Linda Stuhaug

Annonse

27. oktober 2014

Krema gresskarsuppe

Krema gresskarsuppe
Det er ny kjøttfri Mandag!
Det er sesong for både supper og gresskar, så idag slo eg sammen desse og deler oppskrift på ei nydelig gresskarsuppe. Eg har virkelig fått augene opp for denne fantastiske grønnsaken – ikkje berre er den ekstremt allsidig, men den har også en utrulig god sødme og smak som egner seg til både salte og søte oppskrifter. I mi tidligere oppskrift på gresskatmuffins trengte man gresskarmos, men i dagens oppskrift slipper man det. En enklere løsning til gresskaret er ferdig gresskarmos, det har eg funne på iherb her.
Krema gresskarsuppe var over all forventning og er per idag mi nye favorittsuppe. Denne skal eg lage utallige mange ganger dei kommande vekene no som gresskarene er i butikken, altså! Som alternativ til gresskar kan man bruke søtpotet og få søtpotetsuppe istedenfor.
Uten gluten og melk, kjøttfri, smakfull, krema og nydelig god –
Du trenger ? 1/2 butternutgresskar (ca. 300 g) ? 1/2 hakka løk ? 3-4 dl vatn ? 1 grønnsaksbuljong ? 2 ss kokosmelk* ? Salt & pepper ? Evt. 1/2 ts finhakka chilli og karrikrydder*
*For en fyldig og godt krema suppe anbefaler eg 2 ss kokoskrem du får av en vanlig boks kokosmelk som står kaldt. Du kan også bruke kokosmelk som ikkje har stått kaldt, eller alternativt creme fraice/ gresk yoghurt som tåler varme. Tilsett chilli og karri om du ønsker ei litt meir spicy suppe, den er god både med og uten.
Skrell gresskaren og skjær fruktkjøttet i terninger, ha i en kjele sammen med løk, vatn og buljong. La det småkoke til greskaren er heilt mør, det tar rundt 20 minutter. Mos til en jevn og klumpfri suppe med stavmikser. Ha tilbake i kjelen og la suppe kreme seg med kokosmelk, smak til med salt&pepper. Server!
Som dere her ser var suppa mi utrulig fyldig. Eg liker den rett og slett best slik, men ønsker du en tynnere suppe kan du naturligvis justere med litt væske til ønska konsistens på slutten.
Fantastisk god i seg sjølv, men litt tilbehør på toppen kan man selfølgelig ha for å gjere suppa meir fullferdig! Alternativer på kjøttfri middag kan vere:
? Knust fetaost, som på bildet under ? Kokt egg, det metter godt og gjer måltidet veldig næringsrikt ? Kikerter, enten som dei er eller kanskje sprø og smakfulle ristede kikerter? ? Bønner eller linser ? Tilbehør med scones, søk på scones i søkefeltet, eg har fleire oppskrifter i arkivet ? Tilbehør med gratinert lompewraps, oppskrift her. Fyll med pesto, ost og grønnsaker for eksempel!
Håper fleire vil prøve seg og ikkje minst kjøpe med seg gresskar heim denne veka! Eg kommer med fleire fristande oppskrifter framover, nemlig 🙂
Har du brkt gresskar i matlaging før? Fortell meg gjerne kva du favorittoppskrift med gresskar er!

Det er ny kjøttfri Mandag!

Det er sesong for både supper og gresskar, så idag slo eg sammen desse og deler oppskrift på ei nydelig gresskarsuppe. Eg har virkelig fått augene opp for denne fantastiske grønnsaken – ikkje berre er den ekstremt allsidig, men den har også en utrulig god sødme og smak som egner seg til både salte og søte oppskrifter. I mi tidligere oppskrift på gresskatmuffins trengte man gresskarmos, men i dagens oppskrift slipper man det. En enklere løsning til gresskaret er ferdig gresskarmos, det har eg funne på iherb her.

Krema gresskarsuppe var over all forventning og er per idag mi nye favorittsuppe. Denne skal eg lage utallige mange ganger dei kommande vekene no som gresskarene er i butikken, altså! Som alternativ til gresskar kan man bruke søtpotet og få søtpotetsuppe istedenfor.

Uten gluten og melk, kjøttfri, smakfull, krema og nydelig god –

Du trenger
? 1/2 butternutgresskar (ca. 300 g)
? 1/2 hakka løk
? 3-4 dl vatn
? 1 grønnsaksbuljong
? 2 ss kokosmelk*
? Salt & pepper
? Evt. 1/2 ts finhakka chilli og karrikrydder*

*For en fyldig og godt krema suppe anbefaler eg 2 ss kokoskrem du får av en vanlig boks kokosmelk som står kaldt. Du kan også bruke kokosmelk som ikkje har stått kaldt, eller alternativt creme fraice/ gresk yoghurt som tåler varme. Tilsett chilli og karri om du ønsker ei litt meir spicy suppe, den er god både med og uten.

Skrell gresskaren og skjær fruktkjøttet i terninger, ha i en kjele sammen med løk, vatn og buljong. La det småkoke til greskaren er heilt mør, det tar rundt 20 minutter. Mos til en jevn og klumpfri suppe med stavmikser. Ha tilbake i kjelen og la suppe kreme seg med kokosmelk, smak til med salt&pepper. Server!

Som dere her ser var suppa mi utrulig fyldig. Eg liker den rett og slett best slik, men ønsker du en tynnere suppe kan du naturligvis justere med litt væske til ønska konsistens på slutten.

Fantastisk god i seg sjølv, men litt tilbehør på toppen kan man selfølgelig ha for å gjere suppa meir fullferdig! Alternativer på kjøttfri middag kan vere:

? Knust fetaost, som på bildet under
? Kokt egg, det metter godt og gjer måltidet veldig næringsrikt
? Kikerter, enten som dei er eller kanskje sprø og smakfulle ristede kikerter?
? Bønner eller linser
? Tilbehør med scones, søk på scones i søkefeltet, eg har fleire oppskrifter i arkivet
? Tilbehør med gratinert lompewraps, oppskrift her. Fyll med pesto, ost og grønnsaker for eksempel!

Håper fleire vil prøve seg og ikkje minst kjøpe med seg gresskar heim denne veka!
Eg kommer med fleire fristande oppskrifter framover, nemlig 🙂

Har du brkt gresskar i matlaging før?
Fortell meg gjerne kva du favorittoppskrift med gresskar er!

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg