Linda Stuhaug

Annonse

19. september 2014

Sunn eplekake for alle!

Sunn eplekake for alle!
God Fredag, godtfolk!
Det var ei fornøgd frøken som kom heim tidligare i veka til ei korg med 13 kilo norske epler. Ikkje berre var dei store og saftige, men og fantastisk gode! Akkurat passe sure/søte – og eg klarte selfølgelig å forspise meg og endte med forferdelig mageknip. Eg lærer aldri 😉
Med så masse epler i heimen så må dei brukast. Sukkerfri og saftig eplekake har eg posta oppskrift på for nokre veker sidan, og den falt i smak hos mange. Denne har eg sjølv laga fleire ganger og no er også fryseren fylt opp med denne sunne kaka, så vi kan kose oss ut over høsten på kalde kvelder.
Eg kommer med fleire epleoppskrifter, men først vil eg gjenta eplekaka – for eg vil at enda fleire skal få augene opp for den 🙂
Grovt utrekna inneholder heile kaka rundt 500 kalorier. Deler du i 6-8 kakestykker vil det sei ca. 60-90 sunne kalorier per kakestykke! I tillegg til å vere sukkerfri er den glutenfri, proteinrik og mettande 🙂
Innlegget inneholder sponsede lenker.
Sukkerfri og saftig eplekake ? 2 egg ? 60 g sukrin* ? 50 g sukrinmelis m/stevia* ? 50 g havremel + 30 g kokosmel* ? 120 g kesam ? 1 ts bakepulver ? 1 ts kanel + 1 ts kardemomme ? 1 ts ekte vaniljepulver, evt. frø fra 1 vaniljestang og noken dråper vaniljeessens/stevia vanilje ? 0,5 dl vatn ~ 2 epler 1 ts kanel 2 ss sukrin gold
*Det er ikkje ofte dere ser eg bruker vanlig sukrin i oppskriftene mine, men for å piske eggedosis er det nødvendig. Du kan bruke anna søtning enn dei som nevnt ovenfor, men uten sukrin vil ikkje eggedosisen og kaka bli like luftig. Derfor brukte eg sukrinmelis m/stevia for å unngå en kjølande ettersmak – det får man ikkje om man følger oppskrifta som beskrevet. * Bruk gjerne anna tørrvare tilsvarande 80 g. Du kan nok bruke dei aller fleste meltyper, kombiner gjerne to forskjellige.
Framgangsmetode ? Sett ovnen på 175 grader. Kutt epler i båter, strø over kanel og sukrin gold, og ha alt i en bolle. Karamelliser dei i mikroen i 2-3 minutter så dei blir lett møre. ? Pisk egg, sukrin og sukrinmelis til eggedosis med miksmaster. Dette kan ta litt tid. ? Veg opp tørrvarene og bland godt. Vend kesam forsiktig inn i eggedosisen med slikkepott, deretter tørrvarene. Juster med 0,5 dl vatn til en jevn og klumpfri røre. ? Hell røra i ønska form med bakepapir. Enkel oppskrift passer til rund form på 20-22 cm i diameter og firkanat form på 14×18 cm. Denne gangen brukte eg hjerteform. ? Trykk forsiktig nedi dei møre eplene. Strø gjerne over hakka mandler eller valnøtter om dere ønsker det! Steik midt i ovnen på 175 grader i 15-20 minutter, eller til kaka akkurat er gjennomstekt. Avkjøl og oppbevar i kjøleskap.
Del opp i kakestykker og server – kanskje med sukkerfri og mager vaniljeis? Oppskrift finner du HER og er nydelig som tilbehør til lun eplekake 🙂 Eg kan også fryst ned kaka i stykker, så eg kan ta opp eit og eit stykke om eg ønsker det.
Nyt med den beste samvittighet alle sammen, kvardag som helg!
Til slutt vil eg berre takke dere alle for at dere tiiter innom, hyggelige ord, tilbakemeldinger. Det er en virkelig glede å spre min lidenskap når den blir tatt så godt imot ? Det betyr enormt masse!
Ha en strålande Fredag 🙂

God Fredag, godtfolk!

Det var ei fornøgd frøken som kom heim tidligare i veka til ei korg med 13 kilo norske epler. Ikkje berre var dei store og saftige, men og fantastisk gode! Akkurat passe sure/søte – og eg klarte selfølgelig å forspise meg og endte med forferdelig mageknip. Eg lærer aldri 😉

Med så masse epler i heimen så må dei brukast. Sukkerfri og saftig eplekake har eg posta oppskrift på for nokre veker sidan, og den falt i smak hos mange. Denne har eg sjølv laga fleire ganger og no er også fryseren fylt opp med denne sunne kaka, så vi kan kose oss ut over høsten på kalde kvelder.

Eg kommer med fleire epleoppskrifter, men først vil eg gjenta eplekaka – for eg vil at enda fleire skal få augene opp for den 🙂

Grovt utrekna inneholder heile kaka rundt 500 kalorier. Deler du i 6-8 kakestykker vil det sei ca. 60-90 sunne kalorier per kakestykke! I tillegg til å vere sukkerfri er den glutenfri, proteinrik og mettande 🙂


Innlegget inneholder sponsede lenker.

Sukkerfri og saftig eplekake
? 2 egg
? 60 g sukrin*
? 50 g sukrinmelis m/stevia*
? 50 g havremel + 30 g kokosmel*
? 120 g kesam
? 1 ts bakepulver
? 1 ts kanel + 1 ts kardemomme
? 1 ts ekte vaniljepulver, evt. frø fra 1 vaniljestang og noken dråper vaniljeessens/stevia vanilje
? 0,5 dl vatn
~
2 epler
1 ts kanel
2 ss sukrin gold

*Det er ikkje ofte dere ser eg bruker vanlig sukrin i oppskriftene mine, men for å piske eggedosis er det nødvendig. Du kan bruke anna søtning enn dei som nevnt ovenfor, men uten sukrin vil ikkje eggedosisen og kaka bli like luftig. Derfor brukte eg sukrinmelis m/stevia for å unngå en kjølande ettersmak – det får man ikkje om man følger oppskrifta som beskrevet.
* Bruk gjerne anna tørrvare tilsvarande 80 g. Du kan nok bruke dei aller fleste meltyper, kombiner gjerne to forskjellige.



Framgangsmetode
? Sett ovnen på 175 grader. Kutt epler i båter, strø over kanel og sukrin gold, og ha alt i en bolle. Karamelliser dei i mikroen i 2-3 minutter så dei blir lett møre.
? Pisk egg, sukrin og sukrinmelis til eggedosis med miksmaster. Dette kan ta litt tid.
? Veg opp tørrvarene og bland godt. Vend kesam forsiktig inn i eggedosisen med slikkepott, deretter tørrvarene. Juster med 0,5 dl vatn til en jevn og klumpfri røre.
? Hell røra i ønska form med bakepapir. Enkel oppskrift passer til rund form på 20-22 cm i diameter og firkanat form på 14×18 cm. Denne gangen brukte eg hjerteform.
? Trykk forsiktig nedi dei møre eplene. Strø gjerne over hakka mandler eller valnøtter om dere ønsker det! Steik midt i ovnen på 175 grader i 15-20 minutter, eller til kaka akkurat er gjennomstekt. Avkjøl og oppbevar i kjøleskap.

Del opp i kakestykker og server – kanskje med sukkerfri og mager vaniljeis? Oppskrift finner du HER og er nydelig som tilbehør til lun eplekake 🙂 Eg kan også fryst ned kaka i stykker, så eg kan ta opp eit og eit stykke om eg ønsker det.

Nyt med den beste samvittighet alle sammen, kvardag som helg!

Til slutt vil eg berre takke dere alle for at dere tiiter innom, hyggelige ord, tilbakemeldinger. Det er en virkelig glede å spre min lidenskap når den blir tatt så godt imot ? Det betyr enormt masse!

Ha en strålande Fredag 🙂

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg