Frisk, grønn glede – ferskpressa juice!

God Onsdag!

Eg var innpå ICA.NO i går og såg eit kjent ansikt på framsida. Eg har bidratt med mine 5 ultimate favoritter på overnight oats – frukosten som lager seg sjølv i kjøleskapet. Dere kjenner nok til denne da eg har delt ulike oppskrifter på bloggen i over eit år, men om du ønsker kan du lese artikkelen her 🙂 Kjempestas!

Når eg kikka rundt på heimesida fekk eg auge på juicekonkurransen dei har no, og kom på at det er litt for lenge sida eg har ferskpressa juice. Så eg slang sammen en juice som en frisk start på dagen idag tidlig, tagga bildet mitt på istagram med @icajuice og er med i konkurransen. Mange spennande oppskrifter og artikler om juice på heimesida, så trenger du tips, triks, informasjon eller vil lese meir om det kan du klikke deg innpå www.ica.no, masse nyttig lesing der!

Tenkte eg skulle dele dagens oppskrift med dere og kanskje firste enda fleire til å kjøpe seg juicepresse. Det som er så bra med jucing er at man kan bruke dei fleste typane med frukt og grønnsaker – så det er jo rett og slett berre å velge ut fra smak eller næringsinnhold man vil få på sluttresultatet. For ferskpressa juice er supersunt og bevarer dei viktige næringsstoffene, for å ikkje snakke om at det smaker utrulig friskt og godt ?

"Juicing er rett og slett å ta diverse frukt og grønnsaker i en juicemaskin, presse det og få ut safta. Ved å skille uløselige fiber og juicen fra kvarandre, blir tilgjengeligheten og opptaket på vitaminer, mineraler, enzymer og antioksidater enda bedre for kroppen. Når du lager din egen juice kan du vere sikker på at den er fri for konseveringsmidler, tilsetningsstoff og sukker. I løpet av 15 minutter har næringsstoffene blitt tatt opp av cellene, og dei starter arbeidet som er optimale for kjemiske reaksjoner i kroppen – som fordøyelse, oppbygging av musklatur også videre."

Informasjon henta fra mitt tidligere informasjonsinnlegg her om juicing.

Frisk, grønn glede
To store never spinet
2 mellomstore gulerøtter
1 norsk eple
1/2- 1 sitron
1 liten bit ingefær

Ha alt i juicepressen og server med masse isbiter. Juster mengden sitron etter kor syrlig du ønsker juicen, eg brukte heile.

Om noken lurer på kva juicepresse eg har, så kjøpte eg min i Januar i år fra merket Phillips. Veldig fornøgd med den – den er enkel i bruk og fortsatt fin og god som ny etter alvorlig mange juicerunder!

Ingrediensene gir deg utrulig mange vitaminer og mineraler som jern, kalsium, riboflavin, folat, betakaroten og kalium. Ingefæren skyter antioksidantnivået opp og er heilt super for å bekjempe forkjølelsessymptomer, som er nokså vanlig på denne årstida her.

Frisk, syrlig og SÅ god ?

Etter litt kikking på ICA så fekk eg virkelig lyst å prøve oppskrifta deira på mangojuice med eple og lime. Så seinare eller imorgen skal det handles, har du tips til andre ingredienser som burde vere med meg i handlekurven, skrik ut i kommentarfeltet! Del gjerne en gode kombinasjoner, alltid kjekt å få inspirasjon fra dere lesere.


Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

16 kommentarer

 1. Linn Therese

  Heihei snille du! Innom for å ønske deg en fantastisk onsdag videre og håper du har det bra 🙂

 2. Lovelylillers sunne oppskrifter

  Har ikke laget grønn juice på typ 2 år. Har juicemaskinen i boden og null cravings på det XD Man føler seg sunn da! 😉 Ha en fin kveld

 3. Julie @ WolfItDown

  Mmmm friskt og godt vedder jeg på 😀 x

 4. Linda Marie Stuhaug

  Julie @ WolfItDown: Det er det virkelig! Elsker å starte dagen med juice 🙂

 5. Linda Marie Stuhaug

  Lovelylillers sunne oppskrifte: Man føler seg virkelig supersunn! Også smaker det så utrulig godt 🙂

 6. Linda Marie Stuhaug

  Linn Therese: Hei, og takk det samme 😉

 7. Fin måte å bruke opp grønnsaker på, jeg er ikke så glad i å drikke kalorier men en lett grønnsaksjuice for å få i meg ingefær er veldig fint – det må jeg nok lage meg til kveldsmat 😀

 8. Linda Marie Stuhaug

  Anonym: En juice bestående av hovedsak grønnsaker inneholder minimalt med kalorier 🙂

 9. Så utrolig fin artikkel Linda, du er flink altså! 😀 <3

 10. Armonia

  Mm, så sunt og nesten digg ut ;P Gjør godt ihvertfall! Hva blir egentlig forskjellen på juicing og å slenge i samme frukten og grønten i blenderen? Man drikker jo ALT uansett? 🙂

 11. Nina Bakke

  Ja, grønnsaker utgjør lite kalorier, alikevel ikke så glad i å drikke annet enn kaffe og vann 🙂 men jeg lagde meg en liten shot, da går det fint 😀

 12. Linda Marie Stuhaug

  Nina Bakke: Så bra 🙂

 13. Linda Marie Stuhaug

  Armonia: Med en juicer presser du ut safta fra fukt og grønnsaker. Den er altså heilt flytande uten klumper. Blender du det blir jo det meir som en tjukk smoothie, og man må gjerne tilføre væske og andre ingredienser for riktig konsistens 🙂 Smoothie er godt det også, men det blir heilt noko anna i forhold til juice 🙂

 14. Linda Marie Stuhaug

  Monika: Tusen takk, Monika! Veldig kjekt å bidra 🙂

 15. Kva type juicemaskin har du? Er du fornøgd?

 16. Linda Marie Stuhaug

  Connie: Det står ovenfor, Phillips sin juicepresse 🙂 Er veldig fornøgd!