Krema gresskarsuppe

Det er ny kjøttfri Mandag!

Det er sesong for både supper og gresskar, så idag slo eg sammen desse og deler oppskrift på ei nydelig gresskarsuppe. Eg har virkelig fått augene opp for denne fantastiske grønnsaken – ikkje berre er den ekstremt allsidig, men den har også en utrulig god sødme og smak som egner seg til både salte og søte oppskrifter. I mi tidligere oppskrift på gresskatmuffins trengte man gresskarmos, men i dagens oppskrift slipper man det. En enklere løsning til gresskaret er ferdig gresskarmos, det har eg funne på iherb her.

Krema gresskarsuppe var over all forventning og er per idag mi nye favorittsuppe. Denne skal eg lage utallige mange ganger dei kommande vekene no som gresskarene er i butikken, altså! Som alternativ til gresskar kan man bruke søtpotet og få søtpotetsuppe istedenfor.

Uten gluten og melk, kjøttfri, smakfull, krema og nydelig god –

Du trenger
? 1/2 butternutgresskar (ca. 300 g)
? 1/2 hakka løk
? 3-4 dl vatn
? 1 grønnsaksbuljong
? 2 ss kokosmelk*
? Salt & pepper
? Evt. 1/2 ts finhakka chilli og karrikrydder*

*For en fyldig og godt krema suppe anbefaler eg 2 ss kokoskrem du får av en vanlig boks kokosmelk som står kaldt. Du kan også bruke kokosmelk som ikkje har stått kaldt, eller alternativt creme fraice/ gresk yoghurt som tåler varme. Tilsett chilli og karri om du ønsker ei litt meir spicy suppe, den er god både med og uten.

Skrell gresskaren og skjær fruktkjøttet i terninger, ha i en kjele sammen med løk, vatn og buljong. La det småkoke til greskaren er heilt mør, det tar rundt 20 minutter. Mos til en jevn og klumpfri suppe med stavmikser. Ha tilbake i kjelen og la suppe kreme seg med kokosmelk, smak til med salt&pepper. Server!

Som dere her ser var suppa mi utrulig fyldig. Eg liker den rett og slett best slik, men ønsker du en tynnere suppe kan du naturligvis justere med litt væske til ønska konsistens på slutten.

Fantastisk god i seg sjølv, men litt tilbehør på toppen kan man selfølgelig ha for å gjere suppa meir fullferdig! Alternativer på kjøttfri middag kan vere:

? Knust fetaost, som på bildet under
? Kokt egg, det metter godt og gjer måltidet veldig næringsrikt
? Kikerter, enten som dei er eller kanskje sprø og smakfulle ristede kikerter?
? Bønner eller linser
? Tilbehør med scones, søk på scones i søkefeltet, eg har fleire oppskrifter i arkivet
? Tilbehør med gratinert lompewraps, oppskrift her. Fyll med pesto, ost og grønnsaker for eksempel!

Håper fleire vil prøve seg og ikkje minst kjøpe med seg gresskar heim denne veka!
Eg kommer med fleire fristande oppskrifter framover, nemlig 🙂

Har du brkt gresskar i matlaging før?
Fortell meg gjerne kva du favorittoppskrift med gresskar er!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

18 kommentarer

  1. nam! er den beregnet på 1 porsjon eller flere? 🙂

  2. Anne Mai

    Hei! Hvor kjøper man butternutgresskar?!

  3. Victoria

    Ser godt ut!

  4. Madeleine

    det så veldig godt ut =)

  5. Gresskarsuppe er så godt! Eg bruka å droppe vatn og berre lage med kokosmelk, det er utrulig godt! 🙂 Er så inspirert til å prøve nye oppskrifter med gresskar og skal definitivt prøve ut muffinsane du har lagt ut! Vil også takke deg for all den inspirasjon, matglede og motivasjon du gir meg gjennom bloggen 🙂

  6. iselinilsen

    ÅÅ ser deilig ut

  7. Julie @ WolfItDown

    Så søte små kokosmelkhjerter 😀 Gresskarsuppe er godt altså 😀 x

  8. Linda Marie Stuhaug

    Julie @ WolfItDown: Ja, må pynte opp maten litt veit du 🙂 Utrulig godt er det – ny favoritt!

  9. Linda Marie Stuhaug

    iselinilsen: Virkelig nydelig 🙂

  10. Linda Marie Stuhaug

    Renate: Spennande, det skal eg prøve neste gang eg lager suppa 🙂 Tusen takk for hyggelige ord og tilbakemelding! Setter stor pris på det, en virkelig glede å vere til inspirasjon med sunn matglede 🙂 Ha en strålande veke vidare!

  11. Linda Marie Stuhaug

    tiggerlilly: Gresskarsuppe er min nye favoritt! Kjempegodt, anbefaler deg å prøve det 🙂

  12. Linda Marie Stuhaug

    Victoria: Nydelig 🙂

  13. Linda Marie Stuhaug

    Anne Mai: Dagligvarebutikker 🙂

  14. Linda Marie Stuhaug

    maren: Eg spiste alt aleine, skal fleire ha må man gjerne doble oppskrifta 🙂

  15. Prøvde denne oppskriften i dag, og ble utrolig fornøyd med resultatet! Kommer definitivt til å anbefale den videre og prøve den igjen senere 😀 Har lyst å prøve alle oppskriftene du legger ut! Det er så masse spennende her!

  16. Linda Marie Stuhaug

    Nina: Så kjekt å lese, Nina! Tusen takk for en hyggelig tilbakemelding 🙂 Håper eg kan inspirere deg masse framover! En en super fag vidare 🙂

  17. Kristin

    Hei! Hadde gresskarrester og prøvde denne i dag, veldig godt! Takk for gode oppskrifter og sunn inspirasjon 🙂

  18. Linda Marie Stuhaug

    Kristin: Så bra – rester kan brukes til så mangt 🙂 Kjekt at oppskrifta falt i smak hos deg 🙂