Linda Stuhaug

Annonse

21. november 2014

Sukkerfri ostekake med bringebær & kvit sjokolade

Sukkerfri ostekake med bringebær & kvit sjokolade
Hei, og god Fredag!
Før Desember måned kommer og juleoppskriftene kjem på rad og rekke, så må eg dele oppskrift på ei frisk, søt og veldig god ostekake med smak av bringebær og kvit sjokolade. Den er uten sukker og gluten, proteinrik og mager – så denne passer like godt til kvardag som helg!
Noken kjenner kanskje igjen bildene, for det er ei av dei første kakene eg posta oppskrift på når eg starta opp bloggen i fjor. Eg lagde den på nytt for ei stund sida og gjorde en del endringer i oppskrifa, og no blei den hakket bedre.
Med crunchy, kvit sjokoladebunn og friskt bringebærfyll blir det en kanongod kombinasjon på både smak og konsistens –
Kvit sjokoladebunn ? 1,5 dl havregryn, glutenfri for 100% glutenfri kake ? 1 dl mandler, grovt hakkede ? 80 g sukkerfri, kvit sjokolade ? 1 ss cocosa, evt. smør
Du trenger en rund for, 18 cm i diameter med bakepapir i bunnen. Rist havregryn og mandler i tørr panne, pass på at det ikkje svir seg. Smelt sjokoladen og cocosa i mikrobølgeovnen eller i en bolle over vannbad, og tilsett i havregrynblandinga. Trykk blandinga ut i den runde formen, gjerne ved hjelp av en slikkepott så den er kompakt og godt ut til sidene. Sett kaldt til den har stivna.
Eg bruker kvit sjokolade i merket Cavalier, kjøpt på helsekost. Du får med crisp eller kvit sjokolade m/bringebær – sistenevnte er favoritten i denne oppskrifta!
Lenkene i innlegget er sponsa.
Bringebærcoulis ? 3 dl vatn ? 60 gram sukrin+, evt. 120 g sukrinmelis m/stevia ? 500 gram fryste bringebær
Kok opp vatn og søtning til en sukkerlake. Tilsett dypfryste bringebær og la dei bli møre i den varme sukkerlaken medan du rører underveis. Mos med stavmikser til en jevn og fyldig bringebærsaus.TIPS: bruk gjerne bjørnebær eller jordbær for ny vri!
Ostefyll med smak av bringebær ?150 g mager kesam/gresk yoghurt ?100 g philadelphia light ?3,5 dl bringebærcoulis ? 1/2 dl vatn ? 6 plater gelatin
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vatn ca. 5 minutter, bland sammen resten av ingrediensane i en bolle for seg. Smelt gelatinplatene i 1/2 dl kokande vatn vend blandingane godt sammen. Smak til om du kanskje ønsker den søtere eller friskere med meir bringebærcoulis. Hell over den stivna bunnen og sett kaldt minimum 5 timer i kjøleskap. Den holder seg godt og kan stå i dagesvis i kjøleskap!
Du får en del bringebærcoulis til overs som er kanongod som tilbehør til kaka, så det anbefalast ?
Til helgekosen kanskje? Ha en fin Fredagskveld og god helg!

Hei, og god Fredag!

Før Desember måned kommer og juleoppskriftene kjem på rad og rekke, så må eg dele oppskrift på ei frisk, søt og veldig god ostekake med smak av bringebær og kvit sjokolade. Den er uten sukker og gluten, proteinrik og mager – så denne passer like godt til kvardag som helg!

Noken kjenner kanskje igjen bildene, for det er ei av dei første kakene eg posta oppskrift på når eg starta opp bloggen i fjor. Eg lagde den på nytt for ei stund sida og gjorde en del endringer i oppskrifa, og no blei den hakket bedre.

Med crunchy, kvit sjokoladebunn og friskt bringebærfyll blir det en kanongod kombinasjon på både smak og konsistens –

Kvit sjokoladebunn
? 1,5 dl havregryn, glutenfri for 100% glutenfri kake
? 1 dl mandler, grovt hakkede
? 80 g sukkerfri, kvit sjokolade
? 1 ss cocosa, evt. smør

Du trenger en rund for, 18 cm i diameter med bakepapir i bunnen. Rist havregryn og mandler i tørr panne, pass på at det ikkje svir seg. Smelt sjokoladen og cocosa i mikrobølgeovnen eller i en bolle over vannbad, og tilsett i havregrynblandinga. Trykk blandinga ut i den runde formen, gjerne ved hjelp av en slikkepott så den er kompakt og godt ut til sidene. Sett kaldt til den har stivna.

Eg bruker kvit sjokolade i merket Cavalier, kjøpt på helsekost. Du får med crisp eller kvit sjokolade m/bringebær – sistenevnte er favoritten i denne oppskrifta!


Lenkene i innlegget er sponsa.

Bringebærcoulis
? 3 dl vatn
? 60 gram sukrin+, evt. 120 g sukrinmelis m/stevia
? 500 gram fryste bringebær

Kok opp vatn og søtning til en sukkerlake. Tilsett dypfryste bringebær og la dei bli møre i den varme sukkerlaken medan du rører underveis. Mos med stavmikser til en jevn og fyldig bringebærsaus.TIPS: bruk gjerne bjørnebær eller jordbær for ny vri!

Ostefyll med smak av bringebær
?150 g mager kesam/gresk yoghurt
?100 g philadelphia light
?3,5 dl bringebærcoulis
? 1/2 dl vatn
? 6 plater gelatin

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vatn ca. 5 minutter, bland sammen resten av ingrediensane i en bolle for seg. Smelt gelatinplatene i 1/2 dl kokande vatn vend blandingane godt sammen. Smak til om du kanskje ønsker den søtere eller friskere med meir bringebærcoulis. Hell over den stivna bunnen og sett kaldt minimum 5 timer i kjøleskap. Den holder seg godt og kan stå i dagesvis i kjøleskap!

Du får en del bringebærcoulis til overs som er kanongod som tilbehør til kaka, så det anbefalast ?

Til helgekosen kanskje?

Ha en fin Fredagskveld og god helg!

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg