Linda Stuhaug

Annonse

9. oktober 2014

Sukkerfri og saftig gulrotkake

Sukkerfri og saftig gulrotkake
Hei godtfolk!
Torsdagen er her igjen, og som vanlig deler eg ei søt oppskrift som kan passe til helga. Gulrotkake er en av mine favorittkaker, så det er på tide å poste en heimelaga, sunnifisert versjon!
Denne er supergod og saftig, for å ikkje snakke om sukkerfri, glutenfri, proteinrik og kalorilett.
Lenkene i innlegget er sponsa.
Sukkerfri og saftig gulrotkake 2 egg 30 g sukrin+ 50 g sukrin gold 50 g havremel + 30 g kokosmel* 120 g kesam 1 ts bakepulver 1,5 ts kanel + 1 ts kardemomme 1 ts ekte vaniljepulver, evt. frø fra 1 vaniljestang og noken dråper vaniljeessens/stevia vanilje 0,5 dl vatn, om det er nødvendig 1 gulrot på ca. 120 g
Framgangsmetode 1. Sett ovnen på 175 grader. Rasp gulrot og rør sammen alle ingrediensene til en jevn kakerøre. Juster evt. med litt vatn om det er nødvendig.
2. Hell røra i ønska form med bakepapir. Enkel oppskrift passer til rund form på 20-22 cm i diameter og firkanat form på 14×18 cm, som eg brukte denne gangen.
3. Steik midt i ovnen i 15-20 minutter, eller til kaka akkurat er gjennomstekt. Avkjøl og oppbevar i kjøleskap. Doble gjerne oppskrifta eller bruk mindre form om du ønsker ei høg gulrotkake.
Glasur 1 pk, 200 g philadelphia 100-150 g sukrinmelis (m/stevia) 1 ts ekte vaniljepulver, evt. frø fra 1 vaniljestang eller steviadråper vanilje
Miks sammen til en jevn og klumpfri glasur, og smak til med sukrinmelis og vaniljesmak etter kor søt du ønsker den. Du kan bruke både vanlig eller lett-varianten av Philadelphia. Bre over den avkjølte kaka og oppbevar i kjølekskap i en matboks eller lignene – den holder seg saftig og god i minst 3-4 dager.
Kakestykkene toppa eg med sukkerfri, brente valnøtter, revet gulrot og eit dryss kanel.
Nyt med den aller beste samvittighet!

Hei godtfolk!

Torsdagen er her igjen, og som vanlig deler eg ei søt oppskrift som kan passe til helga. Gulrotkake er en av mine favorittkaker, så det er på tide å poste en heimelaga, sunnifisert versjon!

Denne er supergod og saftig, for å ikkje snakke om sukkerfri, glutenfri, proteinrik og kalorilett.


Lenkene i innlegget er sponsa.

Sukkerfri og saftig gulrotkake
2 egg
30 g sukrin+
50 g sukrin gold
50 g havremel + 30 g kokosmel*
120 g kesam
1 ts bakepulver
1,5 ts kanel + 1 ts kardemomme
1 ts ekte vaniljepulver, evt. frø fra 1 vaniljestang og noken dråper vaniljeessens/stevia vanilje
0,5 dl vatn, om det er nødvendig
1 gulrot på ca. 120 g

Framgangsmetode
1. Sett ovnen på 175 grader. Rasp gulrot og rør sammen alle ingrediensene til en jevn kakerøre. Juster evt. med litt vatn om det er nødvendig.

2. Hell røra i ønska form med bakepapir. Enkel oppskrift passer til rund form på 20-22 cm i diameter og firkanat form på 14×18 cm, som eg brukte denne gangen.

3. Steik midt i ovnen i 15-20 minutter, eller til kaka akkurat er gjennomstekt. Avkjøl og oppbevar i kjøleskap. Doble gjerne oppskrifta eller bruk mindre form om du ønsker ei høg gulrotkake.

Glasur
1 pk, 200 g philadelphia
100-150 g sukrinmelis (m/stevia)
1 ts ekte vaniljepulver, evt. frø fra 1 vaniljestang eller steviadråper vanilje

Miks sammen til en jevn og klumpfri glasur, og smak til med sukrinmelis og vaniljesmak etter kor søt du ønsker den. Du kan bruke både vanlig eller lett-varianten av Philadelphia. Bre over den avkjølte kaka og oppbevar i kjølekskap i en matboks eller lignene – den holder seg saftig og god i minst 3-4 dager.

Kakestykkene toppa eg med sukkerfri, brente valnøtter, revet gulrot og eit dryss kanel.

Nyt med den aller beste samvittighet!

Annonse

6 Kommentarer

S

Siv Hege

10. november 2019

Hjelp! Oppdaget midt i bakingen at jeg er tom for sukrinmelis!! Noen gode forslag til alternativer jeg kan bruke sammen med Philadelphia for å lage god glasur?

Linda Stuhaug

11. november 2019

Hei! Eg har dessverre ikkje sett kommentaren din før no. Kva blei det til, og korleis blei resultatet? 🙂

S

Stine

24. juli 2022

Hadde kaken i ovnen i 18 minutter. Den kjentes gjennomstekt ut da jeg testet med gaffel, men den virket ikke gjennomstekt da jeg skulle spise den. Synes liksom den ble for 'fuktig' og ikke så luftig som på bildene dine. Veldig god da... !

Linda Stuhaug

29. juli 2022

Hm, så rart! Den skulle kanskje stått litt lengre sannsynligvis😊

A

Ann-Karin

16. februar 2023

Kan jeg bruke gresk yoghurt istedenfor kesam? 😊

Linda Stuhaug

20. februar 2023

Ja, så lenge det ikkje er ein veldig mager variant :)

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg