Sukkerfri og glutenfri snickerskake

Hei alle sammen!

Håper dere har hatt en fin veke så langt. Helga er rett rundt hjørnet igjen, og i morgen reiser eg på storfint besøk til bestevenninna mi i Bergen – så denne helga ser eg veldig fram til! Men før det er Fredag må vi fullføre Torsdagen, og som vanlig deler eg ei søt oppskrift som kan passe som sunn helgebakst for dere lesere. I dag blir det repriseoppskrift på sukkerfri snickerskake!

Denne posta eg først i April i år – så den har våre på bloggen ei stund og er allerede prøvd blant mange av dere. Eg har fått enormt mange gode tilbakemeldinger, blant anna "denne er faktisk for god til å vere sunn!" Den har blitt servert i både bursdager, da eg holdt mitt første foredrag og under åpningsdag på jobben min og den har blitt kjempegodt likt av både eldre (+60) og yngre (+6) – så det kan man ikkje ta anna enn som eit godt teikn 🙂

Det aller beste med snickerskaka er at den er både rask og enkel å lage. I tillegg er den ikkje tilsatt sukker eller gluten!

Snickersbunn
? 180 g salte peanøtter, evt 50/50 med andre nøtter
? 80 g havregryn, bruk gjerne glutenfri
? 7 store, saftige dadler (140 g uten stein)
? 2 ss sukrin gold, eller anna søtning
? Væske: 15 g smelta smør/cocosa eller 3-4 ss vatn

Framgangsmetode
Ha alle ingrediensene utenom væske i en foodprosessor. Kjør til en jevn, smuldrette masse – og juster med væska heilt på slutten. Kjenn på massen – den skal akkurat kunne formes med hendene. Press ned i en bakepapirkledd form og sett i frysen mens toppingen lages. Min form var 30×20 cm, og det synes eg vart perfekt i forhold til høgda på kaka.

Sjokolade-karamell topping
? 2 dl vikingmelk, evt. fløte/soyafløte/laktosefri fløte
? 40 g sukrin gold
? 15 g yaconsirup, evt. anna sirup eller honning
? 12 g smør
? 30 g sukkerfri, mørk sjokolade

Framgangsmetode
Bland sammen alle ingrediensene utenom sjokoladen i en stor bolle som tåler sterk varme og sett i mikroen.Etter 5 minutt tar du bollen ut og rører litt. Sett den deretter inn igjen til du får en tjukk, karamell-farga masse. Dette kan ta litt tid, men vil variere veldig fra mikro til mikro, så følg med underveis! Når massen er ferdig, tilsetter du mørk sjokolade, og rører godt så alt smelter sammen. Bre blandinga over snickersbunnen med en slikkepott og hakk litt nøtter som avsluttande topping. Sett i fryseren for avkjøling, den er spiseklar etter eit par timer.

Kaka kan oppbevares både i kjøleskap og fryser. Eg pleier å ha den i fryseren, da står den seg fleire veker. Før servering kan den godt stå litt i romtemperatur, så blir den perfekt konsistens 🙂

Pssst! Vær for all del ikkje skeptisk til dadlene. Kaka smaker IKKJE dadler, den gjer berre bunnen søt og skaper den gode konsistensen.

Den er dønn seriøst HIMMELSK og eg vil at mange vil prøve seg ?
Kombinasjonen mellom salt&søtt, sjokolade, karamell og peanøtter er virkelig uslåelig – denne er garantert en favoritt hos meg!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

73 kommentarer

 1. Linda Marie Stuhaug

  Sara: Begge deler kan ha betydning ja, kanskje i en kombinasjon med glassbollen i tillegg. Eg har aldri brukt verken flytande smør eller glassbolle… Korleis blei sluttresultatet?

 2. Den var helt himmelsk?

 3. Hele kaken inneholder ca. 2680 kcal (dersom du bruker smør/cocosa i bunnen blir det 2800) og 3130 kcal hvis du bruker vanlig fløte i stedet for vikingmelk (3250 ved bruk av smør/cocosa i bunnen) Så per 100 g kake gir dette 343 (360) kcal ved bruk av vikingmelk og 400 (420) kcal ved bruk av vanlig fløte. 🙂

 4. Linda Marie Stuhaug

  Am: Tommel opp 🙂

 5. Linda Marie Stuhaug

  Gøril: Fantastisk Gøril 🙂

 6. Takk for flott oppskrift 🙂 Men.. Nå har det seg sånn at jeg har altså både vanlig sukrin ( noe som jeg ikke liker å baksten særlig godt) så har jeg oxo sukrinmelis. men mangler altså sukrin gold 🙁 Kan jeg bruke sukrinmelis da? å evt hvor mye? Huff, ble mye mas på deg fra alle, håper d er ok å spørre. Takk for fine oppskrifter 🙂 Hanne

 7. Linda Marie Stuhaug

  hanne: Du kan bruke sukrinmelis ja, samme mengde som står i innlegget 🙂 Det er ingen problem, må rekne med litt spørsmål når man blogger om oppskrifter! Ha en fin dag Hanne 🙂

 8. Charlotte

  Hei, er det mulig å bruke kokosmelk istede for vitkingmelk/soyafløte? 🙂
  Laget den flere ganger og er jo døds god!

  1. Hei 🙂 Du kan prøve, men eg kan ikkje garantere at resultatet blir like bra.

 9. Sunniva

  hei! Har ikke mikro, kan jeg varme det i en kjele i stedetfor?

  1. Hei! Det kan du absolutt. Har du teflonpanne går det relativt kjapt, bruker du vanlig kjele tar det ca. 45 minutter. Bruk middels varme og rør underveis!

 10. Heien venninne skryter veldig av denne kakaså da vil jeg prøve! Hvor kjøper du sukkerfri sjokolade? Jeg har råkakaopulver hvis det kan brukes.
  Marienne

  1. Du får mørk, sukkerfri sjokolade på dagligvarebutikker med godt utvalg eller helsekostforretninger 🙂 Håper kaka smaker – den er en av mine mest populære oppskrifter!

 11. Har lyst å prøve denne, men finner ingen info i oppskriften om karamell….??

  1. Hæ? Da kan du ikkje ha lest innlegget godt nok 😉

 12. Hvor lenge holder dadler seg? Kjøpte en boks i går, og lurer på om de holder til neste helg? Tenkte å bake denne neste helg, da mannen har bursdag. Skal de eventuelt oppbevares i skap eller kjøleskap?

  1. Ja, dadlene holder seg fint til neste helg 🙂 Eg pleier å oppbevare dei romtemperert visst eg kjøpte dei romtemperert.

 13. Michelle

  Hei. Jeg ser at på noen av oppskriftene dine bruker du en form som er 20×30, men det er vanskelig å oppdrive en slik form nå.. Hvilken form anbefaler du å kjøpe som er allsidig og som kan brukes til alle oppskriftene dine? Syns mange av kakene dine ser så fristende ut, men jeg finner ikke 20×30 form og jeg har ikke så lyst i å investere i 5-6 forskjellige former..

  1. Du kan i mange tilfeller bruke mindre form altså, kaka vil smake det samme 🙂 Du vil ikkje finne en ildfast form som vil passe ALLE oppskriftene mine altså, størrelse på formen vil eg fortsette å variere. Har du en litt større og en litt mindre kjem du langt, men då må du kanskje justere fleire av oppskriftene etter det 🙂 Eller berre kjøpe en 20×30 form, det kan vell ikkje være så vanskelig å få tak i? :/

   1. Michelle

    Takk for svar! 🙂 En 20×30 form er veldig vanskelig å få tak i dessverre, har sett overalt men virker nærmest umulig å finne! Men får bare fortsette å lete. 🙂

   2. Er det sant? Hm, så merkelig. Men finner du en lignande form med ca. samme størrelse (f.eks 25×25 cm) så er jo det og eit alternativ 🙂

 14. bruker du lettkokte havregryn eller store havregryn?:)

  1. Har ingen betydning, dei skal jo malast uansett 😉