Thailandsk kyllingform!

God tirsdag!

Ekstremværet fortsetter, men det går i grunn heilt fint da man har ekstra god samvittighet for å tilbringe meir tid på kjøkkenet innendørs 🙂 Eg har så mange oppskrifter på lur som eg gleda meg til å dele, og eg må jo berre starte en plass. En sunn, smakfull og enkel middag i dagens innlegg, nemlig indisk kyllingform! Denne inneholder masse grønnsaker, sunt fett og en god proteinkilde med kyllingfilêt – for å ikkje snakke om at den er uten gluten og kan fint lages uten melk.

Krydderet kan bli litt røft for mange, men her gjelder det å justere og smake seg fram til den blir passelig for deg og dine. Ingenting i veien med å drysse på litt krydder før servering om man har bomma litt heller!

Thailandsk kyllingform, 4 porsjoner
2-3 rødløk
1 purreløk
600-800 g kyllingfilêt
1 boks kokosmelk (ikkje light)
1 boks matyoghurt, creme fraiche eller ekstra boks kokosmelk
2 ts paprikakrydder
2 ss red curry paste
2 ts karrikrydder
1 ts kvitløkskrydder
Evt. salt&pepper
Evt. maisennajevning

Slik gjer du: 
Sett ovnen på 180 grader. Kutt kyllingfilêtene i passelige biter og legg i en ildfast form sammen med grønnsakene.

Miks sammen resten av ingrediensene i en liten kjele og la det få eit oppkok. Smak til om du ønsker sausen mildere eller sterkere, juster med litt maisennajevning om du vil ha den fyldigere. Hell over formen og steik midt i ovnen i 25-30 minutter.

Dryss over litt peanøtter og urter rett før servering. Tilbehør med salat og gjerne ris passer ypperlig!


Min væska seg litt ekstra fordi eg denne gangen brukte en boks kokosmelk og en boks lett kokosmelk. Anbefaler å bruke to vanlige eller evt. en boks kokosmelk og en boks matyoghurt / creme fraiche. Hugs å velg matyoghurt som tåler varme.

Tips:
Bytt gjerne kyllingfilêt med svinestrimler eller scampi for variasjon 🙂

Håper alle har fått en god og sprek start på veka 🙂


Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

59 kommentarer

 1. Trude Myhre

  Så godt dette så ut : )

 2. Marte Hopstad

  Namnam! Elsker indisk mat 🙂 Dette så veldig enkelt, sunt og godt ut!

 3. Dette så godt ut! Det tror jeg at jeg vil prøve når jeg får gluten-og-laktose-allergiker på forening om en stund 🙂 Har lurt lenge på hva jeg skulle lage… Takk! 🙂

 4. Linda Marie Stuhaug

  ingrid: Berre hyggelig 🙂 Bloggen min kryr av middagsoppskrifter uten gluten og melk, om du vil kikke litt!

 5. Linda Marie Stuhaug

  Marte Hopstad: Eg er også veldig glad i indiske smaker, så er det så lett å lage det til en sunn og næringsrik middagsrett også 🙂

 6. Linda Marie Stuhaug

  Trude Myhre: Så bra! Det smakte nydelig 🙂

 7. Matthias og Birgit

  Hei Linda, Kan du anbefale et vafeljern som a god i bruk? Vi vil gjerne kjøpe et og vet ikke helt hva vi skal velge. Takk for hjelp Med vennlig hilsen Birgit og Matthias

 8. Har tenkt på genseren lenge. Hvordan er den i størrelsen? Bruker normalt 38/M selv 🙂

 9. Hei Linda! Dette så utrolig godt ut! Har laget mage av oppskriftene dine med stor suksess 🙂 Men stusser litt over at du sier at dette er en indisk gryte, for red curry paste er faktisk fra det thailandske kjøkken 😉

 10. Hei 🙂 Jeg hadde noen spørsmål angående ulike typer sirup, er ikke sikker på om du bruker dem… Men lurte på ihvertfall om du har smakt på maple sirup, agave sirup eller yaconsirup? I så fall hvordan smakte det ? Og vet du om dette er sunt?

 11. Kan man erstatte red curry paste med noe annet om man ikke har det? 🙂

 12. Elin Slåen

  Nam- jeg elsker kylling! Denne skal uten tvil testes, og denne trur jeg til og med at jeg skal greie 😉 he he

 13. Synes du skal gi ut kokebok jeg 🙂

 14. Julie @ WolfItDown

  Purre har en så fantastisk god og nesten søt smak, også denne formen toppet med nøtter også da gitt, heeeerlig 😀 Håper du har hatt en nydelig dag 🙂 x

 15. Linda Marie Stuhaug

  Julie @ WolfItDown: Det er heilt sant! Litt knasande nøtter på toppen gjer susen 🙂 Takk for det – håper du får en fin dag vidare Julie 🙂

 16. Linda Marie Stuhaug

  Siren: Så hyggelig å lese! 🙂 Det er en stor drøm som eg håper går i oppfyllelse med tida!

 17. Linda Marie Stuhaug

  Elin Slåen: Vi liker enkle og smakfulle oppskrifter, spesielt med kylling som ikkje er så smakfullt i seg sjølv 🙂 håper det smaker, Elin!

 18. Linda Marie Stuhaug

  Sophie: Red curry paste gjer heile retten og den blir ikkje det samme uten. Du må i tilfelle smake deg fram med andre krydder, gjerne chilli, karri, pepper, kviløk også videre 🙂

 19. Linda Marie Stuhaug

  Sanela: Eg bruker yaconsirup, det er eit sunt og smakfullt alternativ etter min meining 🙂 Det er jo heilt naturlig og pressa fra yaconplanten, med lav GI og generelt mindre kalorier. Det smaker litt karamellaktig, eg er ikkje så glad i sirupen aleine men bruker det i oppskriftene mine 🙂

 20. Linda Marie Stuhaug

  Ina: Så kjekt å lese, Ina 🙂 Det stemmer at red curry paste er fra det thailandske kjøkken, der har eg faktisk bomma litt! Spørst om eg må skrive om til «thailandsk kyllingform» 😉 Takk for at du sa ifra 🙂

 21. Linda Marie Stuhaug

  Malin: Eg har den i Medium og synes den passer fint. Normalt bruker eg 36/38 og M – så denne trur eg vil passe fint 🙂

 22. Linda Marie Stuhaug

  Matthias og Birgit: Heisann! Eg har dessverre ingen anbefaling på vaffeljern. Vårt heime er eit kjempegammalt jern som fortsatt fungerer topp, men det er nok så gammalt at det ikkje selges lenger. Kjøp eit til en rimelig penge, men vær obs på kvaliteten. Kanskje noken andre har anbefalinger å komme med 🙂 Lykke til!

 23. Kamilla

  Lagde denne retten til meg og familien her om dagen, og den falt i smak hos alle sammen! Skal definitivt lages flere ganger 😀 Tusen takk for oppskrift!

 24. Linda Marie Stuhaug

  Kamilla: Fantastisk Kamilla! Den falt i smak hos alle sammen heime også, så den blir nok laga igjen om ikkje for lenge 🙂

 25. Ingrid Sofie

  Hei! Lagde denne retten til middag i dag, og det var fantastisk godt! Smaksfest i munnen. Takk for oppskrift 🙂

 26. Linda Marie Stuhaug

  Ingrid Sofie: Hei Ingrid Sofie! Så kjekt med tilbakemelding, tusen takk! Heilt toppers at den falt i smak. Ha en fin veke vidare 🙂

 27. Sykt godt! og enkelt! 🙂 Du har så mye bra oppskrifter!

 28. Linda Marie Stuhaug

  Trude: Tusen hjertelig, Trude! Kjekt å høyre 🙂

 29. hei hopp! denne så kanon god ut og jeg skal definitivt prøve den 🙂 men, dersom jeg vil tilsette enda mer grønnsaker, hvilke vil du anbefale sammen med disse smakene, og steketiden? 🙂

 30. Linda Marie Stuhaug

  monica: Alt av grønnsaker passer, så det er berre å bruke det du liker 🙂 Gulerøtter, brokkoli, blomkål, sopp… Steiketida blir samme!

 31. Hei! Har ett spørsmål: Hvor får man tak i red curry paste? På forhånd takk

 32. Linda Marie Stuhaug

  Eileen: På dagligvarebutikker 🙂

 33. Denne falt i smak her i huset også! Tusen takk for inspirasjon, og gode oppskrifter!! 😀

 34. Linda Marie Stuhaug

  ingrid: Så hyggelig Ingrid! Kjekt den falt i smak 🙂

 35. Lene Mari

  Hei 🙂 Denne ser god ut! Kyllingbitene skal ikke stekes litt på forhånd men legges rå over grønnsakene? 🙂

  1. Det stemmer, kyllingbitene blir stekt i ovnen 🙂

 36. Eli Haaland

  Jeg laget denne til middag i dag, perfekt fredagskosemiddag. Jeg brukte mat yoghurt og kokosmelk og spedde med litt maizenna. Fikk en perfekt saus som smakte himmelsk til kyllingen og grønnsakene. Dette bli nok en gjenganger hos oss.

  1. Så hyggelig tilbakemelding å få, Eli! Kjekt at oppskrifta vil bli laga fleire ganger 🙂
   God helg til deg og dine!

 37. Denne er så sinnsykt god:) jeg har laga denne 1 gang før:) gleder meg til å lage denne i morgen og:) Jeg tar i endel mer krydder enn deg, men det er fordi jeg liker det ortendlig sterkt:) hehe=) ha en fin uke!

  1. Så bra! Smak og behag – eg smaker alltid til, liker det ganske spicy eg også 🙂

 38. Bruker du lett kokosmelk og lett creme fráiche?

  1. Eg bruker aldri lett varianter med mindre det står presisert. Men her kan du bruke begge deler.

 39. Camilla

  Lagde denne til middag i går og er fornøyd! Den blir enda bedre om man tilsetter noen ekstra grønnsaker; mais, gulrøtter og paprika, slik som vi gjorde med restemat-middagen vi hadde i dag 😀 denne skal jeg lage flere ganger!

  1. Så hyggelig, Camilla! Takk for tilbakemelding 🙂 Heilt supert med slike former, det meste passer å putte oppi!

 40. Hei skal lage denne til 3 voksne og 3 barn. Hvor mye ville du ha øket?

  1. Tja, det kommer veldig an på kor storspiste man er. Men kanskje 1,5 oppskrift? 🙂

 41. Kristin

  Denne gleder jeg meg til å prøve. Tror du det går fint å gjøre denne klar i formen noen timer i forveien før den stekes?

  1. Du kan gjere formen klar med grønnsaker og kjøtt, men eg ville ikkje hatt over sausen før den skal steikast 🙂

   1. Kristin

    Den ble veldig vellykket. Enkelt og godt:)

   2. En glede å lese, Kristin!

 42. Vil bare fortelle at her i min familie ELSKER vi den thailandske kyllingformen!!!! Lagde dobbel porsjon, og den siste resten forsvant nå i kveld, etter har diskusjon om hvem som skulle få gleda av å fortære siste rest. Kjempegod, er den!!!! 🙂

  1. Fantastisk, Ingerid 😀 Det tar eg virkelig som eit godt tegn!! Det er kjekt med slike tilbakemeldinger 🙂

 43. Som jeg gleder meg til å prøve denne!! Lurte på om du spiser denne alene, eller om du har feks ris til?
  Lurte også på om det er mulig å fryse denne? Hvordan ville du evt anbefalt å tine/varme den opp igjen?

  1. Det stemmer at du kan servere med for eksempel ris 🙂
   Du kan sikkert fryse den, eg har ikkje prøvd det sjølv. Tin middagen langsomt opp i kjøleskapet (helst over natta) og varm deretter opp ved servering 🙂

 44. Ups, ser nå at den gjerne serveres med ris hehe! Så da gjelder bare spm om den kan fryses hehe:-)

 45. Anne-Kariin

  Finner jeg oppskrift på salaten på siden din?

  1. Deler ikkje oppskrift på en grønn salat. Bruk det du liker av friske grønnsaker 🙂

 46. Hei!
  Gleder meg til å prøve denne! Kan red curry paste erstattes med sambal oelek eller blir det et annerledes resultat? 🙂

  1. Det går heilt sikkert fint. For å vere heilt æring har eg aldri smakt/brukt Sambal Olek, så veit ikkje heilt korleis den smaker 🙂 Men liker du det, så er det nok ingen problem!