Sukkerfri nøttekuber

God Torsdag!

Energibarer og proteinbarer er eit supert alternativ å ha med seg når sulten plutselig melder seg. Mange av desse barene man får kjøpt er fulle av sukker, transfett og tilsetningsstoffer – eit heimelaga alternativ er både sunnere og gjerne bedre på smak når man kan justere som man ønsker.

Eg har laga sprø og smakfulle nøttekuber som kan deles opp i ønska størrelse og spises som energibar/muslibar, snacks, mellommåltid, før/etter trening eller bruke som topping på yoghurtblandinger. Med masse vitaminer, mineraler, sunt fett, fiber og litt proteiner så metter dei godt også! Dei smaker en blanding av salt&søtt – karamell&maldonsalt som er en ubeskrivelig god smakskombinasjon.

Nøttekubene er uten sukker, gluten, melk og kan alternativt lages uten nøtter –


Innlegget inneholder sponsede lenker.

Du trenger
70 g (glutenfri) havregryn
100 g usalta cashewnøtter, evt. andre nøtter
30 g cocosa, evt. ekte smør
40 g sukrin gold
20 g sukrinmelis
En skvett vatn, ca. 0,2 dl
1 ss honning eller yaconsirup
1 ts maldonsalt
1/2 ts kanel

? Rist nøttene og havregrynene i ei tørr steikepanne på middels varme. Det skal begynne å lukte litt godt, og bli gylnere i fargen.

? Ha cocosa i en liten kjele sammen med vatn, sukrin gold, sukrinmelis og honning. La det få eit lite oppkok og smelte godt sammen. Ha over i en bakebolle.

? Vend inn nøtteblandinga og maldonsalt med en slikkepott. Ha blandinga over i en liten form/matboks med matpapir. Avkjøl i kjøleskap.

? Etter noken timer til avkjøling har nøttekubene satt seg og blitt sprø. Da er det berre å skjære eller knekke dei opp i passelige biter. Oppbevar i lufttett boks eller pakk inn i bakepapir.


Alternativer
– Uten nøtter: bytt cashewnøtter med gresskarkjerner, pinjekjerner eller solsikkerkjerner.
– Salt&søtt: dropp maldonsaltet om du ikkje ønsker dei i kombinasjonen av salt&søtt, men det er utrulig godt – så det anbefalast!
– Miks og triks med ulike nøtter, ingredienser og smaktilsetninger. Kva med mørke sjokoladebiter? Rosiner? Tørka frukt? Prøv deg fram!

Skal definitivt prøve meg fram i fleire varianter sjølv, for dette var virkelig godt! Det har blitt noken biter til ettermiddagskaffien og som kveldssnacks, mmm ?

Prøver du deg på oppskrifta eller mikser med andre ingreidenser og smaktilsetninger, del det gjerne! Uansett om er på instagram, i kommentarfeltet, på mail eller facebooksida mi. Den kan du forresten følge ved å trykke her eller på bildet under – så er det enklere å følge med på oppdateringer fra meg 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

38 kommentarer

  1. Susanne Nesse

    Mmm, så godt det så ut! Flinke deg! 🙂

  2. Madeleine

    herlig! de vil jeg prøve! kan de fryses ned?

  3. Så godt! Vet du hvor lenge de holder seg? ?

  4. Så supergode ut! Vet du kaloriinnholdet?:)

  5. andelly

    Så smart å lage et hjemmelaget alternativ for proteinbarer da! og spessielt siden det er sukker i dem i butikken. Dette må jeg teste ut, takk for nok en oppskrift 😀

  6. Ser kjempegodt ut, dette må prøves:) Er hekta på valnøtter, så jeg må nok ha i litt av det og:) Ha en fin kveld:)

  7. Julie @ WolfItDown

    Deilige! 😀 Også perfekt mat når en trenger energi fort! Mmmmm ^ ^

  8. Linda Marie Stuhaug

    Julie @ WolfItDown: Så absolutt! Desse inneholder absolutt den energien man trenger 🙂

  9. Linda Marie Stuhaug

    Siv: Valnøtter er nok supergodt i desse! Gleder meg til å prøve fleire varianter 🙂 Kjempefin kveld til deg også!

  10. Linda Marie Stuhaug

    andelly: Det er heilt sant 🙂 Eg er svak for Questbarer, men det er heldigvis eit naturlig og sukkerfritt alternativ, men uansett er ingenting som heimelaga! Håper dei faller i smak 🙂

  11. Linda Marie Stuhaug

    stine: Nei, kalorier teller eg ikkje 😉

  12. Linda Marie Stuhaug

    Lucie: Dei holder seg noken dager iallefall i kjøleskap 🙂 hos meg forsvant dei på eit døgn, men dei holder seg lengre enn det!

  13. Linda Marie Stuhaug

    tiggerlilly: Det tviler eg litt på – men du kan alltids prøve 🙂 Litt usikker på korleis resultatet blir når du tiner dei opp igjen…

  14. Linda Marie Stuhaug

    Susanne Nesse: Tusen takk for det, Susanne 🙂

  15. Anne Mai

    Hei! Veldig gode på smak, men hang ikke sammen da jeg skulle knekke de opp fra boksen. Tips for å unngå dette?;-)

  16. Linda Marie Stuhaug

    Anne Mai: Sikker på dei var godt nok avkjølte? 🙂

  17. De var kjempegode! Nå skal jeg kose meg i helgen, nå har jeg energibarer, snickerskake og fudge i fryser/kjøleskap!! 🙂

  18. Linda Marie Stuhaug

    Linda: Så kjekt å lese, Linda! Fantastisk at fleire av mine oppskrifter skal nytes av deg i desse dagane 🙂 God helg til deg!

  19. Jeg har nå forsøkt å lage disse, og her skjedde det samme som hun over her, de var ikke «festet» seg sammen. og alt «sukkeret» lå i bunnen. Skal det være sånn? skal den sausen man heller over være veldig flytende? mulig jeg har hatt for mye vann i.. De ser jo super gode ut!

  20. Linda Marie Stuhaug

    Julie: Hei! Nei, dei skai naturligvis ikkje vere sånn. Kor masse vatn brukte du? Det er kun snakk om en bittelivten skvett, 0,2 dl er veldig lite. Var «sausen» heilt jevn og smelta sammen før du helte over nøttene? Det skal heller ikkje vere noke overflod av væske i blandinga når dei er vendt inn i kvarandre.

  21. Stina Hansen

    sjekk meg ut naken da, lag deg gratis konto på linken jeg er DestinyGirl 😉

  22. Linda Marie Stuhaug

    Stina Hansen: Nei takk.

  23. Jeg ELSKER denne! Har lagd den 5 ganger allerede. Hehe og mer skal det bli! Du fortjener ros!! 🙂

  24. Linda Marie Stuhaug

    Linn: Wow! Da har den virkelig falt i smak også da 😀 Fantastisk Linn, virkelig kjekt å inspirere!

  25. Så herlig ^^ Men tror du de kan lages uten havregryn eller vil det bli helt feil? Har du noen tanker om hva jeg kunne brukt i stedet? 🙂

  26. Linda Marie Stuhaug

    Maria: Hei! Du kan nok prøve å bytte havregrynene med meir nøtter, frø eller kjerner 🙂 Du kan jo også tilsette tilleggsingredienser som kokos, tørka frukt og bær osv!

  27. Genialt Linda! 😀 dette tror jeg må bli julegave til bestemor og bestefar i år 🙂 helt supert <3

  28. Linda Marie Stuhaug

    Monika: Så lur du er! Spiselig julegave må vere noke av det beste man får 🙂

  29. Marita <3

    Dette så veldig godt ut , så jeg måtte selvfølgelig prøve å lage selv. Har laget 2 ganger nå, men jeg får det ikke til å henge helt sammen som du får til.. Mitt smuldrer mer opp. Vil ha ordentlige biter jeg kan servere.. Prøvd med mindre mengde vann også.. Får kansje prøve meg frem med enda lengre avkjøling eller noe sånt:P Øvelse gjør mester har jeg hørt.. Ellers en knall blogg. Prøvd mange av oppskriftene dine i det siste 🙂 <3

  30. Linda Marie Stuhaug

    Marita: Hm, merkelig. Trur ikkje mindre vatn gjer susen, prøv heller med litt eksta kokosfett og la den avkjøle lengre. Håper det blir bedre neste gang 🙂 Tusen takk – setter eg pris på å høre!

  31. Er det noe annet man kan bruke for å ersatte de 40g men sukrin gold? evt mer sukrinmelis? 🙂

  32. Linda Marie Stuhaug

    Anonym: Det går sikkert fint å bruke sukrinmelis istedenfor ja 🙂

  33. kan man lage denne med sukrin og fibersirup?

    1. Eg anbefaler aldri vanlig sukrin. Men fibersirup gold vil nok fungere fint 🙂

  34. Er det mulig å bruke fibersirup gold istedet for honning/yaconsirup? Eller blir det kanskje helt feil? 🙂

    1. Hei! Neida, dette trur eg vil fungere heilt fint 🙂

  35. Disse ble knallgode

    1. Så kjekt å lese at dei falt i smak hos deg, Ingrid 🙂