Linda Stuhaug

Annonse

6. november 2014

Sunn brownies med innbakt kvit sjokoladeglasur

Sunn brownies med innbakt kvit sjokoladeglasur
God Torsdag, godtfolk!
Dobbel sjokolade betyr dobbel lykke, er dere ikkje enige? Eg har laga sukkerfri og glutenfri brownies med innbakt kvit sjokoladeglasur – nydelig på smak og konsistens. For å ikkje snakke om kontrasten mellom mørk kake og lys glasur som gjer kombinasjonen hakket bedre! Så godt altså, perfekt for oss sjokoladeelskere 🙂
Dere som følger kjenner nok til mine to tidligere browniesoppskrifter med innbakt glasur. En med innbakt sjokoladeglasur og en med innbakt vaniljefudge. Her kommer den tredje varianten med hint av inspirasjon fra mine sukkerfri kinderegg med melkekrem.
Kva som er favoritten hittil klarer eg faktisk ikkje svare på, men dagens variant lurer seg muligens opp på førsteplassen!
Innlegget inneholder sponsede produkter.
Brownies med innbakt kvit sjokoladeglasur ? 2 egg ? 60 g sukrinmelis* ? 60 g sukrin gold* ? 30 g kakao ? 130 g kesam ? 30 g havremel* ? 25 g kokosmel* ? Bittelitt salt ? 1 ts ekte vaniljepulver* ? Evt. litt vatn til passe konsistens ~ ? 50 g sukkerfri kvit sjokolade ? 50 g philadelphia light ? 3 ts sukrinmelis ? Eit dryss ekte vaniljepulver og/eller 4 dråper stevia vanilje/vaniljeessens
* Du kan bruke andre søtninger tilsvarande 120 g sukker, men helst ikkje vanlig sukrin. Kokosmel kan byttes med meir havremel eller anna meltype. Ekte vaniljepulver kan byttes med frø fra 1 vaniljestang eller 8 steviadråper vanilje / vaniljeessens.
Framgangsmetode Miks sammen ingrediensene til browniesen så den blir jevn og klumpfri. Juster evt. med litt vatn/melk om røra er veldig tjukk, det vil komme litt an på kva tørrvare du bruker. Hell røra i smurt kakeform – den passerfirkanta form som er 14×18 cm eller rund form på 20-22 cm. Smelt sukkerfri kvit sjokolade i en liten bolle over kokande vannbad. Rør inn philadelphia og søtning. Bruk ei spiseskei til å fordele glasuren over kakerøra i formen, trykk glasuren litt ned i kaka. Steik deretter midt i ovnen, 180 grader i 15-20 minutter, akkurat til kaka har satt seg.
Oppbevar kaka i kjøleskap i en boks. Den holder seg fersk i 3-4 dager! Til informasjon så bruker eg Cavalier sin sukkerfri, kvite sjokolade som er med crisp. Den ser slik ut og fåes i både plater og mindre sjokolader på 40g i ulike helsekostbutikker.
Håper det ser fristande ut for dere! Eg veit vi er mange sjokoladeelskere der ute – og eg er sikker på at denne vil falle i smak hos store som små. Eg hadde den med meg på jobb og delte ut til kollegaene mine – fikk kjempepositive tilbakemeldinger fra alle sammen i tillegg til dei heime. Glede ?

God Torsdag, godtfolk!

Dobbel sjokolade betyr dobbel lykke, er dere ikkje enige?
Eg har laga sukkerfri og glutenfri brownies med innbakt kvit sjokoladeglasur – nydelig på smak og konsistens. For å ikkje snakke om kontrasten mellom mørk kake og lys glasur som gjer kombinasjonen hakket bedre! Så godt altså, perfekt for oss sjokoladeelskere 🙂

Dere som følger kjenner nok til mine to tidligere browniesoppskrifter med innbakt glasur. En med innbakt sjokoladeglasur og en med innbakt vaniljefudge. Her kommer den tredje varianten med hint av inspirasjon fra mine sukkerfri kinderegg med melkekrem.

Kva som er favoritten hittil klarer eg faktisk ikkje svare på, men dagens variant lurer seg muligens opp på førsteplassen!


Innlegget inneholder sponsede produkter.

Brownies med innbakt kvit sjokoladeglasur
? 2 egg
? 60 g sukrinmelis*
? 60 g sukrin gold*
? 30 g kakao
? 130 g kesam
? 30 g havremel*
? 25 g kokosmel*
? Bittelitt salt
? 1 ts ekte vaniljepulver*
? Evt. litt vatn til passe konsistens
~
? 50 g sukkerfri kvit sjokolade
? 50 g philadelphia light
? 3 ts sukrinmelis
? Eit dryss ekte vaniljepulver og/eller 4 dråper stevia vanilje/vaniljeessens

* Du kan bruke andre søtninger tilsvarande 120 g sukker, men helst ikkje vanlig sukrin. Kokosmel kan byttes med meir havremel eller anna meltype. Ekte vaniljepulver kan byttes med frø fra 1 vaniljestang eller 8 steviadråper vanilje / vaniljeessens.

Framgangsmetode
Miks sammen ingrediensene til browniesen så den blir jevn og klumpfri. Juster evt. med litt vatn/melk om røra er veldig tjukk, det vil komme litt an på kva tørrvare du bruker. Hell røra i smurt kakeform – den passerfirkanta form som er 14×18 cm eller rund form på 20-22 cm.

Smelt sukkerfri kvit sjokolade i en liten bolle over kokande vannbad. Rør inn philadelphia og søtning. Bruk ei spiseskei til å fordele glasuren over kakerøra i formen, trykk glasuren litt ned i kaka. Steik deretter midt i ovnen, 180 grader i 15-20 minutter, akkurat til kaka har satt seg.

Oppbevar kaka i kjøleskap i en boks. Den holder seg fersk i 3-4 dager!
Til informasjon så bruker eg Cavalier sin sukkerfri, kvite sjokolade som er med crisp. Den ser slik ut og fåes i både plater og mindre sjokolader på 40g i ulike helsekostbutikker.

Håper det ser fristande ut for dere!

Eg veit vi er mange sjokoladeelskere der ute – og eg er sikker på at denne vil falle i smak hos store som små. Eg hadde den med meg på jobb og delte ut til kollegaene mine – fikk kjempepositive tilbakemeldinger fra alle sammen i tillegg til dei heime. Glede ?

Annonse

2 Kommentarer

J

Jenny

24. januar 2019

Går det an å bytte ut kesam med egg? Eller blir den dårleg?

Linda Stuhaug

25. januar 2019

Kva er grunnen til at du ikkje vil bruke kesam? 🙂 Er nok andre bedre alternativer enn å bruke meir egg. Men må nesten vite om det er pga laktose, melk, mangel på kesam osv… 😉

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg