Linda Stuhaug

Annonse

3. oktober 2014

Middagspai med fyldig søtpotetbunn

Middagspai med fyldig søtpotetbunn
God Fredag alle sammen! Klare for helg? Det er iallefall eg – fri første frihelg heime på mange, mange veker. Men før eg tar helg må eg dele en kanonoppskrift med dere som eg har gleda veldig meg til å poste!
Middagspai passer like godt til kvardagsmiddag som helgemiddag. Dette er en variant med søtpotetbunn, veldig, veldig godt:
Søtpotetbunn, til en form 1 søtpotet på ca. 350 g 1 egg 100-120 g havremel krydder
Slik gjer du: 1. Først må søtpoteta bakes. Det gjer eg i hurtigversjon ved å dele den opp i 4 og mikrobake til den er mør, 8-10 minutter. Du kan naturligvis bake den i ovnen også, gjerne 200 grader – men det vil ta litt lengre tid. Fjern skallet, ha i en foodprosessor og miks til en klumpfri søtpotetmos.
2. Tilsett egg og tørrvare, miks til alt er godt blanda. Av krydder så brukte eg salt, pepper, grovkverna chilli og paprikakrydder. Trykk paideigen ut i en paiform, bruk gjerne litt væske på hendene da deiga er litt klissette.
3. Forsteik paibunnnen på 180 grader i 15-20 minutter, i mellomtida kan du lage til fyllet.
Fyllet kan man naturligvis variere, eg synes eggeblanding med litt kjøtt og grønnsaker er utrulig godt. Eg deler mitt paifyll:
Paifyll 5 egg 1,5 dl valgfri melk 150 g skinke Grønnsaker – eg brukte løk, sopp, paprika og ruccola Krydder – eg brukte urtesalt, pepper, grovkverna chilli og kvitløk
Slik gjer du: Kutt skinke i passelige biter og strø over paibunnen med litt grønnsaker. Visp sammen egg, melk og krydder, hell over bunnen og avslutt gjerne med litt grønt på toppen. Sett inn igjen i ovnen til eggeblandinga har satt seg, det tok meg ca. 35 minutter.
Server straks med en frisk salat!
Virkelig kanongodt med fyldig søtpotetbunn, den slår lett alle mine tidligere oppskrifter på middagspai! Så er det tommel opp for at den er glutenfri, og heile middagspaien også fint kan lages melkefri.
Bruk kreativiteten og fyll pailokket med akkurat det du måtte ønske. Kva med middagsrester? Tacokjøttdeig? Stekt kylling? Eggeblanding med laks? Å toppe det heile med ost setter nok prikken over i-en også 🙂
Håper alle får ei strålande helg!

God Fredag alle sammen!

Klare for helg? Det er iallefall eg – fri første frihelg heime på mange, mange veker. Men før eg tar helg må eg dele en kanonoppskrift med dere som eg har gleda veldig meg til å poste!

Middagspai passer like godt til kvardagsmiddag som helgemiddag. Dette er en variant med søtpotetbunn, veldig, veldig godt:

Søtpotetbunn, til en form
1 søtpotet på ca. 350 g
1 egg
100-120 g havremel
krydder

Slik gjer du:
1. Først må søtpoteta bakes. Det gjer eg i hurtigversjon ved å dele den opp i 4 og mikrobake til den er mør, 8-10 minutter. Du kan naturligvis bake den i ovnen også, gjerne 200 grader – men det vil ta litt lengre tid. Fjern skallet, ha i en foodprosessor og miks til en klumpfri søtpotetmos.

2. Tilsett egg og tørrvare, miks til alt er godt blanda. Av krydder så brukte eg salt, pepper, grovkverna chilli og paprikakrydder. Trykk paideigen ut i en paiform, bruk gjerne litt væske på hendene da deiga er litt klissette.

3. Forsteik paibunnnen på 180 grader i 15-20 minutter, i mellomtida kan du lage til fyllet.

Fyllet kan man naturligvis variere, eg synes eggeblanding med litt kjøtt og grønnsaker er utrulig godt. Eg deler mitt paifyll:

Paifyll
5 egg
1,5 dl valgfri melk
150 g skinke
Grønnsaker – eg brukte løk, sopp, paprika og ruccola
Krydder – eg brukte urtesalt, pepper, grovkverna chilli og kvitløk

Slik gjer du:
Kutt skinke i passelige biter og strø over paibunnen med litt grønnsaker. Visp sammen egg, melk og krydder, hell over bunnen og avslutt gjerne med litt grønt på toppen. Sett inn igjen i ovnen til eggeblandinga har satt seg, det tok meg ca. 35 minutter.

Server straks med en frisk salat!

Virkelig kanongodt med fyldig søtpotetbunn, den slår lett alle mine tidligere oppskrifter på middagspai! Så er det tommel opp for at den er glutenfri, og heile middagspaien også fint kan lages melkefri.

Bruk kreativiteten og fyll pailokket med akkurat det du måtte ønske. Kva med middagsrester? Tacokjøttdeig? Stekt kylling? Eggeblanding med laks? Å toppe det heile med ost setter nok prikken over i-en også 🙂

Håper alle får ei strålande helg!

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg