Saftige gresskarpannekaker

Ny veke, nye muligheter!

Starter mandagen som vanlig med kjøttfri mattips, og idag deler eg oppskrift på saftige, søte og gode gresskarpannekaker. Som eg har sagt tidligere er fungerer gresskar på samme måte som søtpotet, den er veldig smakfull og anvendelig – passer til både salte & søte oppskrifter. Gresskarmos i pannekakerøra gjer at pannekakene blir ekstra saftige, så får dei en litt spesiell, men søt og god smak av gresskar.

Gresskarmos kan erstatte kesam i slike oppskrifter som pannekaker og bakst, som gjer til at man får eit melkefritt resultat. I tillegg er pannekakene som alltid uten sukker og gluten!

Gresskarmos kan du lage sjølv ved å grave ut litt av innmaten av en butternutgresskar og mikrobake i terninger i 5-10 minutter til det er mørt. Skal du lage masse gresskarmos kan du lese her korleis eg tidligere har gjort det.


Saftige gresskarpannekaker, 1 porsjon

1 egg
70 g (2 store ss) gresskarmos
30 g havremjøl
15 g speltmjøl/glutenfritt mjøl
eit godt dryss kanel og kardemomme
1 ts sukrin+ (eller 2 ts anna søtning)
vatn til passe konsistens

Slik gjer du:
Miks sammen alle ingrediensene til en jevn og klumpfri røre. Juster med vatn etter kor fyldig pannekaker du ønsker – jo meir væske, jo tynnere pannekaker. Eg brukte ca. 0,5 dl. Steik pannekakene på middels varme, gjerne i litt smør eller cocosa. Server med det du måtte ønske!

Eg stabla pannekakene i eit enkelt pannekaketårn med eit dryss sukrinmelis og bringebær på toppen. Etterkvart som eg spiste pannekakene blei det også litt pålegg med cottage cheese, sukkerfritt syltetøy og heimelaga, sukkerfri nugatti!

TIPS:
Bytt gresskarmos med søtpotetmos og få søtpotetpannekaker. Det er også kanongodt!

Nyt noken sunne, søte og smakfulle pannekaker til lunsj, middag eller kveldsmat idag – eller seinare i veka naturligvis 🙂

Ha en fin start på den nye veka alle sammen!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

28 kommentarer

 1. Victoria

  Ser (og høres) overraskende godt ut!

 2. Yngvild

  Du har så mange gode oppskrifter! Har laget de grove vaflene dine nå flere ganger og laget sjokolademuffins mm. Oppskriftene dine fungerer veldig godt, det eneste jeg sliter med er søtsmaken. Jeg liker ikke smaken av sukrin (gir så kald smak). Sukrin Gold er ok, men blir liksom ikke en ideell smak av å bare bruke det. Splenda funker, men da må jeg bruke så utrolig mye. Hva vil du anbefale for å unngå den «kalde» sukrinsmaken? Eller er det bare jeg som er sær 😉

 3. Lovelylillers sunne oppskrifter

  Elsker gresskarpannekaker! Som du sikkert har sett så har det blitt mye av både gresskarpannekaker og annen sunn og god bakst med gresskar i det siste. Har faltisk 7 gresskar stående etter Halloween, så blir nok mer gresskar-nomming ut over uka! Ha en fin mandag :*

 4. Det ser godt ut 🙂

 5. Jannicke

  jeg elsker bloggen din

 6. Vi har ei søtpotet igjen etter helgen, satser på det blir slike pannekaker med søtpotetmos til i morgen. Vi prøvde oss på kikerter snacks , dette falt raskt i smak 🙂 Du er så god Linda, får så lyst til å lage alt sammen! Vi vurderer å kjøpe sukrin gold siden vi har bare vanlig sukrin, ser at du bruker dette mye i oppskriftene dine. Er dette et sukrin du vil anbefale? 🙂

 7. Julie @ WolfItDown

  Så skjønne disse var da, og kan tenke med det smaker godt med kanel og kardemomme, yummi! 😀 Håper du har hatt en fin start på uken, her ble det ni-timers skift på jobben, men nå blir det rolig kveld og tidlig sengen 🙂 xx

 8. Tak fordi du har ændret på bloggen, så den responderer bedre:-) Og tak for alle dine LÆKRE opskrifter, tips og idéer! Jeg finder stor inspiration her. En læser spørger hvad man kan gøre ved den kolde sukrinsmag. Her er min egen erfaring: lidt salt i tillæg med sukrinen gør underværker! Uanset om det er i is, kager, slik, chokolader eller pandekager som her. Det hjælper også hvis man ikke kun bruger ren sukrin, men blander med lidt stevia. Er spændt på at høre om DINE råd, Linda:-)

 9. Christel

  Laget disse i går, begynner å få dreisen på pannekaker nå! 🙂 Glemte vannet, men det gjorde ingenting!! Var kjempegode på smak. Hadde hjemmelaget banan/bringebæris, frukt, banan og honning til. Mmmmm som vi koste oss 🙂

 10. Det så kjempegodt ut! 🙂

 11. Gleder meg til å kokkelere og ikke minst smake ?ser så utrolig godt ut. Tusen takk igjen Linda Marie for at du deler din iver og kunnskap. Dine innlegg hjelper meg masse i hverdagen da jeg må holde meg unna både gluten og melk! Ønsker deg en flott dag?

 12. Linda Marie Stuhaug

  Lisa: Heisann Lisa! Så kjekt å lese at du finner matinspirasjon her på bloggen min. Det er virkelig en glede å lese, spesielt med tanke på at du må holde deg unna både melk og gluten! Skal fortsette å komme med mange alternative oppskrifter for deg og resten av av dei som må ta samme hensyn 🙂 Ha en kjempefin Tirsdag!

 13. Linda Marie Stuhaug

  Jill: Gresskarpannekaker var absolutt fantastisk 🙂

 14. Linda Marie Stuhaug

  Christel: Så lenge det blir ei pannekakerøre så trenger man ikkje vatn, det varierer veldig 🙂 Høres virkelig ut som en god kombinasjon, kjekt å lese at dere koste dere! 🙂

 15. Linda Marie Stuhaug

  Rosa: Tusen takk! Kjekt å lese at bloggen min inspirerer deg 🙂 Og så bra den responderer bedre no, eg bruker samme nettleser og merker ingen forskjell, men eg veit det er forskjellig ut fra kva man bruker. Når det gjelder den kalde ettersmaken av sukrin så har eg laga eit eget innlegg om det her: http://lindastuhaug.blogg.no/1403180955_sukrin_guide.html Enkelt og greit så bruker eg ikkje vanlig sukrin, eg bruker kun (med få unntak) sukrinvariantane: altså sukrinmelis m/stevia, sukrin+ og sukrin gold. Både sukrinmelis og sukrin+ er jo smelta sammen med stevia, så man slipper ettersmaken. Eg anbefaler ALDRI (igjen med eit par, få unntak) sukrin i oppskriftene mine 🙂

 16. Linda Marie Stuhaug

  Julie @ WolfItDown: Kanel og kardemomme er eit must i pannekaker og vafler hos meg! Blir ikkje det samme uten 🙂 Etter ni-timesskift på jobben er det absolutt fortjent med rolig kveld og tidlig seng! Håper du får en fin veke vidare 🙂

 17. Linda Marie Stuhaug

  Tina: Hei Tina! Så kjekt at du prøver deg fram med ulike oppskrifter fra bloggen 🙂 Virkelig en glede å inspirere, altså! Som du sikkert har sett i oppskriftene mine så bruker eg ALDRI (med svært få unntak) vanlig sukrin og anbefaler ikkje dette. Både sukrin gold, sukrinmelis m/stevia og sukrin+ er bedre alternativ som eg anbefaler 🙂 I dette innlegget får du kanskje litt meir forståelse: http://lindastuhaug.blogg.no/1403180955_sukrin_guide.html Berre spørr om du lurer på noko 🙂

 18. Linda Marie Stuhaug

  Jannicke: Takk for det, Jannicke! 🙂

 19. Linda Marie Stuhaug

  Ingrid: Sunt, godt og enkelt 🙂

 20. Linda Marie Stuhaug

  Lovelylillers sunne oppskrifte: Fått med meg at vi er fleire som er fan av gresskar! Det er jo kjempegodt, så det skulle jo berre mangle 🙂 Fortsatt eit par oppskrifter som skal på bloggen, men gresskarmosen er enda ikkje tom, så spørst om det må bakast enda meir også 🙂 Ha en kjempefin Mandag du også, Liller <3

 21. Linda Marie Stuhaug

  Yngvild: Hei Yngvild! Visst du ser i oppskriftene mine så bruker eg svært sjelden vanlig sukrin, eg bruker så og sei kun sukrinvariantane: sukrinmelis m/stevia, sukrin gold og sukrin+. Bytt sukrin med desse og følg oppskriftene mine, så skal eg love deg at du ikkje får den kalde ettersmaken 🙂 For meir forståelse kan du lese dette innlegget: http://lindastuhaug.blogg.no/1403180955_sukrin_guide.html

 22. Linda Marie Stuhaug

  Victoria: Det var overraskande godt! Hadde faktisk ikkje trudd pannekakene skulle bli så saftige og smakfulle, men der tok eg feil 🙂

 23. kan disse lages uten gresskar, kann mann bruke kokos eller rismel istedenfor havre?

 24. Linda Marie Stuhaug

  t: Det blir ikkje gresskarpannekaker uten gresskar 😛 Da vil du få nøytrale pannekaker, da burde du bruke litt kesam eller søtpotetmos istedenfor. Bruk dei tørrvarene du ønsker, men vær obs på at det kan påvirke resultatet 🙂

 25. Christina

  De var supergode, enkle og sunne!!

 26. Linda Marie Stuhaug

  Christina: Ikkje sant! Gresskarpannekaker var godt og smakfullt 🙂

 27. Anniken

  Går det an å få kjøpt gresskarpuré på butikken?

  1. Nei, det trur eg nok ikkje.