Linda Stuhaug

Annonse

11. oktober 2014

Sunne cookie dough

Sunne cookie dough
God Lørdag fra Oslo alle sammen!
Jentene mine liker å sove litt lengre enn meg, så da nytter eg situasjonen til litt blogging og mailsvaring med en stor kaffikopp. Så eg kommer rett og slett innom med en liten oppskriftsreprise på cookie dough!
Cookie dough høres litt bedre ut enn kakedeig som man kan sei på godt norsk, men det smaker på en måte ikkje kakedeig heller. Det har med en mjuk, småseig konsistens og kombinasjonen mellom smakane å gjere. Desse er himla gode og eg kan ikkje fatte at det er så lenge sida eg har laga dei, tidligere oppskrift blei posta i Januar her.
Supersnacksen er uten tilsatt sukker, gluten og kan uten problem lages uten melk! Eg veit mange av dere ikkje tåler nøtter heller, da da har eg eit lite triks til dere også –
Cookie dough 50 g havregryn 70 g usalta cashewnøtter, evt. andre nøtter. 3 store, saftige dadler, ca 60 g – husk å fjerne stein 2 ss sukringold * 10 steviadråper karamellsmak * Litt maldonsalt 15 g smelta smør eller cocosa 20 g sukkerfri sjokolade
* Sukrin gold kan byttes med andre søtninger tilsvarande 2 ss sukker. Steviadråper kan droppes, men karamellvarianten gir en utrulig god smak. Bruk gjerne andre smaker av steviadråper, vaniljeessens eller litt ekte vaniljepulver.
Framgangsmetode
Ha alle ingrediensene utenom smelta smør og sjokolade i en foodprosessor, og kjør til alt er klumpfritt. Ha over i en bolle og tilsett hakka sjokolade og smelta smør/cocosa. Bland godt og lenge så deiga får riktig konsistens. Kjenn etter, deiga skal kunne gå an å forme mellom fingrene uten å vere klissette. Tilsett en liiiten skvett vatn om det er nødvendig. Så er det berre å forme deiga etter ønske! Oppskrifta kan blant anna rulles til kuler og brukes til snacks, lages som en energibar man kan ta med på farten eller som småbiter man kan drysse over havregrøten, frukostblandinga, pannekakene også videre.
Alterntaiver – Melkefri variant: bruk sukkerfri og melkefri sjokolade. Sjokoladebitene kan også droppes, men er ikkje samme uten. – Uten nøtter: bytt cashewnøttene med pinjekjerner, gresskarkjerner eller solsikkerkjerner.
La dei stå ei stund i kjøleskap eller fryser så dei får satt seg før servering. Dei kan fint oppbevares i kjøleskap og holder seg i minst ei veke!
Pssst! er du glad i Questbar i Cookie Dough vil denne garantert falle i smak 😉

God Lørdag fra Oslo alle sammen!

Jentene mine liker å sove litt lengre enn meg, så da nytter eg situasjonen til litt blogging og mailsvaring med en stor kaffikopp. Så eg kommer rett og slett innom med en liten oppskriftsreprise på cookie dough!

Cookie dough høres litt bedre ut enn kakedeig som man kan sei på godt norsk, men det smaker på en måte ikkje kakedeig heller. Det har med en mjuk, småseig konsistens og kombinasjonen mellom smakane å gjere. Desse er himla gode og eg kan ikkje fatte at det er så lenge sida eg har laga dei, tidligere oppskrift blei posta i Januar her.

Supersnacksen er uten tilsatt sukker, gluten og kan uten problem lages uten melk! Eg veit mange av dere ikkje tåler nøtter heller, da da har eg eit lite triks til dere også –

Cookie dough
50 g havregryn
70 g usalta cashewnøtter, evt. andre nøtter.
3 store, saftige dadler, ca 60 g – husk å fjerne stein
2 ss sukringold *
10 steviadråper karamellsmak *
Litt maldonsalt
15 g smelta smør eller cocosa
20 g sukkerfri sjokolade

* Sukrin gold kan byttes med andre søtninger tilsvarande 2 ss sukker. Steviadråper kan droppes, men karamellvarianten gir en utrulig god smak. Bruk gjerne andre smaker av steviadråper, vaniljeessens eller litt ekte vaniljepulver.

Framgangsmetode

Ha alle ingrediensene utenom smelta smør og sjokolade i en foodprosessor, og kjør til alt er klumpfritt. Ha over i en bolle og tilsett hakka sjokolade og smelta smør/cocosa. Bland godt og lenge så deiga får riktig konsistens. Kjenn etter, deiga skal kunne gå an å forme mellom fingrene uten å vere klissette. Tilsett en liiiten skvett vatn om det er nødvendig. Så er det berre å forme deiga etter ønske! Oppskrifta kan blant anna rulles til kuler og brukes til snacks, lages som en energibar man kan ta med på farten eller som småbiter man kan drysse over havregrøten, frukostblandinga, pannekakene også videre.

Alterntaiver
– Melkefri variant: bruk sukkerfri og melkefri sjokolade. Sjokoladebitene kan også droppes, men er ikkje samme uten.
– Uten nøtter: bytt cashewnøttene med pinjekjerner, gresskarkjerner eller solsikkerkjerner.

La dei stå ei stund i kjøleskap eller fryser så dei får satt seg før servering. Dei kan fint oppbevares i kjøleskap og holder seg i minst ei veke!

Pssst! er du glad i Questbar i Cookie Dough vil denne garantert falle i smak 😉

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg