Sukkerfri vaniljeis med knasande nonstop!

God Lørdags formiddag!

Som eg har nevnt i fleire innlegg i det siste, så har eg brukt sukkerfri vaniljeis som tilbehør til fleire forskjellige kaker. Is og lun eplekake er jo blant anna en slager! Men vaniljeis toppa med knasande nonstop er heller ikkje så verst 🙂

Tidligere har eg posta oppskrift på sukkerfri vaniljeis som er basert på vikingmelk, er eit supert og veldig magert alternativ til fløte. Vikingmelk er usøtet, kondensert melk man får i hemetisk boks på dagligvarebutikker.

Sukkerfri og mager vaniljeis
1 egg
2 eggeplommer
2 dl vikingmelk
2-2,5 ss sukrin+ *
1 ts ekte vaniljepulver,
evt. frø fra 1 vaniljestang

* Du kan bruke anna søtning tilsvarande for 4-5 ss sukker, men unngå helst å bruke vanlig sukrin. Ekte vaniljepulver eller frø fra vaniljestang anbefales for å få den djupe, ekte vaniljesmaken.

Framgangsmetode
1. Pisk egg, eggeplommer, vaniljepulver og sukrin+ sammen med en handmikser til en eggedosis.

2. I en bolle for seg pisker du vikingmelk til en luftig krem med handmikseren. Den blir litt meir rennande enn ekte krem, men skal likevell være luftig. Kan anbefale at vikingmelka har stått i kjøleskap minst eit døgn før bruk, da den er lettere å piske.

3. Vend inn eggedosisen i blandinga med en slikkepott. Bland så alt er godt blanda, før du heller over i en boks og setter i fryseren i minst 3-4 timer. Rør gjerne en gang i timen for å unngå at den krystalliserer seg. Du kan absolutt lage den i ismaskin om du har det, sjå tips under!

Isen holder seg i vekesvis i fryseren. La den gjerne stå litt romtemperert før servering.


Eg lagde meg ei skikkelig godskål der eg toppa isen med sunnere atkins-nonstop! Dei kjøpte eg her på iherb 🙂 Isen passer selfølgelig til det meste av tilbehør, eller som nevnt – tilbehør til ulike kaker og diverse.

Tidligere har eg og posta oppskrift på fleire varianter av isen med grunnoppskrifta overfor, både sjokoladeis her, oreois her og jordbæris her.

Djup, ekte vaniljesmak med den perfekte is-konsistens!
Det er greit det begynner å bli høst og is hører gjerne ikkje til for alle, men for min del er is alltid godt 🙂

God Lørdag til dere alle sammen!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

30 kommentarer

  1. Åh, det så godt ut!

  2. Nam det så fantastisk godt ut!

  3. Nam, det fikk e lyst å prøve å lage i helga ja 😀 Men har du prøvd å lage is med mandel- eller kokosmelk? Funker det?

  4. Camilla

    Nammi, det så godt ut. Oppskriften lagres og skal prøves 😀

  5. Jegskriveromhverdag

    Ønsker deg en fin helg! : )

  6. Julie @ WolfItDown

    Så deilig 😀 Også likte jeg den fine gulfargen iskremen fikk også, snadder 😀 God lørdag til deg også! x

  7. Hei Linda 🙂 Du som er så kreativ og kunnskapsrik – tror du du kunne eksprimintert fram en isoppskrift uten egg? Hadde vært supert!!

  8. Linda Marie Stuhaug

    oda: Heisann 🙂 Tja, eg får sjå kva eg får til 😉 Får ekstremr mange slike henvendelser og ønsker, men eg har rett og slett ikkje sjangs å kunne gjere alt… men besøk lovelyliller.com – ho har heilt sikkert mange eggefrie oppskrifter på is 🙂

  9. Linda Marie Stuhaug

    Julie @ WolfItDown: Ja, iskremen blei litt ektsra gul denne gangen – men det gjorde ingenting 🙂 Smaken og konsistensen var nydelig!

  10. Linda Marie Stuhaug

    jegskriveromhverdag: Takk, og det samme til deg 🙂

  11. Linda Marie Stuhaug

    Camilla: Så kjekt å lese! Den er knallgod, anbefalast virkelig 🙂

  12. Linda Marie Stuhaug

    Monica: Hei 🙂 Nei, det har eg ikkje. Det kan nok funke, men da må man bruke ei anna oppskrift på is der man slipper den luftige kremen 🙂

  13. Linda Marie Stuhaug

    Thea: Det var absolutt knallgodt 🙂

  14. Linda Marie Stuhaug

    Maria: Takk for det! En nydelig dessert 🙂

  15. Caroline

    Nam! Men tenkte jeg bare skulle skyte inn at Atkins nonstopen ikke er sukkerfri 😉 Selvom det bare er 1 gram sukker.

  16. Linda Marie Stuhaug

    Caroline: Woops 😉 Sånn kan det gå! Men 1 g sukker kan vi uansett leve med 🙂

  17. Bruker du hele vikingmelken eller skiller du den i kjøleskap først og bruker kun den faste delen?

  18. Linda Marie Stuhaug

    Elise: Det er ikkje slik at vikingmelka skiller seg. 2 dl flytande vikingmelk får du uansett om boksen står kaldt eller ikkje 🙂

  19. katrine

    Hei! Holder på å lage denne isen akkurat nå, gleder meg veldig til resultatet:) Men lurer på hvor lenge man må piske for å få eggedosis? Så langt har den ikke fått den konsistensen på eggedosis som jeg er vandt med når jeg pisker vanlig sukker og egg, litt tyktflytende. Nå er og forblir den bare tynn. Skal den være slik? Takk for en fantastisk blogg, har nesten nettopp oppdaget den, og du inspirerer virkelig!:)

  20. Linda Marie Stuhaug

    katrine: Det blir ikkje heilt samme som en luftig eggedosis med egg og sukker da man bruker egg og sukrin+ , men litt luftig skal den bli altså! Den er også litt meir rennande enn vanlig, så det er nok riktig håper eg 🙂 Korleis blei sluttresultatet? Tusen takk for hyggelige ord, det setter eg stor pris på! Klem 🙂

  21. katrine

    Sluttresultatet ble fantastisk! Lagde sjokoladeisen også, må si jeg holder en knapp på den:) Ble litt for mye vaniljesmak for min del, men siden det var første gangen jeg brukte vaniljestang virkelig skrapet jeg stanga for alt frø som fantes, så mulig det ble litt for mye, neste gang bruker jeg litt mindre:) Men kjempegodt var det i alle fall, også så enkelt! 😀

  22. Linda Marie Stuhaug

    katrine: Sjokoladeis er etter min meining alltid det beste! Vaniljeisen er god til ulike kaker da, men eg er eit sjokolademenneske som alltid har en knapp på sjokoladevarianten 🙂 Takk for tilbakemelding, heilt supert at iskremen falt i smak! God helg til deg 🙂

  23. Christel

    Laget denne i helgen, men med laktosefri fløte. Hadde ismaskinen gjemt inni skapet så den fikk børstet støvet av seg. Kjempegod fløteis! God vaniljesmak, og ikke minst, lett å lage. Maskinen blir ikke satt bakerst i skapet nå lengre, nå skal alle smaker prøves 🙂 Til middag ble det blomkålpizza, det bør du prøve 🙂

  24. Linda Marie Stuhaug

    Christel: Hei Christel! Så utrulig hyggelig at iskremen falt i smak, takk for tilbakemelding 🙂 Hørt masse om blomkålpizza, men som du sikkert har skjønt liker eg å lage egne varianter (søtpotetpizza osv).. eg skal nok gi blomkålpizza eit forsøk en dag den også 🙂

  25. Hei. Kan man bruke sukrin melis? Det er d jeg har tilgjengelig ak nå. I så fall hvor mye?

    Takk fr svar

    1. Det kan du, berre doble mengden 🙂

  26. Hei igjen

    Skal eggene være romtempererte?

    Nina

    1. Hei! Nei, treng ikkje det.

  27. Hei Linda!
    Må først si at jeg fikk kokeboken til til jul, og den er helt superduper!!! Så takk for kreativitet og gode oppskrifter <3
    Så til mitt spørsmål :-b
    Tror du det vil funke å sløyfe halvparten av vaniljen og heller tilsette litt sitron/sitronskall? Er så glad i sitronis, men vil helst at den skal være uten sukker :-/

    1. Hei Lisa! Så kjekt å lese at du lika boka mi 🙂 Håper den har gitt deg, og gir deg mykje matglede!

      Du kan nok heilt fint prøve å tilsette både litt sitronsaft og sitronskall for å få sitronis. Eg har aldri laga det før, men det er nok ikkje noko problem 🙂 Smak deg fram underveis!