Linda Stuhaug

Annonse

13. oktober 2014

Oppskrift: søtpotet scones

Oppskrift: søtpotet scones
Hallois i Mandagen!
Søtpotet er fortsatt ei stor dille og eg må nesten berre dele resultatene med dere altså! Eg prøver å spre oppskriftene litt så det ikkje berre blir fokus på den fantastiske grønnsaken, da den er så allvennlig og kan brukes til så og sei alt. Idag tenkte eg det var på tide å dele ei oppskrift eg har laga på søtpotet-scones, som har blitt laga mange fleire ganger i heimen.
Det som er så supert med scones er at deiga ikkje trenger elting eller heving – man blander godt sammen ingrediensene og steiker den fortløpande. Perfekt å slenge sammen på morningen og ha rykande ferske scones til frukost! Scones passer også ypperlig i lunsjboksen med deilig pålegg, som tilbehør til middagen (knallgode til supper og gryter!), eller kveldsmat etter en lang dag.
Søtpotetsmaken gjer sconesene knallgode, så er du like hekta som meg er eg sikker på dei vil falle i smak!
Her er altså en ny vri på scones der søtpotet er en av hovedingrediensene. Det resulterer i oransje-farga, saftig og skikkelig næringsrikt "søtpotetbrød" som gir kroppen masse sunne og gode næringsstoffer, fiber og stabilt blodsukker.
Sconesene er uten gluten og melk, og kan nytes for dei med allergier mot blant anna egg og nøtter også!
Søtpotet scones 1 søtpotet på ca. 300 g 100 g havremel 100 g bokhvetemel, eller anna meltype 2 ts bakepulver 1/2 ts salt Evt. litt frø/kjerner som topping Vatn
? Del søtpoteta i 4 og mikrobak til den er mør, det vil ta ca. 7-10 minutter. Den kan også bakes i ovnen på 180 grader, men det vil ta lengre tid. ? Fjern skallet og ha søtpotetene i en foodprosessor eller kraftig blender. Ferdigbakt søtpotet som også er skrella skal utgjere ca. 200 g. Mos til en jevn purê. ? Tilsett tørrvarene og juster med vatn til passe konsistens. Du kan tilsette frø/kjerner/nøtter i deiga om du ønsker det også, eg brukte det kun som topping. Deiga skal ikkje klisse, den skal akkurat kunne formes med hendene. ? Form til en stor, rund scones på bakepapirkledd langpanne. Du kan selfølelig forme til små, runde scones om du ønsker det. Tjukkelse på ca. 2-2,5 cm. ? Pensle toppen med litt vatn og strø over frø/kjerner. ? Steik midt i ovnen på 180 grader i 15-20 minutter, eller til dei er ferdige. Avkjøl.
Sprø uttapå og mjuke, saftige inni – akkurat som eg liker det! Scones holder seg nokre dager, men dei er også perfekt å fryse.
Som tilbehør til middagen kan dei spises som dei er, men til andre måltider er det godt med både salt&søtt pålegg. Her med kremost i urtesmak, lettost, salat, paprika og rødløk.
Sukkerfritt syltetøy & cottage cheese, skinke & avokado, egg & spekeskinke sukkerfri, heimelaga nugatti & bananbiter er andre favoritter eg har hatt som pålegg. Dei passer bokstavligtalt med alt! Mums 😉
Ellers har eg landa litt heime etter helga i Oslo. Det har våre noken fantastiske dager i godt selskap og eg har storkost meg masse! Vi var tre PT-er og det seier nesten seg sjølv at trening blir en del av helga. Vi tok turen til Crossfit Oslo og var med på ei Lørdagsøkt på 50 minutter. Herlighet så slitsomt – men samtidig uvant, utfordrande og knallkjekt 🙂
Kompresjonstights fra Skins her – den mest behaglige tightsen eg har! No på tilbud til 849,- (spar 350,-) Turkis topp fra Kari Traa her– som også finnes i fleire freshe farger. (Sponsede lenker)
Håper alle har hatt ei fin helg og får ei sunn og sprek kommande veke! Gleder meg til å dele fleire spennande oppskrifter med dere 🙂

Hallois i Mandagen!

Søtpotet er fortsatt ei stor dille og eg må nesten berre dele resultatene med dere altså! Eg prøver å spre oppskriftene litt så det ikkje berre blir fokus på den fantastiske grønnsaken, da den er så allvennlig og kan brukes til så og sei alt. Idag tenkte eg det var på tide å dele ei oppskrift eg har laga på søtpotet-scones, som har blitt laga mange fleire ganger i heimen.

Det som er så supert med scones er at deiga ikkje trenger elting eller heving – man blander godt sammen ingrediensene og steiker den fortløpande. Perfekt å slenge sammen på morningen og ha rykande ferske scones til frukost! Scones passer også ypperlig i lunsjboksen med deilig pålegg, som tilbehør til middagen (knallgode til supper og gryter!), eller kveldsmat etter en lang dag.

Søtpotetsmaken gjer sconesene knallgode, så er du like hekta som meg er eg sikker på dei vil falle i smak!

Her er altså en ny vri på scones der søtpotet er en av hovedingrediensene. Det resulterer i oransje-farga, saftig og skikkelig næringsrikt "søtpotetbrød" som gir kroppen masse sunne og gode næringsstoffer, fiber og stabilt blodsukker.

Sconesene er uten gluten og melk, og kan nytes for dei med allergier mot blant anna egg og nøtter også!

Søtpotet scones
1 søtpotet på ca. 300 g
100 g havremel
100 g bokhvetemel, eller anna meltype
2 ts bakepulver
1/2 ts salt
Evt. litt frø/kjerner som topping
Vatn

? Del søtpoteta i 4 og mikrobak til den er mør, det vil ta ca. 7-10 minutter. Den kan også bakes i ovnen på 180 grader, men det vil ta lengre tid.
? Fjern skallet og ha søtpotetene i en foodprosessor eller kraftig blender. Ferdigbakt søtpotet som også er skrella skal utgjere ca. 200 g. Mos til en jevn purê.
? Tilsett tørrvarene og juster med vatn til passe konsistens. Du kan tilsette frø/kjerner/nøtter i deiga om du ønsker det også, eg brukte det kun som topping. Deiga skal ikkje klisse, den skal akkurat kunne formes med hendene.
? Form til en stor, rund scones på bakepapirkledd langpanne. Du kan selfølelig forme til små, runde scones om du ønsker det. Tjukkelse på ca. 2-2,5 cm.
? Pensle toppen med litt vatn og strø over frø/kjerner.
? Steik midt i ovnen på 180 grader i 15-20 minutter, eller til dei er ferdige. Avkjøl.

Sprø uttapå og mjuke, saftige inni – akkurat som eg liker det! Scones holder seg nokre dager, men dei er også perfekt å fryse.

Som tilbehør til middagen kan dei spises som dei er, men til andre måltider er det godt med både salt&søtt pålegg. Her med kremost i urtesmak, lettost, salat, paprika og rødløk.

Sukkerfritt syltetøy & cottage cheese, skinke & avokado, egg & spekeskinke sukkerfri, heimelaga nugatti & bananbiter er andre favoritter eg har hatt som pålegg. Dei passer bokstavligtalt med alt! Mums 😉

Ellers har eg landa litt heime etter helga i Oslo. Det har våre noken fantastiske dager i godt selskap og eg har storkost meg masse! Vi var tre PT-er og det seier nesten seg sjølv at trening blir en del av helga. Vi tok turen til Crossfit Oslo og var med på ei Lørdagsøkt på 50 minutter. Herlighet så slitsomt – men samtidig uvant, utfordrande og knallkjekt 🙂


Kompresjonstights fra Skins her – den mest behaglige tightsen eg har! No på tilbud til 849,- (spar 350,-)
Turkis topp fra Kari Traa her– som også finnes i fleire freshe farger. (Sponsede lenker)

Håper alle har hatt ei fin helg og får ei sunn og sprek kommande veke!
Gleder meg til å dele fleire spennande oppskrifter med dere 🙂

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg