Linda Stuhaug

Annonse

24. september 2014

Sukkerfri panna cotta med eplesaus

Sukkerfri panna cotta med eplesaus
Hallo i Onsdagen!
I helga lagde eg en snadder dessert som det klør i fingrene etter å dele. Den er ikkje berre sabla god, men også superenkel og kan justeres etter fleire sine behov. Den er nemlig laga i to varianter så den eine er melkefri – begge variantane er også naturlig sukkerfri og glutenfri.
Panna cotta har jo eg delt fleire ganger før her på bloggen med stor suksess – forskjellen denne gangen er en justering i den melkefri oppskrifta i tillegg til eit heilt nytt tilbehør: eplesaus! Med alt for mange kilo epler i hus er det berre å sette kreativiteten på play og la tida på kjøkkenet fly avgårde. Så eg kosa meg då altså!
Eg elsker desserter med kanel og vanilje, så eg hadde litt fokus på desse ingrediensane og lot smaken gå igjen i både panna cottaen og sausen. Vanilje anbefaler eg uansett, men er du ikkje så begeistra for kanelen kan både drysset og kanelstengene droppes i oppskrifta. Men det var kanongodt!
TIPS! Doble eller triple gjerne porsjonen om dere er fleire, eller du vil ha dessert en anna dag. Den står seg fleire dager i kjøleskapet! Sjølv om eine varianten er melkefri synes eg personlig den er best, fordi eg er så glad i kokosmelk. Er du det også, så vil en absolutt anbefale den!
Panna cotta, 2 porsjoner 2 dl melk 200 g kesam / gresk yoghurt 3 ts sukrin+ 1 vaniljestang 3 plater gelatin valgfritt: 3 kanelstenger
Melkefri panna cotta, 2 porsjoner 1,5 dl melk, eg brukte mandelmelk 1,5 dl kokosmelk light 50 g kokoskrem 1 vaniljestang 3 ts sukrin+ 3 plater gelatin valgfritt: 3 kanelstenger
Framgangsmetode
Ha melka i en kjele. I den melkefri oppskrifta har innebærer det både melk, kokosmelk light og kokoskrem. Del vaniljestanga på langs, skrap ut frøa og ha dette i melka sammen med vaniljestanga, kanelstengene og sukrin+. Varm opp på svak varme, og sett kjelen til side i det det begynner å koke. Bløtlegg gelatinplatene i ca. 5 minutt, mens melkeblandinga står å trekker ut mest mulig smak. Deretter klemmer du vatnet ut av gelatinplatene og smelter dei i den varme melkeblandinga. La den avkjøle seg litt før du rører inn mager kesam/yoghurt. Hell i 2 porsjonsformer, og sett i kjøleskap – den er spiseklar etter 3-4 timer.
Fyldig eplesaus 400 g epler 3 dl vatn 3 kanelstenger 1 vaniljestang Smak til med søtning, eg brukte sukrin+
Skrell eplene, del i biter og ha i en kjele. Mengden epler er målt i ferdigskrelt og kutta. Tilsett resten av ingrediensane og la det koke opp på middels varme, deretter småkoke i 10-15 minutter til eplene er møre og falt godt sammen. Smak til med søtning etter kor søtt/syrlig du ønsker det og avkjøl. Om du ønsker sausen heilt klumpfri kan du mose den med stavmikser.
Porsjonen eplesaus er ganske stor, den holder seg minst ei veke i kjøleskap. Lag mange desserter eller bruk sausen over havregrøt, cottage cheese eller der det passer!
Eplesaus over panna cottaen, eit dryss kanel så er den klar for servering –
Dessert kvardag som helg, med rik og fyldig smak som vil falle i smak hos store som små! Desserten falt virkelig i smak her heime, og blei etterspurt allerede dagen etterpå, så det tar eg som eit godt teikn 🙂

Hallo i Onsdagen!

I helga lagde eg en snadder dessert som det klør i fingrene etter å dele. Den er ikkje berre sabla god, men også superenkel og kan justeres etter fleire sine behov. Den er nemlig laga i to varianter så den eine er melkefri – begge variantane er også naturlig sukkerfri og glutenfri.

Panna cotta har jo eg delt fleire ganger før her på bloggen med stor suksess – forskjellen denne gangen er en justering i den melkefri oppskrifta i tillegg til eit heilt nytt tilbehør: eplesaus! Med alt for mange kilo epler i hus er det berre å sette kreativiteten på play og la tida på kjøkkenet fly avgårde. Så eg kosa meg då altså!

Eg elsker desserter med kanel og vanilje, så eg hadde litt fokus på desse ingrediensane og lot smaken gå igjen i både panna cottaen og sausen. Vanilje anbefaler eg uansett, men er du ikkje så begeistra for kanelen kan både drysset og kanelstengene droppes i oppskrifta. Men det var kanongodt!

TIPS! Doble eller triple gjerne porsjonen om dere er fleire, eller du vil ha dessert en anna dag. Den står seg fleire dager i kjøleskapet! Sjølv om eine varianten er melkefri synes eg personlig den er best, fordi eg er så glad i kokosmelk. Er du det også, så vil en absolutt anbefale den!

Panna cotta, 2 porsjoner
2 dl melk
200 g kesam / gresk yoghurt
3 ts sukrin+
1 vaniljestang
3 plater gelatin
valgfritt: 3 kanelstenger

Melkefri panna cotta, 2 porsjoner
1,5 dl melk, eg brukte mandelmelk
1,5 dl kokosmelk light
50 g kokoskrem
1 vaniljestang
3 ts sukrin+
3 plater gelatin
valgfritt: 3 kanelstenger

Framgangsmetode

Ha melka i en kjele. I den melkefri oppskrifta har innebærer det både melk, kokosmelk light og kokoskrem. Del vaniljestanga på langs, skrap ut frøa og ha dette i melka sammen med vaniljestanga, kanelstengene og sukrin+. Varm opp på svak varme, og sett kjelen til side i det det begynner å koke. Bløtlegg gelatinplatene i ca. 5 minutt, mens melkeblandinga står å trekker ut mest mulig smak. Deretter klemmer du vatnet ut av gelatinplatene og smelter dei i den varme melkeblandinga. La den avkjøle seg litt før du rører inn mager kesam/yoghurt. Hell i 2 porsjonsformer, og sett i kjøleskap – den er spiseklar etter 3-4 timer.

Fyldig eplesaus
400 g epler
3 dl vatn
3 kanelstenger
1 vaniljestang
Smak til med søtning, eg brukte sukrin+

Skrell eplene, del i biter og ha i en kjele. Mengden epler er målt i ferdigskrelt og kutta. Tilsett resten av ingrediensane og la det koke opp på middels varme, deretter småkoke i 10-15 minutter til eplene er møre og falt godt sammen. Smak til med søtning etter kor søtt/syrlig du ønsker det og avkjøl. Om du ønsker sausen heilt klumpfri kan du mose den med stavmikser.


Porsjonen eplesaus er ganske stor, den holder seg minst ei veke i kjøleskap. Lag mange desserter eller bruk sausen over havregrøt, cottage cheese eller der det passer!

Eplesaus over panna cottaen, eit dryss kanel så er den klar for servering –

Dessert kvardag som helg, med rik og fyldig smak som vil falle i smak hos store som små!
Desserten falt virkelig i smak her heime, og blei etterspurt allerede dagen etterpå, så det tar eg som eit godt teikn 🙂

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg