Sunn brownies med innbakt vaniljefudge

Kva tenker dere om kombinasjonen mellom brownies og vaniljefudge?
I en sukkerfri, glutenfri og sunnere variant?

Denne var M.A.G.I.S.K, folkens! Eg kjenner bokstavligtalt matgleden spre seg i heile kroppen, eg! Etter eg posta oppskrift på sunn brownies med innbakt sjokoladeglasur har eg tenkt å lage denne varianten, der mi tidligere oppskrift på sukkerfri & mager vaniljefudge kunne fungere som innbakt karamellglasur. To favoritter i en kombinasjon måtte jo berre slå godt an, og det gjorde det virkelig! Mmmm ?


Innlegget inneholder sponsede lenker.

Brownies
? 2 egg
? 60 g sukrinmelis*
? 60 g sukrin gold*
? 30 g kakao
? 130 g kesam
? 30 g havremel*
? 25 g kokosmel*
? Bittelitt salt
? 1 ts ekte vaniljepulver*
? Vatn

* Du kan bruke andre søtninger tilsvarande 120 g sukker, men helst ikkje vanlig sukrin. Kokosmel kan byttes med meir havremel eller anna meltype. Ekte vaniljepulver kan byttes med frø fra 1 vaniljestang, 8 steviadråper vanilje / vaniljeessens.

Framgangsmetode
Miks sammen ingrediensene til så den blir jevn og klumpfri. Juster evt. med litt vatn/melk om røra er veldig tjukk, det vil komme litt an på kva tørrvare du bruker. Hell røra i smurt kakeform – den passerfirkanta form som er 14×18 cm eller rund form på 20-22 cm.


Om du ønsker meir forklaring eller lurer på noko angåande ingrediensbytting kan du lese dette innlegget med oppskrifta på vaniljefudge.

Vaniljefudge
? 2 dl vikingmelk
? 20 g (2ss) sukrin, evt. sukrin gold
? 20 g (2ss) sukringold
? 15 g yaconsirup
? 12 g smør eller cocosa
? Eit dryss ekte vaniljepulver, kan sløyfes

Bland sammen alle ingrediensene i en STOR bolle og sett i mikroen. Etter 5 minutt tar du bollen ut og rører litt. Sett den deretter inn igjen til du får en tjukk, karamell-farga masse. Dette kan ta litt tid og vil variere fra mikro til mikro. Du kan også koke massen i en kjele eller teflonpanne. Sistnevnte har eg hørt fra lesere tar 10-15 minutter. Bruk en spiseskei til å fordele massen over browniesen og trykk litt ned i kaka. Steik midt i ovnen på 180 grader i 12-20 miniutter, til kaka akkurat har satt seg.

Del opp i passelige stykker og server gjerne med eit dryss sukrinmelis ?
Oppbevar kaka i kjøleskap, den holder seg saftig i dagevis.

Like god kald som varm!

Håper dere lar dere friste og at fleire prøver seg på denne 🙂


Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

40 kommentarer

  1. å det så utrolig godt ut 🙂 noe man kan unne seg det der med god samvittighet 🙂

  2. Hei! Lurer på noe angående fugden 🙂 prøvde å lage det for noen uker siden å gleda meg skikkelig. Men når jeg smakte så likte jeg det ikke i det hele tatt, smaken var ikke noe god. Så smakte kjæresten min på den å han sa det var helt greit, sa at det smakte brunost. Da skjønte jeg det for brunost liker jeg ikke.. Lurte på om dine kanskje også smaker lignende eller hva tror du kan være grunnen? (Har forresten brukt akkurat samme ingredienser som du 🙂

  3. det ser berre heilt rått ut!! 🙂 sikler her..

  4. Kan jeg bytte ut sukrin gold med noe? Liker ikke smaken.

  5. Ser fantastisk god ut 🙂

  6. Lurer bare på om du putter fudgen i røra før du setter den i ovnen? 🙂 Så kjempe godt ut!

  7. Julie @ WolfItDown

    Denne ser skikkelig lekker ut! Liker mønsteret også 😀 x

  8. Hei:D gjerne du ville tatt på dg prosjektet med å lage en sukkerfri troika?:D

  9. Linda Marie Stuhaug

    marlen: Hei! Det blir nok ikkje førsteprioritert altså, for eg kan ikkje fordra den sjokoladen sjølv. Men eg skal absolutt ha det i bakhodet 🙂

  10. Linda Marie Stuhaug

    Julie @ WolfItDown: Takk for det Julie! Man spiser jo med augene også veit du 🙂

  11. Linda Marie Stuhaug

    Synne: Ja, det står beskrevet i innlegget 🙂

  12. Linda Marie Stuhaug

    Nina: Takk for det, Nina! Kaka smakte fantastisk 🙂

  13. Linda Marie Stuhaug

    Lise: I browniesen kan du bruke sukrinmelis (m/stevia) eller sukrin+ 🙂

  14. Linda Marie Stuhaug

    Marlen: Fantastisk! Her sikler eg kvar gang eg åpner kjøleskapsdøra – haha 😉

  15. Linda Marie Stuhaug

    Mari: Hei! Noken synes dei smaker brunost, men eg synes IKKJE dei smaker det. Men man er alle forskjellige og det er jo smak&behag 🙂 Synd du ikkje likte dei, her er dei en stor favoritt!

  16. Linda Marie Stuhaug

    mkde: Så absolutt 🙂

  17. Marion Skulstad

    NAM! Må virkelig prøve den ut 🙂

  18. sweetberry

    Hei ! kan en lage mandelmel hjemme ? Hva anbefaler du den i butikken(dyrt) eller hjemmelagd? Hvordan oppbevarer en hjemmelagd mandelmel?

  19. Heisann! Blir veldig inspirert av deg og blogge din! Jeg lurer på hvor du kjøper vikingmelk, og i så fall hvilke varer den står i nærheten av, har prøvd å finne den men har enda ikke lykkes 😉

  20. Linda Marie Stuhaug

    Silje: Hei Silje 🙂 Tusen takk, så kjekt å lese! VIkingmelk får man i vanlig dagligvarebutikker. Det står som regel med nøtter/bakevarer/ferdigmikser. Spørr etter det i butikken, så finner dei fram til deg 🙂 Husk at det ikkje er tørrmelk, men vikingmelk på hermetisk boks!

  21. Linda Marie Stuhaug

    sweetberry: Hei 🙂 Du kan male mandler til mel i en foodprosessor eller kraftig blender, ja. Oppbevar i glass i romtemperatur, det holder seg nok i månedsvis 🙂

  22. Linda Marie Stuhaug

    Marion Skulstad: Det anbefaler eg virkelig altså! Så innimari god 🙂

  23. Ingrid Hansen

    Ser fantastisk ut! Hvor mange kcal blir det sånn ca? 🙂

  24. Linda Marie Stuhaug

    Ingrid Hansen: Kalorier teller eg ikkje, så det veit eg ikkje 😉

  25. Karoline

    Hva skjer hvis man bruker mager kesam? Er det noe en event kan tilsette hvis man bruker det istedenfor «vanlig» kesam? (Det var tomt for kesam på butikken, så har dessverre kun mager kesam i hus)…

  26. Linda Marie Stuhaug

    Karoline: Det går fint å bruke mager kesam 🙂 I slike kaker foretrekker eg kesam pga. litt høgre fettinnhold som gjerne gjer kaka saftigere, men eg har laga den med mager kesam fleire ganger og det går heilt fint!

  27. Kristina

    Tenkte å lage denne browniesen og ha med på jobb, men det er ei der som ikke tåler egg. Kan man sløyfe dem? evnt erstatte med noe annet?

  28. Linda Marie Stuhaug

    Kristina: Nei, du kan ikkje sløyfe egg. Du kan evt. prøve med «no egg» erstatter, men eg kan ikkje garantere eit like godt resultat ettersom eg ikkje har prøvd det sjølv. Men eg veit mange av leserene mine pleier å bruke det 🙂

  29. Kristina

    Tusen takk for raskt svar! Du er så inspirerende og flink med oppskrifter! Og ekstra tommel opp for raske og gode svar til leserne! Alltid så gøy å følge med på nye oppskrifter på bloggen din! Du har faktisk inspirert meg så mye at eg har gått ned 3.5kg etter at eg begynte med dine middagsoppskrifter! Og det er ganske mye når man i utgangspunktet ikke er stor!! 😀 LOOOVE IT!

  30. Linda Marie Stuhaug

    Kristina: Berre hyggelig Kristina, det skulle berre mangle 🙂 Tusen takk for en hyggelig tilbakemelding, her var det mange fine ord å lese! Så kjekt at eg har våre til inspirasjon for deg, og at du har fått utbytte av det 🙂 Håper eg kan fortsette med det! Ha ei kjempefin veke vidare 🙂

  31. Johanne

    Hei Linda:-) jeg prøvde å lage denne browniesen i går, og den ble veldig god. Men jeg fikk ikke helt til med denne fudgen. Den ble ikke noe tykkere selv om jeg hadde den i mikroen i over 15 minutter. Derfor tok jeg den bare over browniesen, og den fløt inn og blandet seg, så resultatet ble jo ikke helt slik som ønsket, selv om den smakte godt. Jeg hadde ikke yaconsirup, men brukte agavesirup, så kanskje det var grunnen? Også brukte jeg cocosa, og ikke smør. Så det jeg lurer på er om du vet hva jeg gjorde feil? Jeg tenkte og prøve og lage den igjen, og ønsker at resultat skal bli like fint som ditt, hehe! Ellers håper jeg du fortsetter å legge ut inspirerende oppskrifter. Du gjør en kjempegod jobb med bloggen din:-)

  32. Linda Marie Stuhaug

    Johanne: Heisann Johanne 🙂 Du skulle berre latt fudgen stå i mikroen enda lengre, den hadde etterkvart tjukna. Det skal kunne gå fint å bruke både agavesirup og cocosa. La den stå heilt til den får en tjukk, karamellfarga masse, uansett kor lenge det er – for alle mikroer er forskjellige 🙂 Det skal eg absolutt gjere veit du! Bloggen er blitt en stor del av meg, og eg elsker det eg driver med 🙂 Ha en super Mandag!

  33. Hei! Hvor kan man få kjøpt yaconsirup? 🙂

  34. Linda Marie Stuhaug

    Sophie: Helsekostbutikker eller http://www.funksjonellmat.no 🙂

  35. Ah denne oppskriften har jeg gledet meg til å prøve ut hele uken!! SKal prøve å lage den på lørdag men da lurer jeg på noen ting ang kaken! Fordi det skal være 30g kakao. Men er dette en spesiell type fra helsekostbutikker? eller kan bakekakao brukes?Kan også vanlig hvetemel brukes i stedenfor havremel? og mandelmel? siste spm, anbefaler du cocosa eller smør til fudgen?:)

  36. Linda Marie Stuhaug

    Synne: Så kjekt du vil prøve kaka, Synne 🙂 Eg bruker vanlig regia originalkakao i oppskriftene mine, og nhar aldri brukt noke anna. Du kan bytte havremjøl med kveitemjøl ja, så heller mandelmel med kokosmel! Til fudgen så anbefaler eg smør 🙂 Håper det smaker!

  37. Er det veldig krise å bruke vanlig sukrin?

  38. Linda Marie Stuhaug

    Mari: Det får du vurdere sjølv, men det kommer ikkje til å smake i nærheten av like godt. Sukrin aleine gir en falsk/kjølende ettersmak og litt for lite søtning 🙂

  39. Jeg synes at sukrinmelis gir en voldsom isende ettersmak! Er det bare meg? Er det noe jeg kan erstatte sukrinmelis med eller noe jeg kan tilsette for å få bort isingen?

  40. Linda Marie Stuhaug

    Marie: Du bruker den nye sukrinmelisen m/stevia? Bytt gjerne sukrinmelis her med 30 g sukrin+ 🙂