Supersnacks med browniestrøfler

Jammen blei det Torsdag igjen og helga rett rundt hjørnet.

Denne helga skal eg bevege meg langt ut av komfortsonen å gjere noke heilt, heilt nytt. Eg skal nemlig holde mitt aller første foredrag! Da eg fikk forespørselen for ei lita stund tilbake tenkte eg «aldri i livet». Det krevde lang tenketid og overtalelse før eg satte meg ned en dag og vridde om på tankegangen min. Kva er det verste som kan skje? Kvifor skal eg takke nei til en slik gledelig forespørsel? Eg burde jo vere supertakkmelig og ikkje eingang vurdere kva eg skal svare! «Det har eg aldri gjort før, så det kan eg heilt sikkert» var noken ord som gjekk igjen i hodet mitt. For en lærdom! For en opplevelse! Javisst skal eg takke ja!

Så var det gjort, helga nærmer seg med stomskritt og eg kjenner nervøsiteten stige. Foredraget skal holdes på matarrangementet «Smak av Sogn» i Lærdal, Lørdag klokka 16.00, og eg skal rett og slett formidle min sunne matglede og prøve å inspirere og motivere til eit sunnare kosthold. Mange av dere har nok aldri hørt om plassen, det er altså i Sogn og Fjordane, eit par timer unna her eg bur. Det er jo eit matarrangement som passer heilt ypperlig for meg, så eg gleder meg stort!

Nok om det og tilbake til overskrifta – browniestrøfler!
Desse er latterlig gode, heilt utrulig at dei er naturlige og en virkelig supersnacks. Her får man ikkje berre nytelse, men også vitaminer, mineraler, sunt fett, antioksidanter og fiber i fleng! Kan man be om meir?


Noken kjenner nok igjen oppskrifta fra tidligere.

Supre browniestrøfler
4 store, saftige dadler, ca 80 g uten stein
35 g nøtter*
1 ss, 15 g kakao
en klype salt
evt. 15 g valgfri tørrvare – ikkje nødvendig

* Du kan bruke alle typer nøtter, eg har prøvd med valnøtter, mandler og cashewnøtter som gir veldig godt resultat. Tåler du ikkje nøtter kan du fint bruke pinjekjerner eller solsikkekjerner. 15 g tørrvare er ikkje nødvendig – men alternativer kan vere havremel, proteinpulver, peanøttmel, kokosmel osv…

Ha alle ingrediensene i en foodprocessor og kjør til en jevn, klumpfri masse. Ikkje bruk for masse vatn, det skal kun vere slik at kulene akkurat kan formes. Rull til kuler med hendene – deretter eventuelt i kakao, hakka nøtter, smelta sjokolade, kokos – før du setter dei i fryseren. La dei stå en times tid før servering, så dei får sette seg skikkelig og få en god konsistens. Oppbevar i frys eller kjøleskap, dei kan stå fleire dager!

Rask og enkel supersnacks!
Eg veit mange kommer til å vere skeptisk til dadlene og sammensetninga av ingredienser – men prøv før du gjer det opp ei meining. Man smaker IKKJE dadlene i ferdige browniestrøfler 😉

Naturlig sukkerfri, glutenfri og melkefri.

Eg elsker sjokkis og desse er ingen unntak! Håper det frister og at fleire prøver seg 🙂

God Torsdagskveld alle sammen!

38 kommentarer

 1. silje b

  Så spennende at du skal holde foredrag! Bra at du sa ja 🙂 Og jeg har allerede laget trøflene, de ligger kaldt nå! Jeg har prøvesmakt, og jeg kan si: Supergodt og superlett!

 2. Victoria

  Det så herlig ut! Skal definitivt prøve meg på det, lagrer oppskriften 😀

 3. Linda Marie Stuhaug

  Victoria: Det høres ut som en god plan, Victoria 🙂

 4. Linda Marie Stuhaug

  silje b: Absolutt! Det blir en lærdom det også 🙂 Så kjekt at du allerede har tatt i bruk oppskrifta! Ferdig resultat etter litt tid i fryseren smaker virkelig enda bedre 🙂

 5. andelly

  Så deilig de så ut! Og elsker at det også er sunt 😀 så spennende med foredraget da, det går nok kjempebra ^^

 6. Dette ser kjempegodt ut! Men jeg kan ikke helt forstå hvorfor du skriver at de er naturlig sukkerfrie? Dadler er jo «naturlig» proppfulle av sukker, og gir dermed en søt (og god) smak. Det blir vel like feil som å si at melk er naturlig laktosefri og mel naturlig glutenfritt, bare fordi det ikke er tilsatt i ettertid..? 🙂

 7. J O L I E V I E

  Vanskelig å ikke begynne sikle når jeg blar nedover i innleggene her … Så utrolig mye spennende, appetittvekkende og interessant 🙂 Du fikk akkurat en ny leser 😉

 8. Linda Marie Stuhaug

  J O L I E V I E: For en hyggelig kommentar å få! Kjekt med nye lesere 🙂 Håper du finner masse inspirasjon her framover!

 9. Linda Marie Stuhaug

  Ane: Med naturlig sukkerfri meiner eg selfølgelig tilsatt sukker. Det er kun naturlig sukkerfri eg meiner, glutenfri og melkefri står for seg sjølv 😉

 10. Linda Marie Stuhaug

  andelly: Kan ikkje gjere noke anna enn å elske sunn sjokkis! Absolutt veldig spennande med foredrag, og det går nok bra når eg setter i gang 🙂

 11. Så utrolig kult at du bestemte deg for å si ja til å holde foredrag! skulle ønske jeg hadde anledning til å komme og høre på, men det bli nok litt langt unna :p Du får ha masse lykke til, og som du sier – «dette har du ikke gjort før, så det får du nok til»!! 😀 Disse trøfflene smaker heelt himmels forresten, og har vært en stor favoritt her i huset siden den første gangen du delte denne fantastiske oppskriften :)) <3

 12. Katrine

  Hvordan blir det å bruke svisker istedenfor dadler? Blir det stor forskjell?

 13. Disse har jeg laget flere ganger, siste gang i går kveld! De er nydelige og perfekte å ha i fryseren når søtsuget inntrer. Takk for en fantastisk oppskrift Linda! 🙂

 14. Jenny Tønnessen

  Disse var kjempegode. Så supert at du kommer med alternativer hvis man ikke tåler noen av ingrediensene. Da blir det ikke bare en ny oppskrift som jeg blar forbi. Super blogg. Her skal jeg nok lage mere fra.

 15. Disse ser kjempegode ut! Men lurer på.. er det noe jeg kan bytte mot kakaopulver? Vil det smake like godt med sukrinmelis og vaniljepulver, f.eks? Takk 🙂

 16. Linda Marie Stuhaug

  Line: Heisann 🙂 Visst du søker på karamelltrøfler så har eg en variant uten kakao. Litt vaniljepulver og sukrinmelis passer nok heilt ypperlig!

 17. Linda Marie Stuhaug

  Jenny Tønnessen: Så kjekt å lese, Jenny! Eg prøver å komme med alternativer der det lar seg gjere 🙂 Håper du finner fleire spennande oppskrifter herfra framover!

 18. Linda Marie Stuhaug

  Elfa: Så hyggelig Elfa! Disse er perfekt å la liggande i fryseren når søtsuget melder inn, dei holder seg også fleire veker 🙂 God helg til deg!

 19. Linda Marie Stuhaug

  Katrine: Dadlene er en ganske viktig ingrediens. Sviskene vil gi eit annleis resultat på både smak og konsistens, men du kan alltids prøve 🙂

 20. Linda Marie Stuhaug

  Monika: Så hyggelige ord å lese, Monika 🙂 Veldig glad for at eg hoppa i det – eg trur eg hadde anga visst ikkje! Skal komme med en oppdatering på Søndag om korleis det gjekk 🙂 Ønsker deg en super helg <3

 21. Jan Erik

  Så spanande at du skal halde foredrag! Berre synd at eg ikkje visste om det litt på førehand, for det kunne vore artig å få med seg sidan eg ikkje bur så altfor langt unna – kanskje neste gong då 😉 Eg trur uansett det må gå kjempefint, du er jo engasjerande, kunnskapsrik og sprudlande har eg inntrykk av, så det kan ikkje bli noko problem i alle fall Masse lukke til uansett 😀

 22. Martine

  Masse lykke til i helgen! Heldige de som får hørt på foredraget ditt 🙂 Du er så flink og skulle gjerne vært der og hørt på. Og trøflene- NAM! Jeg elsker dadler og er sikker på at disse er nydelige<3

 23. RisRosOgKlaging

  Det så veldig godt ut! =) Håper du får en flott helg! – Alona.

 24. nullkreativitet

  Sjekk ut bloggen!!

 25. BenteOO

  Det var ei rein gleda å sjå og høyre på føredraget ditt i dag! Du formidlar matgleda di særs godt! Når du kjem med matkurset, skal vi sørge for å fylle opp skulekjøkkenet!

 26. Julie @ WolfItDown

  Mmmm pleier ofte og lage disse jeg også 😀 De er så gode, ser fine ut, og kan dyppes eller rulles i forskjellige ting for og få annen smak 😀 Lykke til med foredrag, det går kjempefint 😀 x

 27. andelly

  SV: det kan jeg tenke meg (:

 28. Hvilken foodprosessor har du? 🙂

 29. Linda Marie Stuhaug

  Navn: En gammel en fra phillips, ikkje noke fancy greier 🙂

 30. Linda Marie Stuhaug

  andelly: 🙂

 31. Linda Marie Stuhaug

  Julie @ WolfItDown: Ja, kjekt å variere smaken litt med å rulle i forskjellig tilbehør! Tusen takk Julie 🙂 Det gjekk veldig fint!

 32. Linda Marie Stuhaug

  BenteOO: Tusen hjertelig, Bente – så utrulig hyggelig å høre 🙂 Får sjå kva vi får til neste år, matkurs hadde våre alle tiders 😉 Ha en super Søndag!

 33. Linda Marie Stuhaug

  nullkreativitet: Sjekk ut bloggen?

 34. Linda Marie Stuhaug

  RisRosOgKlaging: Supergode er dei! Tusen takk, god Søndag til deg Alona 🙂

 35. Linda Marie Stuhaug

  Martine: Tusen takk, Martine 🙂 Foredraget gjekk veldig fint, eg er glad det er gjort no! Ha en super Søndag 🙂

 36. Linda Marie Stuhaug

  Jan Erik: Ja, eg kunne absolutt ha skrevet det før her på bloggen – så fleire fikk det med seg 🙂 Kanskje eg skal prøve å få til noke i nærområdet ein gang seinare! Tusen takk for det – foredraget gjekk veldig fint og eg fekk gode tilbakemeldinger – så det er kjempekjekt 🙂 God Søndag!

 37. Har du noen gode tips til korleis ein fjerner steinen i dadlene? Mvh Sofie

 38. Linda Marie Stuhaug

  Sofie: Hei! Du snitter berre dadlene på midten og fjerner steinen 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *