Linda Stuhaug

Annonse

6. oktober 2014

Supre kikertpannekaker!

Supre kikertpannekaker!
Hei alle!
Tidlig i Sommer kjøpte eg meg ein pakke med kikertmel som har forblitt uåpna i mange måneder. Det var først for noken dager sida eg prøvde meg på kikertpannekaker for første gang, og det blir garantert ikkje den siste!
Kikertpannekakene har en simpel grunnoppskrift man kan piffe opp etter smak og behag. Konsisistensen er ikkje så mjuk som vanlige pannekaker, men meir som en lett wraps eller lefse. Man kan blant anna rulle den sammen med deilig pålegg og ha med i lunsjboksen eller bruke som tacolefse. Eg har sett mange lage denne supre pannekaka, men den som har inspirert meg mest på denne fronten er definitivt Linn – som eg måtte snuse litt på oppskriften hos også 🙂
Det som er tipp topp med desse kikertpannekakene er at dei er super allergivennlig. Uten sukker, gluten, melk, egg, gjær, nøtter og masse meir. Superpannekaker med andre ord!
Kikertmel får man til en billig penge på innvandrerbutikker, men det kan hende det finnes på helsekostbutkker eller iherb også. Kikertmel skal kun inneholde finmalte kikerter og har samme positive effekt som vanlige kikerter – inneholder masse fiber, protein og en rekke viktige næringsstoffer – blant anna folat, kopper, fosfor, jern og magnesium. Kikerter kan virke kolosterolsenkande, og sammen med det høge innholdet av folat kan det også forebygge hjertesjukdom. Andre grunner for at man bør spise kikerter er blant anna at dei gir stabilt blodsukker og motvirker diabetes, er bra for tarmfloraen og virker preobiotisk på grunn av masse vannløselige fiber.
Kikertpannekaker ? 1 del kikertmel ?1 del vatn ? liiiiten skvett olje ? Krydder etter smak
Du skal altså ha lik mengde med mel og vatn. Sist brukte eg 3 dl kikertmel og 3 dl vatn, kor mange store og saftige pannekaker man får vil variere etter tjukkelse – eg fikk 6-7 stykker. Miks sammen, tilsett krydder og la røra svelle i kjøleskapet, helst minst to timer. Man kan også steike pannekaker med en gang, men det anbefalast at den får stå å godgjere seg. Det som er så himla fint med denne pannekakerøra er at den kan lages opp i stor porsjon og stå i kjøleskapet, den holder seg nemlig i ei veke, om ikkje meir!
Av krydder kan man bruke alt mulig for å sette smak, litt etter kva du skal bruke den til. Kva med ein søt versjon med kanel, kardemomme og sukrin? Eller en enkel versjon med litt salt og pepper? Eller piffe den opp med kvitløk, chilli og cummin for tacolefse? Dere skjønner greia!
Pannekakene steikes på middels varme, gjerne i litt smør eller kokosolje, til en gyllen farge. Server gjerne straks som nystekte.
Sida det er kjøttfri Mandag idag kan man blant anna fylle wrapsen som eg har gjort: spinat, cottage cheese, avokado, finhakka paprika, rødløk og cashewnøtter. En smaksfest altså!
Ellers kan man selfølgelig fylle med alt mulig – egg, skinke, røykelaks, allverdens grønnsaker, middagsrester, nøttesmør, cottage cheese og sukkerfritt syltetøy, sjokoladepålegg, banan, frukt og bær…
Supermat på sitt beste! Kikertpannekaker er proppfull av næring og metter godt, i tillegg er det raskt, billig og enkelt. Eg tippe kikertpannekaka har masse av dei samme bruksområdene om mine elskverdige lomper, og eg gleda meg til å eksprimentere litt!
Ønsker alle en strålande Mandag 🙂

Hei alle!

Tidlig i Sommer kjøpte eg meg ein pakke med kikertmel som har forblitt uåpna i mange måneder. Det var først for noken dager sida eg prøvde meg på kikertpannekaker for første gang, og det blir garantert ikkje den siste!

Kikertpannekakene har en simpel grunnoppskrift man kan piffe opp etter smak og behag. Konsisistensen er ikkje så mjuk som vanlige pannekaker, men meir som en lett wraps eller lefse. Man kan blant anna rulle den sammen med deilig pålegg og ha med i lunsjboksen eller bruke som tacolefse. Eg har sett mange lage denne supre pannekaka, men den som har inspirert meg mest på denne fronten er definitivt Linn – som eg måtte snuse litt på oppskriften hos også 🙂

Det som er tipp topp med desse kikertpannekakene er at dei er super allergivennlig. Uten sukker, gluten, melk, egg, gjær, nøtter og masse meir. Superpannekaker med andre ord!

Kikertmel får man til en billig penge på innvandrerbutikker, men det kan hende det finnes på helsekostbutkker eller iherb også. Kikertmel skal kun inneholde finmalte kikerter og har samme positive effekt som vanlige kikerter – inneholder masse fiber, protein og en rekke viktige næringsstoffer – blant anna folat, kopper, fosfor, jern og magnesium. Kikerter kan virke kolosterolsenkande, og sammen med det høge innholdet av folat kan det også forebygge hjertesjukdom. Andre grunner for at man bør spise kikerter er blant anna at dei gir stabilt blodsukker og motvirker diabetes, er bra for tarmfloraen og virker preobiotisk på grunn av masse vannløselige fiber.

Kikertpannekaker
? 1 del kikertmel
?1 del vatn
? liiiiten skvett olje
? Krydder etter smak

Du skal altså ha lik mengde med mel og vatn. Sist brukte eg 3 dl kikertmel og 3 dl vatn, kor mange store og saftige pannekaker man får vil variere etter tjukkelse – eg fikk 6-7 stykker. Miks sammen, tilsett krydder og la røra svelle i kjøleskapet, helst minst to timer. Man kan også steike pannekaker med en gang, men det anbefalast at den får stå å godgjere seg. Det som er så himla fint med denne pannekakerøra er at den kan lages opp i stor porsjon og stå i kjøleskapet, den holder seg nemlig i ei veke, om ikkje meir!

Av krydder kan man bruke alt mulig for å sette smak, litt etter kva du skal bruke den til. Kva med ein søt versjon med kanel, kardemomme og sukrin? Eller en enkel versjon med litt salt og pepper? Eller piffe den opp med kvitløk, chilli og cummin for tacolefse? Dere skjønner greia!

Pannekakene steikes på middels varme, gjerne i litt smør eller kokosolje, til en gyllen farge. Server gjerne straks som nystekte.

Sida det er kjøttfri Mandag idag kan man blant anna fylle wrapsen som eg har gjort: spinat, cottage cheese, avokado, finhakka paprika, rødløk og cashewnøtter. En smaksfest altså!

Ellers kan man selfølgelig fylle med alt mulig – egg, skinke, røykelaks, allverdens grønnsaker, middagsrester, nøttesmør, cottage cheese og sukkerfritt syltetøy, sjokoladepålegg, banan, frukt og bær…

Supermat på sitt beste! Kikertpannekaker er proppfull av næring og metter godt, i tillegg er det raskt, billig og enkelt. Eg tippe kikertpannekaka har masse av dei samme bruksområdene om mine elskverdige lomper, og eg gleda meg til å eksprimentere litt!

Ønsker alle en strålande Mandag 🙂

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg