Torsk med gresskarmos

Hei!

Det blir litt oppskrifter med gresskar no som det er sesong for det, så eg håper fleire har fått sansen for den knallgode og anvendige grønnsaken. Er du i samme situasjon som eg var i forrige veke der eg hadde alt for masse gresskarmos i kjøleskapet, så kan det fint brukes som tilbehør til middagen. Personlig liker eg så godt kombinasjonen mellom torsk og søtpotetmos, og da gresskarmosen minner litt om søtpotetmos på smak, konsistens og bruksområder måtte jo berre den kombinasjonen bli like bra!

Så derfor, dagens middagstips er ovnsbakt torsk med gresskarmos og fersk spinat –

Ovnsbakt torsk
Strø over litt salt og pepper, legg i en ildfast form og bak i ovnen på 180 grader i ca 15-20 minutter, litt lengre om du bruker fryst fisk. Eg brukte ryggfilêter av torsk.

Gresskarmos
Denne var klar fra før da eg ovnsbakte fleire stykker og hadde eit stort glass i kjøleskapet (les meir her), men gresskarmos kan også lages i fersk hurtigversjon ved å grave ut litt av innmaten og mikrobake til fruktkjøttet er mørt, ca. 5-10 minutter, for og så mose med stavmikser. Smak gjerne til med litt smør, salt og pepper.

Server gjerne med litt fersk spinat! Det hadde gjort seg med en feittkilde på tallerken da torsk er veldig magert, både pinjekjerner, pesto, bacon og avokado/guacamole er mine favoritter som eg synes er godt til kvit fisk.

Næringsrikt og virkelig godt! Søtpotetmos er fortsatt aller best etter mi meining, men gresskarmos er ikkje langt unna. Viktig å variere og prøve seg fram med nye smaker!

Velbekomme!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

8 kommentarer

 1. Smaker sikkert nydelig:) Tro om grønnkål er godt til istedenfor spinat?

 2. Silje T Moan

  herlig !Har så lyst på laks at du bare aner det ikke 😛

 3. Lovelylillers sunne oppskrifter

  Har fisk i fryseren, men der ligger den godt! Har spist fisk 1 gang på typ…4 mnd.

 4. Linda Marie Stuhaug

  Lovelylillers sunne oppskrifte: Haha, du altså! Fisk er jo så godt 🙂

 5. Linda Marie Stuhaug

  Silje T Moan: Laks er godt det også 😉

 6. Linda Marie Stuhaug

  Jill: Så absolutt! No har eg ikkje spist «rå» grønnkål før, men det fungerer nok heilt ypperlig 🙂

 7. Super blogg du har! Men jeg lurer på en ting.. Har prøvd meg på den fudgen/karamell-oppskriften din et par ganger og fudgen stivner ikke, den blir bare skikkelig seig. Følger oppskriften til punk og prikke, så lurer på hva jeg gjør feil? Kanskje den må stå enda lenger i microen? :p

 8. Linda Marie Stuhaug

  Lene: Tusen takk for det, Lene 🙂 Når karamellen ikkje stivner har det ikkje med ingrediensene å gjere, men at den må stå lengre i mikroen ja. Den skal bli tjukk og karamellfarga 🙂