Linda Stuhaug

Annonse

3. november 2014

Saftige gresskarpannekaker

Saftige gresskarpannekaker
Ny veke, nye muligheter!
Starter mandagen som vanlig med kjøttfri mattips, og idag deler eg oppskrift på saftige, søte og gode gresskarpannekaker. Som eg har sagt tidligere er fungerer gresskar på samme måte som søtpotet, den er veldig smakfull og anvendelig – passer til både salte & søte oppskrifter. Gresskarmos i pannekakerøra gjer at pannekakene blir ekstra saftige, så får dei en litt spesiell, men søt og god smak av gresskar.
Gresskarmos kan erstatte kesam i slike oppskrifter som pannekaker og bakst, som gjer til at man får eit melkefritt resultat. I tillegg er pannekakene som alltid uten sukker og gluten!
Gresskarmos kan du lage sjølv ved å grave ut litt av innmaten av en butternutgresskar og mikrobake i terninger i 5-10 minutter til det er mørt. Skal du lage masse gresskarmos kan du lese herkorleis eg tidligere har gjort det.
Saftige gresskarpannekaker, 1 porsjon 1 egg 70 g (2 store ss) gresskarmos 30 g havremjøl 15 g speltmjøl/glutenfritt mjøl eit godt dryss kanel og kardemomme 1 ts sukrin+ (eller 2 ts anna søtning) vatn til passe konsistens
Slik gjer du: Miks sammen alle ingrediensene til en jevn og klumpfri røre. Juster med vatn etter kor fyldig pannekaker du ønsker – jo meir væske, jo tynnere pannekaker. Eg brukte ca. 0,5 dl. Steik pannekakene på middels varme, gjerne i litt smør eller cocosa. Server med det du måtte ønske!
Eg stabla pannekakene i eit enkelt pannekaketårn med eit dryss sukrinmelis og bringebær på toppen. Etterkvart som eg spiste pannekakene blei det også litt pålegg med cottage cheese, sukkerfritt syltetøy og heimelaga, sukkerfri nugatti!
TIPS: Bytt gresskarmos med søtpotetmos og få søtpotetpannekaker. Det er også kanongodt!
Nyt noken sunne, søte og smakfulle pannekaker til lunsj, middag eller kveldsmat idag – eller seinare i veka naturligvis 🙂
Ha en fin start på den nye veka alle sammen!

Ny veke, nye muligheter!

Starter mandagen som vanlig med kjøttfri mattips, og idag deler eg oppskrift på saftige, søte og gode gresskarpannekaker. Som eg har sagt tidligere er fungerer gresskar på samme måte som søtpotet, den er veldig smakfull og anvendelig – passer til både salte & søte oppskrifter. Gresskarmos i pannekakerøra gjer at pannekakene blir ekstra saftige, så får dei en litt spesiell, men søt og god smak av gresskar.

Gresskarmos kan erstatte kesam i slike oppskrifter som pannekaker og bakst, som gjer til at man får eit melkefritt resultat. I tillegg er pannekakene som alltid uten sukker og gluten!

Gresskarmos kan du lage sjølv ved å grave ut litt av innmaten av en butternutgresskar og mikrobake i terninger i 5-10 minutter til det er mørt. Skal du lage masse gresskarmos kan du lese herkorleis eg tidligere har gjort det.


Saftige gresskarpannekaker, 1 porsjon
1 egg
70 g (2 store ss) gresskarmos
30 g havremjøl
15 g speltmjøl/glutenfritt mjøl
eit godt dryss kanel og kardemomme
1 ts sukrin+ (eller 2 ts anna søtning)
vatn til passe konsistens

Slik gjer du:
Miks sammen alle ingrediensene til en jevn og klumpfri røre. Juster med vatn etter kor fyldig pannekaker du ønsker – jo meir væske, jo tynnere pannekaker. Eg brukte ca. 0,5 dl. Steik pannekakene på middels varme, gjerne i litt smør eller cocosa. Server med det du måtte ønske!

Eg stabla pannekakene i eit enkelt pannekaketårn med eit dryss sukrinmelis og bringebær på toppen. Etterkvart som eg spiste pannekakene blei det også litt pålegg med cottage cheese, sukkerfritt syltetøy og heimelaga, sukkerfri nugatti!

TIPS:
Bytt gresskarmos med søtpotetmos og få søtpotetpannekaker. Det er også kanongodt!

Nyt noken sunne, søte og smakfulle pannekaker til lunsj, middag eller kveldsmat idag – eller seinare i veka naturligvis 🙂

Ha en fin start på den nye veka alle sammen!

Annonse

2 Kommentarer

A

Anniken

28. oktober 2018

Går det an å få kjøpt gresskarpuré på butikken?

Linda Stuhaug

29. oktober 2018

Nei, det trur eg nok ikkje.

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg