Annonse
16. oktober 2014
Sunn brownies med innbakt vaniljefudge
Kva tenker dere om kombinasjonen mellom brownies og vaniljefudge?
I en sukkerfri, glutenfri og sunnere variant?
Denne var M.A.G.I.S.K, folkens! Eg kjenner bokstavligtalt matgleden spre seg i heile kroppen, eg! Etter eg posta oppskrift på sunn brownies med innbakt sjokoladeglasur har eg tenkt å lage denne varianten, der mi tidligere oppskrift på sukkerfri & mager vaniljefudge kunne fungere som innbakt karamellglasur. To favoritter i en kombinasjon måtte jo berre slå godt an, og det gjorde det virkelig! Mmmm ?
Innlegget inneholder sponsede lenker.
Brownies
? 2 egg
? 60 g sukrinmelis*
? 60 g sukrin gold*
? 30 g kakao
? 130 g kesam
? 30 g havremel*
? 25 g kokosmel*
? Bittelitt salt
? 1 ts ekte vaniljepulver*
? Vatn
* Du kan bruke andre søtninger tilsvarande 120 g sukker, men helst ikkje vanlig sukrin. Kokosmel kan byttes med meir havremel eller anna meltype. Ekte vaniljepulver kan byttes med frø fra 1 vaniljestang, 8 steviadråper vanilje / vaniljeessens.
Framgangsmetode
Miks sammen ingrediensene til så den blir jevn og klumpfri. Juster evt. med litt vatn/melk om røra er veldig tjukk, det vil komme litt an på kva tørrvare du bruker. Hell røra i smurt kakeform – den passerfirkanta form som er 14×18 cm eller rund form på 20-22 cm.
Om du ønsker meir forklaring eller lurer på noko angåande ingrediensbytting kan du lese dette innlegget med oppskrifta på vaniljefudge.
Vaniljefudge
? 2 dl vikingmelk
? 20 g (2ss) sukrin, evt. sukrin gold
? 20 g (2ss) sukringold
? 15 g yaconsirup
? 12 g smør eller cocosa
? Eit dryss ekte vaniljepulver, kan sløyfes
Bland sammen alle ingrediensene i en STOR bolle og sett i mikroen. Etter 5 minutt tar du bollen ut og rører litt. Sett den deretter inn igjen til du får en tjukk, karamell-farga masse. Dette kan ta litt tid og vil variere fra mikro til mikro. Du kan også koke massen i en kjele eller teflonpanne. Sistnevnte har eg hørt fra lesere tar 10-15 minutter. Bruk en spiseskei til å fordele massen over browniesen og trykk litt ned i kaka. Steik midt i ovnen på 180 grader i 12-20 miniutter, til kaka akkurat har satt seg.
Del opp i passelige stykker og server gjerne med eit dryss sukrinmelis ?
Oppbevar kaka i kjøleskap, den holder seg saftig i dagevis.
Like god kald som varm!
Håper dere lar dere friste og at fleire prøver seg på denne 🙂
Annonse
SKRIV EN KOMMENTAR