Linda Stuhaug

Annonse

4. november 2014

Torsk med gresskarmos

Torsk med gresskarmos
Hei!
Det blir litt oppskrifter med gresskar no som det er sesong for det, så eg håper fleire har fått sansen for den knallgode og anvendige grønnsaken. Er du i samme situasjon som eg var i forrige veke der eg hadde alt for masse gresskarmos i kjøleskapet, så kan det fint brukes som tilbehør til middagen. Personlig liker eg så godt kombinasjonen mellom torsk og søtpotetmos, og da gresskarmosen minner litt om søtpotetmos på smak, konsistens og bruksområder måtte jo berre den kombinasjonen bli like bra!
Så derfor, dagens middagstips er ovnsbakt torsk med gresskarmos og fersk spinat –
Ovnsbakt torsk Strø over litt salt og pepper, legg i en ildfast form og bak i ovnen på 180 grader i ca 15-20 minutter, litt lengre om du bruker fryst fisk. Eg brukte ryggfilêter av torsk.
Gresskarmos Denne var klar fra før da eg ovnsbakte fleire stykker og hadde eit stort glass i kjøleskapet (les meir her), men gresskarmos kan også lages i fersk hurtigversjon ved å grave ut litt av innmaten og mikrobake til fruktkjøttet er mørt, ca. 5-10 minutter, for og så mose med stavmikser. Smak gjerne til med litt smør, salt og pepper.
Server gjerne med litt fersk spinat! Det hadde gjort seg med en feittkilde på tallerken da torsk er veldig magert, både pinjekjerner, pesto, bacon og avokado/guacamole er mine favoritter som eg synes er godt til kvit fisk.
Næringsrikt og virkelig godt! Søtpotetmos er fortsatt aller best etter mi meining, men gresskarmos er ikkje langt unna. Viktig å variere og prøve seg fram med nye smaker!
Velbekomme!

Hei!

Det blir litt oppskrifter med gresskar no som det er sesong for det, så eg håper fleire har fått sansen for den knallgode og anvendige grønnsaken. Er du i samme situasjon som eg var i forrige veke der eg hadde alt for masse gresskarmos i kjøleskapet, så kan det fint brukes som tilbehør til middagen. Personlig liker eg så godt kombinasjonen mellom torsk og søtpotetmos, og da gresskarmosen minner litt om søtpotetmos på smak, konsistens og bruksområder måtte jo berre den kombinasjonen bli like bra!

Så derfor, dagens middagstips er ovnsbakt torsk med gresskarmos og fersk spinat –

Ovnsbakt torsk
Strø over litt salt og pepper, legg i en ildfast form og bak i ovnen på 180 grader i ca 15-20 minutter, litt lengre om du bruker fryst fisk. Eg brukte ryggfilêter av torsk.

Gresskarmos
Denne var klar fra før da eg ovnsbakte fleire stykker og hadde eit stort glass i kjøleskapet (les meir her), men gresskarmos kan også lages i fersk hurtigversjon ved å grave ut litt av innmaten og mikrobake til fruktkjøttet er mørt, ca. 5-10 minutter, for og så mose med stavmikser. Smak gjerne til med litt smør, salt og pepper.

Server gjerne med litt fersk spinat! Det hadde gjort seg med en feittkilde på tallerken da torsk er veldig magert, både pinjekjerner, pesto, bacon og avokado/guacamole er mine favoritter som eg synes er godt til kvit fisk.

Næringsrikt og virkelig godt! Søtpotetmos er fortsatt aller best etter mi meining, men gresskarmos er ikkje langt unna. Viktig å variere og prøve seg fram med nye smaker!

Velbekomme!

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg