Middagspai med fyldig søtpotetbunn

God Fredag alle sammen!

Klare for helg? Det er iallefall eg – fri første frihelg heime på mange, mange veker. Men før eg tar helg må eg dele en kanonoppskrift med dere som eg har gleda veldig meg til å poste!

Middagspai passer like godt til kvardagsmiddag som helgemiddag. Dette er en variant med søtpotetbunn, veldig, veldig godt:

Søtpotetbunn, til en form
1 søtpotet på ca. 350 g
1 egg
100-120 g havremel
krydder

Slik gjer du: 
1. Først må søtpoteta bakes. Det gjer eg i hurtigversjon ved å dele den opp i 4 og mikrobake til den er mør, 8-10 minutter. Du kan naturligvis bake den i ovnen også, gjerne 200 grader – men det vil ta litt lengre tid.
 Fjern skallet, ha i en foodprosessor og miks til en klumpfri søtpotetmos.

2. Tilsett egg og tørrvare, miks til alt er godt blanda. Av krydder så brukte eg salt, pepper, grovkverna chilli og paprikakrydder. Trykk paideigen ut i en paiform, bruk gjerne litt væske på hendene da deiga er litt klissette.

3. Forsteik paibunnnen på 180 grader i 15-20 minutter, i mellomtida kan du lage til fyllet.

Fyllet kan man naturligvis variere, eg synes eggeblanding med litt kjøtt og grønnsaker er utrulig godt. Eg deler mitt paifyll:

Paifyll
5 egg
1,5 dl valgfri melk
150 g skinke
Grønnsaker – eg brukte løk, sopp, paprika og ruccola
Krydder – eg brukte urtesalt, pepper, grovkverna chilli og kvitløk

Slik gjer du:
Kutt skinke i passelige biter og strø over paibunnen med litt grønnsaker. Visp sammen egg, melk og krydder, hell over bunnen og avslutt gjerne med litt grønt på toppen. Sett inn igjen i ovnen til eggeblandinga har satt seg, det tok meg ca. 35 minutter.

Server straks med en frisk salat!

Virkelig kanongodt med fyldig søtpotetbunn, den slår lett alle mine tidligere oppskrifter på middagspai! Så er det tommel opp for at den er glutenfri, og heile middagspaien også fint kan lages melkefri.

Bruk kreativiteten og fyll pailokket med akkurat det du måtte ønske. Kva med middagsrester? Tacokjøttdeig? Stekt kylling? Eggeblanding med laks? Å toppe det heile med ost setter nok prikken over i-en også 🙂

Håper alle får ei strålande helg!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

38 kommentarer

  1. Charlotte Hagen Edvardsen

    åhh du reddet dagen min! Vet hva jeg skal ha til middag ganske snart, nemlig pai 🙂 Håper du får en strålende helg du også 🙂 Jeg skal storkose meg masse 😀

  2. snuppa73

    God helg 🙂

  3. Madeleine

    namnam ^^ god helg =)

  4. Elise Furland

    Nam, det så utrolig godt ut! Hadde det ikke vært for at jeg ikke tåler egg, så hadde jeg nok prøvd denne. Men som du skriver, så får jeg heller prøve med en annen topping 🙂

  5. Lovelylillers sunne oppskrifter

    Sikkert kjempegodt 😀 Jeg elsker pai! Ha en flott Fredag og helg 😀

  6. Julie @ WolfItDown

    En klassiker a la Stuhaug 😀 Den ser vanvittig god ut da! 😀 x

  7. Når jeg skal blande noe i kjøkkenmaskinen legger det seg bare opp rundt kantene siden kniven ikke går helt inn dit. Hvordan unngår du dette eller hva gjør du med problemet? 🙂

  8. Linda Marie Stuhaug

    Astrid: Du må berre hjelpe til innimellom med en slikkepott i kantane 🙂

  9. Linda Marie Stuhaug

    Julie @ WolfItDown: Så absolutt! Og enda fleire klassikere kommer 😉

  10. Linda Marie Stuhaug

    Lovelylillers sunne oppskrifte: Eg er veldig glad i middagspai, men dette er den beste eg har smakt! God Søndag til deg 🙂

  11. Linda Marie Stuhaug

    Elise Furland: Ja, toppingen kan man absolutt variere 🙂 God Søndag!

  12. Linda Marie Stuhaug

    tiggerlilly: God Søndag til degb 🙂

  13. Linda Marie Stuhaug

    snuppa73: Takk for det! Idag er det Søndag – håper du får en fin dag 🙂

  14. Linda Marie Stuhaug

    Charlotte Hagen Edvardsen: Så kjekt å lese! Håper den falt i smak hos deg 🙂

  15. Secilie Ludvigsen

    Veldig godt – tusen takk synes du er super. Jeg elsker alt du legger ut! Takk takk

  16. Linda Marie Stuhaug

    Secilie Ludvigsen: Så hyggelig å høre, tusen takk Secilie 🙂

  17. Anne Mai

    Bruker du Bjørns havremel?

  18. Linda Marie Stuhaug

    Anne Mai: Tja, det varierer. Du kan godt bruke den, men eg pleier å bruke glutenfritt havremel eg kjøper på innvandrerbutikk, eller så maler eg gjerne havregryn til mel i en foodprosessor 🙂

  19. Kan paien serveres etter ett par dager etter steking og?

  20. Linda Marie Stuhaug

    Tina: Jepp – den er kanongod dagane etterpå 🙂

  21. Christel

    Kjempegod 🙂 Ingen vits med vanlig paideig lengre nå! 🙂

  22. Linda Marie Stuhaug

    Christel: Ikkje sant? Så godt, så enkelt, så smakfullt 🙂

  23. Hei! Det (og alt det andre på bloggen din) så utrolig godt ut! Jeg lurte på hvor mange personer du regner en sånn pai til? 🙂 Ha en fortsatt fin dag!

  24. Linda Marie Stuhaug

    Ida: Tja – rundt 3-4 personer kanskje? Kommer litt an på alder og matlyst 🙂

  25. Elin Lindbeck

    Jeg lagde denne i dag, men med greskinspirert fyll (meatfree monday 😉 Ble kanongodt! Tusen takk for fantastisk oppskrift. Denne kan kanskje brukes som bunn i søt pai også? 😉

  26. Linda Marie Stuhaug

    Elin Lindbeck: Så kjekt den falt i smak! Å bruke søtpotetbunnen i søt dessertpai har eg tenkt på, men aldri komt å langt. En spennande kombinasjon det også 🙂

  27. Elin Longva

    Kan en bytte ut havremel med mandelmel, tru?

  28. Linda Marie Stuhaug

    Elin Longva: Tja, det kan godt hende går fint 🙂 Har ikkje prøvd det sjølv, men det er nok ingen problem!

  29. Hei.
    Blir bunnen sprø?
    Send meg gjerne en lyd på mail om du svarer =)

    1. Hei!
      Bunnen blir lett sprø, men det kan du justere litt sjølv ved å forsteike den ekstra lenge og la den avkjøle seg før fyllet visst du ønsker den ektra sprø 🙂

  30. Hei
    Ca hvor stor form har du brukt her?

    1. 26-28 cm i diameter kanskje. Har ikkje så veldig mykje å bety 🙂

  31. Veldig god denne!! Kan man lage paideg og forsteke dagen før, oppbevare kaldt og ta trinn to med fyll dagen etter?

    1. Ja, det kan du absolutt 🙂

      1. Takk for svar. Laget bunn igår kveld. Tok plast over, laget plass i kjøleskapet, men klarte utrolig nok å glemme å sette den inn før jeg la meg. Første og aller, aller siste gang. Huff, er det bare å kaste den nå eller er det et ørlite håp for at den ikke er full av bakterier og kan settes kaldt nå? Setter pris på rask tilbakemelding 🙂

      2. Neida, det trur eg skal gå heilt fint 🙂 Dette har skjedd med meg fleire ganger før….

      3. Helt topp. Hørte med noen andre som også mente det var helt uproblematisk, men veldig fint med en bekreftelse fra deg 🙂 Ønsker deg en fin dag!

      4. Takk det samme, Tonje! Håper middagen smaker 🙂