Sukkerfri epleform med crunchy topping

Hei godtfolk!

Sesongen er ikkje over for dei norske eplene enda, og eg har fortsatt mange kilo epler igjen som må brukes. Så det gjelder å bruke kreativiteten og lage forskjellige oppskrifter med nettopp denne frukten i fokus, så idag må eg rett og slett dele en veldig rask og enkel epleform med crunchy topping med dere!

Epleformen har lune, møre og karamelliserte epler i bunn. Toppingen er rett og slett smakfulle havregryn rista i panna, og når kaka da avkjøles litt etter steiking blir toppingen crunchy. Perfekt kombinasjon mellom søtt, mørt og sprøtt!

Kaka, eller epleformen er sukkerfri, glutenfri og melkefri ved bruk av cocosa framfor smør.


Innlegget inneholder sponsede lenker.

Epleform med crunchy topping
3-4 store epler
4 ss sukrin gold
Kanel
~
55 g lettkokte havregryn
25 g smør eller cocosa
25 g sukrin gold
Evt. litt kanel og kardemomme

1. Sett ovnen på 175 grader. Kutt eplene i båter, ha dei i en bolle og strø over sukrin gold og masse kanel. Vend godt.
2. Karamelliser eplene i mikroen i 2-3 minutter så dei blir lett møre. Fordel over i en form med karamellsausen som er til overs. Det gjer ingenting om epler ligger over kvarandre.
3. Smelt smør eller coocsa i ei panne, tilsett havregrynene, sukrin gold og evt. krydder. Vend rundt eit par minuter på middels varme.
4. Spre havregrynsblandinga over eplene. Steik kaka midt i ferdigoppvarma ovn i 10-20 minutter til en gyllen farge. Steiketida vil variere etter kor lenge og hardt man steike havregrynene. Avkjøl litt før servering, da toppingen blir sprø etterkvart.

TIPS!
– Ønsker du enda meir crunchy topping kan oppskrifta gjerne dobles. Det er virkelig knallgodt!
– Heimelaga, sukkerfri vaniljekrem kan også vere eit alternativ å ha i bunnen under eplene. Det blir nok en magisk kombinasjon!

Eg serverte epleformen lun (den kan fint varmes opp igjen litt ved servering) sammen med en klatt heimelaga, sukkerfri vaniljeis ? Oppskrifta finner du HER, ei oppskrift der eg har brukt vikingmelk som da gjer isen veldig mager. Det kan bli litt masse med både vaniljekrem i bunnen og is, og eg valgte da is 🙂

Så raskt, så enkelt og utrulig godt.
Perfekt som kveldskos, snacks, til kaffikoppen eller dessert. Sikker på denne vil falle i smak hos store som små 🙂

Håper det frister!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

20 kommentarer

  1. Lovelylillers sunne oppskrifter

    Så kjempedeilig ut! Bakte epler er jo supergodt, og med litt ekstra attåt blir det jo litt mer mettende enn bare epler. kan nesten lukte den gode eplelukten hit! 😀

  2. Nam, det så kjempegodt ut! 🙂 Bare lurer på om du noen gang har bestilt ekte vaniljepulver på iherb? Eller eventuelt har noe tips om hvilket jeg bør kjøpe om jeg skal bestille derifra? Isen så jo også så fristende ut! :))

  3. So utrulig godt det ser ut!

  4. Linda Marie Stuhaug

    Anette: Så kjekt å høre! Det smakte absolutt nydelig 🙂

  5. Linda Marie Stuhaug

    Marie: Takk for det, Marie 🙂 Eg har aldrig handla ekte vaniljepulver på iherb, så det kan eg dessverre ikkje svare på :/ Men det er jo berre å brukte søkefeltet, er det 100% ekte vanilje så blir det nok tilsvarande ekte vaniljepulver man får tak i her heime 🙂

  6. Linda Marie Stuhaug

    Lovelylillers sunne oppskrifte: Så absolutt! Eg elsker dei lune, møre og saftige eplene – så med crunchy topping og litt is på sida så blei det komplett 🙂

  7. Julie @ WolfItDown

    An apple a day keeps the doctor away, eller det sies det iallefall, og du kommer enda med masse gode idêer, takk 😀 Denne så kjempegod ut, litt lettere versjon av apple crumble, deilig 😀 x

  8. Serine Drejer

    NAM gjett om eg ska laga denne i helgen! Eg sett så utrulig pris på at du svarer alle kommentarene du får, både her på bloggen og på instagram! Det viser virkelig kor mye du bry deg om lesarene dine. Fantastisk! Bare eit spørsmål; for kor kan eg få kjøpt bokhvetemel? 🙂 Ha en fantastisk dag, og helg når den ein gang kjem!

  9. Ser sykt digg ut Linda! 😀 håper jeg får prøvd den i helgen <3

  10. Linda Marie Stuhaug

    Monika: Den er kanongod, falt i smak hos heile gjengen! Og tommel opp for at den er så rask og lettvint 🙂

  11. Linda Marie Stuhaug

    Serine Drejer: Heisann Serine 🙂 Tusen takk, det var en veldig hyggelig tilbakemelding å få! Eg bryr meg virkelig om leserene mine, og det vil eg at alle skal føle på – så det var veldig kjekt du skreiv til meg 🙂 Bokhvetemel kjøper eg på Asiabutikk, men både helsekostbutikker og dagligvarebutikker med godt utvalg har det også 🙂

  12. Linda Marie Stuhaug

    Julie @ WolfItDown: Heilt sant! Epler er jo både sunt og supergodt, heilt topp at man kan lage slike sunne desserter og kaker med dei 🙂 Håper du får en fin Søndag, Julie 🙂

  13. Den ble sykt god, Linda! 😀 og ja, kjekt at den var så lettvint <3

  14. Linda Marie Stuhaug

    Monika: Fantastisk, Monika 🙂 Det er berre så greit at slike herlige desserter kan lages på null tid!

  15. Silje Godtemons

    Hei! Jeg har ikke mikro. Noen tips da? Bake de i ovnen før de skal bakes i ovnen? 🙂 Takk for fantastiske oppskrifter og inspirasjon 🙂

    1. Hei! Bruk ovn eller steikepanne – begge deler fungerer 🙂
      En glede å inspirere, kjekt du vil prøve deg på oppskrifta!

  16. Aud Topnes

    Hei! Går d bra å lage den ferdig på forhånd og så steke før servering ?

    1. Hei! Ja, det skal gå bra 🙂

  17. Hei Linda!
    Som du sikkert skjønna, i og med at eg kommenterer på dette innlegget frå 2014, kjenner eg bloggen din beire enn kjøkkenskåpa mine. Kommenterer sjeldan, men har i alle fall følgt deg sia du gjekk på VGS. Hadde nok ikkje vert så flink og kreativ med mat og så sjeldan matlei hadde det ikkje vore for deg.

    Eg berre kom på en ting som slo meg no – hadde det vore muleg for deg å skrive ca tidsbruk på dei oppskriftene du har laga igjen og igjen? Eg skjønna jo at det kan vere vanskeleg då du sikkert drive med mykje anna parallelt med matlaginga, og alle er nok veldig ulike når det kjem til tidsbruk på kjøkkenet. Men t.d. på denne oppskrifta hadde vore skikkelig kjekt å visst ca kor lang tid ein kan rekne med at teke å lage, i staden for berre «veldig rask og enkel», slik at ein kan lage det akkurat til gjestene kjem

    Tusen takk for den jobben du gjer! Aldri slutt å blogge og gramme <3

    1. Hei Ingrid! Oi, så utrulig hyggelig å lese at du har fulgt meg så lenge. Det er nokon som har fulgt med sida første stund, og det synes eg er veldig koselig og spesielt 🙂

      Innimellom så skriver eg tidsbruk, men som du nevner her, så er det ikkje alltid så lett. Eg driver ofte med fleire ting samtidig + at mykje av matlaginga ligger i hendene mine, og eg veit andre vil bruke lengre tid enn meg ofte. Men det er absolutt en tilbakemelding eg skal ta med meg vidare, og prøve å skrive der eg kan 🙂

      Takk igjen for fine ord <3 Klem!