Sukkerfri, karamelliserte epler

God Tirsdag alle sammen!

Dei norske eplene går nok mot slutten, men eg dei er både i kjellaren min og i butikkane enda. Eg har ete epler til den store gullmedaljen etter eg fekk ei korg med alvorlig mange kilo i hus, men eg er ikkje i mål enda altså! Eg satser på at fleire er i samme situasjon, for idag deler eg igjen dei sukkerfri, karamelliserte eplene som er så raske, enkle og gode 🙂

Karamelliserte epler kan spisast på mange forskjellige måter. Eg pleier å spise det som en egen dessert med en klatt vaniljekesam, eller som topping på havregrøten, overnight oats, proteinpannekaker eller yoghurtblandinger.

Sukkerfri, karamelliserte epler
? Eple i terninger
? Kanel
? Sukrin gold

Legg eplebitene i en skål eller bolle, strø over godt med kanel og sukrin gold og vend inn hakkede nøtter om du ønsker det. Sett i mikroen i 2-4 minutter til eplebitene er blitt saftige og godt møre. Juster tida etter kor møre du ønsker dei. Server på den måten du måtte ønske!

Her spist som en lett frukost der eg hadde en blanding av cottage cheese og kokosmelk i bunnen, smakt til med sukrinmelis og kanel. Deretter toppa med karamelliserte epler og hakkede mandler. Litt havregryn under her kan man godt ha også!

Passer ypperlig med ei slik skål til frukost om man skal rett på trening, eller om man ikkje har en supergod matlyst på morgenkvisten. Det er jo nesten som å spise dessert til frukost, proppfull av gode proteiner, sunt fett, fiber, vitaminer og mineraler. Blitt en slager til kveldsmat også, ekstra godt med noke søtt og varmt på kalde høstkvelder.


Her toppa på sunn eplekake man lager på få minutter. Oppskrift ligger her!

Håper dere har epler i hus, for denne enkle desserten/tilbehøret kan dere ikkje gå glipp av 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

10 kommentarer

 1. Har som regel blåbær på havregrøten, så fint med et tips til variasjon 🙂 🙂

 2. Kom over bloggen din igår, og har allerede funnet langt over 30 oppskrifter jeg har notert meg. For en inspirasjon! Men har noen spørsmål ang. ingredienser. Har nesten ingen av dem i hus, spesielt ikke disse meltypene, så skal gå til innkjøp av de mest brukte. Men, hvor får jeg kjøpt havremel, kokosmelk (light) og (hermetisk) vikingmelk? Og i tillegg lurer jeg på dette med philadelphiaost. Er det kremost du bruker i de fleste oppskrifter der det står philadelphiaost? På forhånd takk! For en motivasjon og inspirasjon en får av bloggen din, blir skikkelig glad av at man faktisk kan lære å lage sunne, men gode, måltider!

 3. Linda Marie Stuhaug

  Anita: Hei Anita! Så utrulig hyggelig at du har funne fram til bloggen min 🙂 Håper du får masse inspirasjon og matglede herfra framover! Havremel, kokosmelk og vikingmelk får du på vanlige dagligvarrebutikker. Du kan fint lage havremel sjølv også ved å kjøre havregryn i foodprosessor 🙂 I oppskriftene der det står philadelphia bruker eg vanlig kremost-philadelphia ja. Lykke til med baking og matlaging! Husk å ikkje vere redd for å spørre om det er noko du lurer på 🙂

 4. Linda Marie Stuhaug

  annebe: Takk for tips! Sett mange lager knallblå havregrøter, ser veldig fristande ut 🙂

 5. Hei! Dette ser kjempegodt ut, men jeg eier dessverre ikke mikrobølgeovn. Har du noen tips til hvordan man kan lage dette ved bruk av vanlig ovn?

 6. Julie @ WolfItDown

  Lett og deilig 😀 Også så mye godt man kan ha til de også da gitt 😀 x

 7. Kjersti

  Utrulig bra blogg! Blei annbefalt den av ei veninne, og har blitt sååå inspirert allerede 😀 Tusen takk for gode tips !! 😀

 8. Linda Marie Stuhaug

  Kjersti: Så kjekt å lese, Kjersti! Håper eg kan inspirere deg masse framover 🙂

 9. Linda Marie Stuhaug

  Julie @ WolfItDown: Det er ingen tvil om 🙂

 10. Linda Marie Stuhaug

  T: Du kan ovnsbake dei i en ildfast form på 180 grader til dei er møre 🙂