Sunn brownies med innbakt kvit sjokoladeglasur

God Torsdag, godtfolk!

Dobbel sjokolade betyr dobbel lykke, er dere ikkje enige?
Eg har laga sukkerfri og glutenfri brownies med innbakt kvit sjokoladeglasur – nydelig på smak og konsistens. For å ikkje snakke om kontrasten mellom mørk kake og lys glasur som gjer kombinasjonen hakket bedre! Så godt altså, perfekt for oss sjokoladeelskere 🙂

Dere som følger kjenner nok til mine to tidligere browniesoppskrifter med innbakt glasur. En med innbakt sjokoladeglasur og en med innbakt vaniljefudge. Her kommer den tredje varianten med hint av inspirasjon fra mine sukkerfri kinderegg med melkekrem.

Kva som er favoritten hittil klarer eg faktisk ikkje svare på, men dagens variant lurer seg muligens opp på førsteplassen!


Innlegget inneholder sponsede produkter.

Brownies med innbakt kvit sjokoladeglasur
? 2 egg
? 60 g sukrinmelis*
? 60 g sukrin gold*
? 30 g kakao
? 130 g kesam
? 30 g havremel*
? 25 g kokosmel*
? Bittelitt salt
? 1 ts ekte vaniljepulver*
? Evt. litt vatn til passe konsistens
~
? 50 g sukkerfri kvit sjokolade
? 50 g philadelphia light
? 3 ts sukrinmelis
? Eit dryss ekte vaniljepulver og/eller 4 dråper stevia vanilje/vaniljeessens

* Du kan bruke andre søtninger tilsvarande 120 g sukker, men helst ikkje vanlig sukrin. Kokosmel kan byttes med meir havremel eller anna meltype. Ekte vaniljepulver kan byttes med frø fra 1 vaniljestang eller 8 steviadråper vanilje / vaniljeessens.

Framgangsmetode
Miks sammen ingrediensene til browniesen så den blir jevn og klumpfri. Juster evt. med litt vatn/melk om røra er veldig tjukk, det vil komme litt an på kva tørrvare du bruker. Hell røra i smurt kakeform – den passerfirkanta form som er 14×18 cm eller rund form på 20-22 cm.

Smelt sukkerfri kvit sjokolade i en liten bolle over kokande vannbad. Rør inn philadelphia og søtning. Bruk ei spiseskei til å fordele glasuren over kakerøra i formen, trykk glasuren litt ned i kaka. Steik deretter midt i ovnen, 180 grader i 15-20 minutter, akkurat til kaka har satt seg.

Oppbevar kaka i kjøleskap i en boks. Den holder seg fersk i 3-4 dager!
Til informasjon så bruker eg Cavalier sin sukkerfri, kvite sjokolade som er med crisp. Den ser slik ut og fåes i både plater og mindre sjokolader på 40g i ulike helsekostbutikker.

Håper det ser fristande ut for dere!

Eg veit vi er mange sjokoladeelskere der ute – og eg er sikker på at denne vil falle i smak hos store som små. Eg hadde den med meg på jobb og delte ut til kollegaene mine – fikk kjempepositive tilbakemeldinger fra alle sammen i tillegg til dei heime. Glede ?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

26 kommentarer

  1. Rakel Lysø Drage

    Nam nam! Dette så godt ut 🙂

  2. Wow nam!!! Hvor får man kjøpt sjokoladen? 🙂

  3. Hvordan kan denne gjøres vegansk?

  4. Madeleine

    namnam 😀

  5. Nam så utrolig godt! Elsker at du er så kreativ:)

  6. Linda Marie Stuhaug

    Maria: Tusen takk, Maria 🙂 Browniesen var alle tiders!

  7. Linda Marie Stuhaug

    tiggerlilly: Mhm, nydelig 🙂

  8. Linda Marie Stuhaug

    Sandra: Eg aner ikkje. Eg har ikkje satt meg inn i den veganske verden, dessverre 😉

  9. Linda Marie Stuhaug

    Tiril: Absolutt 🙂 du får sjokoladen på helsekostbutikker!

  10. Linda Marie Stuhaug

    Rakel Lysø Drage: Så god at du aner det ikkje! Mums 🙂

  11. Denne lekkerbiskenen frister,ja! 🙂 Vet at mager kesam ikke kan kokes,så da er vel ikke det noe alternativ i kaker,heller?..

  12. Linda Marie Stuhaug

    Mona: Kva meiner du? Eg bruker vanlig kesam i denne oppskrifta 😉 Mager kesam skiller seg fort ved høg varme, så vanlig kesam er eit bedre alternativ 🙂

  13. Går for originalen,jeg 🙂 Denne skal bakes til fars-/bursdag på søn.Takk for alle inspirerende & gode oppskrifter 🙂

  14. Så mye gott her!!! 🙂 hvilken type blender/mikser kan du anbefale? Vil først og fremst ha en for å lage bananis, ..den jeg har nå klarer ikke å mikse de frosne bananskivene 🙁

  15. Kunne du ha laga eit innlegg med litt sunnare variantar av julebakst til jul? Det hadde i så fall vore supert, er fort det blir for mykje av det gode i julehelga :p

  16. Linda Marie Stuhaug

    Mona: Det høres bra ut 🙂 Lykke til, håper det smaker! En glede å inspirere med oppskrift 🙂

  17. Linda Marie Stuhaug

    sofi: Eg bruker en gammal foodprosesor fra Phillips (trur eg). Visst du tiner bananskivene litt først, så er det enklare å lage bananis. Eller så kan du bruke litt væske når du mikser sammen 🙂

  18. Linda Marie Stuhaug

    Mia: Eg har en egen kategori med sunnere og sukkerfri julebakst fra før 🙂 Når Desember er her kommer eg med mange fleire oppskrifter, ellers kan jo eg alltid lage eit innlegg med dei gamle favorittane 🙂

  19. Julie @ WolfItDown

    Mmmm så deilig 😀 Samme fyll som de små sjokoladene du laget jo, og det har jeg prøvd før – kan tenke meg det smaker helt supert med kake også 😀 God helg skjønne du! x

  20. Linda Marie Stuhaug

    Julie @ WolfItDown: Det smakte fantastisk med melkekremen som kvitt sjokoladefyll her! Mmm 🙂 God helg til deg også, Julie 🙂

  21. Hei 🙂 Kan kaken fryses ned og ta litt og litt opp når en får lyst på? 🙂

  22. Linda Marie Stuhaug

    Linn: Absolutt, det gjer eg ofte 🙂

  23. Cecilie

    Hei.. den kaka ser utrolig go ut 🙂 men går d ant å bytte ut havremel med nokka annet, som f.eks mandelmel el mere kokosmel?

  24. Linda Marie Stuhaug

    Cecilie: Hei! Du får prøve deg fram, gjerne med en miks 🙂 vær obs på at meltyper har forskjellige bakeegenskaper, så det kan vere at sluttresultatet smaker annleis!

  25. Går det an å bytte ut kesam med egg? Eller blir den dårleg?

    1. Kva er grunnen til at du ikkje vil bruke kesam? 🙂 Er nok andre bedre alternativer enn å bruke meir egg. Men må nesten vite om det er pga laktose, melk, mangel på kesam osv… 😉