Linda Stuhaug

Annonse

2. oktober 2014

Sukkerfri epleform med crunchy topping

Sukkerfri epleform med crunchy topping
Hei godtfolk!
Sesongen er ikkje over for dei norske eplene enda, og eg har fortsatt mange kilo epler igjen som må brukes. Så det gjelder å bruke kreativiteten og lage forskjellige oppskrifter med nettopp denne frukten i fokus, så idag må eg rett og slett dele en veldig rask og enkel epleform med crunchy topping med dere!
Epleformen har lune, møre og karamelliserte epler i bunn. Toppingen er rett og slett smakfulle havregryn rista i panna, og når kaka da avkjøles litt etter steiking blir toppingen crunchy. Perfekt kombinasjon mellom søtt, mørt og sprøtt!
Kaka, eller epleformen er sukkerfri, glutenfri og melkefri ved bruk av cocosa framfor smør.
Innlegget inneholder sponsede lenker.
Epleform med crunchy topping 3-4 store epler 4 ss sukrin gold Kanel ~ 55 g lettkokte havregryn 25 g smør eller cocosa 25 g sukrin gold Evt. litt kanel og kardemomme
1. Sett ovnen på 175 grader. Kutt eplene i båter, ha dei i en bolle og strø over sukrin gold og masse kanel. Vend godt. 2. Karamelliser eplene i mikroen i 2-3 minutter så dei blir lett møre. Fordel over i en form med karamellsausen som er til overs. Det gjer ingenting om epler ligger over kvarandre. 3. Smelt smør eller coocsa i ei panne, tilsett havregrynene, sukrin gold og evt. krydder. Vend rundt eit par minuter på middels varme. 4. Spre havregrynsblandinga over eplene. Steik kaka midt i ferdigoppvarma ovn i 10-20 minutter til en gyllen farge. Steiketida vil variere etter kor lenge og hardt man steike havregrynene. Avkjøl litt før servering, da toppingen blir sprø etterkvart.
TIPS! – Ønsker du enda meir crunchy topping kan oppskrifta gjerne dobles. Det er virkelig knallgodt! – Heimelaga, sukkerfri vaniljekrem kan også vere eit alternativ å ha i bunnen under eplene. Det blir nok en magisk kombinasjon!
Eg serverte epleformen lun (den kan fint varmes opp igjen litt ved servering) sammen med en klatt heimelaga, sukkerfri vaniljeis ? Oppskrifta finner du HER, ei oppskrift der eg har brukt vikingmelk som da gjer isen veldig mager. Det kan bli litt masse med både vaniljekrem i bunnen og is, og eg valgte da is 🙂
Så raskt, så enkelt og utrulig godt. Perfekt som kveldskos, snacks, til kaffikoppen eller dessert. Sikker på denne vil falle i smak hos store som små 🙂
Håper det frister!

Hei godtfolk!

Sesongen er ikkje over for dei norske eplene enda, og eg har fortsatt mange kilo epler igjen som må brukes. Så det gjelder å bruke kreativiteten og lage forskjellige oppskrifter med nettopp denne frukten i fokus, så idag må eg rett og slett dele en veldig rask og enkel epleform med crunchy topping med dere!

Epleformen har lune, møre og karamelliserte epler i bunn. Toppingen er rett og slett smakfulle havregryn rista i panna, og når kaka da avkjøles litt etter steiking blir toppingen crunchy. Perfekt kombinasjon mellom søtt, mørt og sprøtt!

Kaka, eller epleformen er sukkerfri, glutenfri og melkefri ved bruk av cocosa framfor smør.


Innlegget inneholder sponsede lenker.

Epleform med crunchy topping
3-4 store epler
4 ss sukrin gold
Kanel
~
55 g lettkokte havregryn
25 g smør eller cocosa
25 g sukrin gold
Evt. litt kanel og kardemomme

1. Sett ovnen på 175 grader. Kutt eplene i båter, ha dei i en bolle og strø over sukrin gold og masse kanel. Vend godt.
2. Karamelliser eplene i mikroen i 2-3 minutter så dei blir lett møre. Fordel over i en form med karamellsausen som er til overs. Det gjer ingenting om epler ligger over kvarandre.
3. Smelt smør eller coocsa i ei panne, tilsett havregrynene, sukrin gold og evt. krydder. Vend rundt eit par minuter på middels varme.
4. Spre havregrynsblandinga over eplene. Steik kaka midt i ferdigoppvarma ovn i 10-20 minutter til en gyllen farge. Steiketida vil variere etter kor lenge og hardt man steike havregrynene. Avkjøl litt før servering, da toppingen blir sprø etterkvart.

TIPS!
– Ønsker du enda meir crunchy topping kan oppskrifta gjerne dobles. Det er virkelig knallgodt!
–  Heimelaga, sukkerfri vaniljekrem kan også vere eit alternativ å ha i bunnen under eplene. Det blir nok en magisk kombinasjon!

Eg serverte epleformen lun (den kan fint varmes opp igjen litt ved servering) sammen med en klatt heimelaga, sukkerfri vaniljeis ? Oppskrifta finner du HER, ei oppskrift der eg har brukt vikingmelk som da gjer isen veldig mager. Det kan bli litt masse med både vaniljekrem i bunnen og is, og eg valgte da is 🙂

Så raskt, så enkelt og utrulig godt.
Perfekt som kveldskos, snacks, til kaffikoppen eller dessert. Sikker på denne vil falle i smak hos store som små 🙂

Håper det frister!

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg