvd mange!) som en virkelig ikke kan skille fra en vanlig (usunn) kake:) jeg har laget den flere dager på rad nå;) byttet ut eplene med revet gulrøtter en gan også og toppet med Philadelphia light med sukrinmelis og litt revet appelsinskall, og synes den varianten var kjempegod også:)

 10. Linda Marie Stuhaug

  Sara: Så kjekt å høre, Sara! Heilt supert at du synes den er like god som vanlig, sukkerholdig kake 🙂 Håper du har fått sansen og prøver deg på fleire oppskrifter etterkvart 🙂

 11. Rannveig

  Denne må prøves ut!:) Funker det å bruke sukrin+ i stede for vanlig sukrin når eggedosisen skal lages?

 12. Linda Marie Stuhaug

  Rannveig: Nei, eg trur ikkje det – sukrin må til for eggedosisen sin del. Men det er ikkje sikkert det blir så gale altså – eg har laga denne kaka uten å piske eggedosis og det var kjempegodt det også 🙂

 13. Til morsdagen på søndag lagde jeg «vanlig» eplekake for å ha med på familiemiddagen, og det lukta bare så utrolig godt i hele huset! Jeg styrer unna bla sukker og hvitt mel, så jeg visste at jeg ikke kom til å spise noe av denne kaka selv. Jeg tok et kjapt søk på bloggen din og ble utrolig glad da jeg fant denne oppskriften! Piska sammen ingrediensene i en fei mens den andre kaka sto i ovnen, og vips fikk jeg eplekake til kveldsmat med god samvittighet 🙂 Helt super oppskrift som gir en eplekake MINST like god som den med hvitt mel, smør og sukker! Og det er ikke første gang jeg blir imponert over oppskriftene du legger ut 😀 Bloggen din ligger øverst under «Favoritter» hos meg! Ha en fin dag 🙂

 14. Linda Marie Stuhaug

  Stine: Hei Stine! Takk for en hyggelig tilbakemelding, virkelig hyggelige ord å lese 🙂 Kjekt at eplekaka falt så godt i smak hos deg – å bake uten sukker er gjerne bedre enn man trur! Håper eg kan fortsette å inspirere masse framover. Ha ei fortsatt fin veke 🙂

 15. Eli Haaland

  Hei. Laget denne kaken i dag og den ble en umiddelbar suksess. Hele familien likte den, inkludert to «søtmons» barn. Leser bloggen din jevnlig og synes du har masse godt på menyen, veldig inspirerende å følge deg.

 16. Linda Marie Stuhaug

  Eli Haaland: For en hyggelig tilbakemelding Eli! Tusen takk, setter stor pris på det 🙂 Håper eg kan fortsette å inspirere!

 17. Hei 🙂 må bare si takk til fantastiske deg! Utrolig kor flink du e! Eg lager ofte feks de sunne vafflene. NAM! Du e genial!
  Men eg lurte på en ting.
  Kor mye sukker tilsvarer det du bruker som sukrin og sånn i denne kaken?
  Eg har tenkt til å lage den. Men eg bruker tagatesse og da er det halvparten man bruker av det forhold til sukker. Fant ikkje at det stod noe sted. Om kor mange gram sukket altså hehe.
  Hilsen meg! 🙂

  1. Hei 🙂 Tusen takk for hyggelige ord, Oline! Veldig kjekt å lese 🙂
   Søtningen her tilsvarer ca. 110 g sukker, så det passer å bruke rundt 50-55 g tagatesse i oppskrifta.
   Håper kaka smaker 🙂

 18. Hei 🙂 takk for svar! Måtte bare fortelle at kaka eg lagde ble kjempe god! Eg har bakt to av denne kaka i dag og gleder meg til å smake. Min mann elsket den og! og har spurt mange ganger om eg kan lage den igjen. Tusen takk for super god oppskrift. Setter stor pris på bloggen din 😀

  1. Så utrulig hyggelig tilbakemelding, Oline! Fantastisk 🙂 Da er det berre å bake og nye med god samvittighet.
   God helg 🙂