Matmuffins med kvitløk, urter og fetaost

Hei!

Det er ny kjøttfri mandag og eg har laga smakfulle matmuffins som passer like godt til frukost som lunsj, middag eller kveldsmat. Matmuffins er også perfekte å fryse og ta opp ein dag man har dårlig tid til å lage matpakke, eller vil ha en superrask og sunn middag.

Eg er så utrulig glad i den grove brødmiksen til funksjonellmat og har tipsa dere om den fleire ganger før. Bland med vatn og lag brød, rundstykker, scones eller bruk som basis til blant anna matmuffins. Brødmiksen er lavkarbovennlig, uten gluten, melk og gjær – veldig grove, smakfulle, mektige og gode! Du finner den i 1 kg her // 250 g her. Den store pakken kan fint deles opp og brukes fleire ganger. Innlegget inneholder annonselenker.

Det er altså denne basisen eg har brukt i oppskrifta, og resultatet blei kanongodt –

Matmuffins, 8-10 stk
250 g brødmiks
3 dl vatn
2 båter pressa kvitløk
Urtekrydder etter smak
20 terninger fetaost
3 ss kremost med kvitløk

Bland godt sammen ingrediensene og la røra svelle i 5 minutter. Form til boller i fuktige hender og trykk litt flatere i muffinsformer. Bruker du papirformer kan det vere lurt å spraye/smøre desse først. Steik på 175 grader, nederste rille i 35-45 minutter, til en gyllen farge. Avkjøl, og oppbevar i kjøleskap eller frys ned.

Server gjerne med litt friske grønnsaker! Vil du ha enda meir stil i måltidet, del matmuffinsene i to og ha pålegg på.

Du kan naturligvis bruke oppskrifta som basis og lage andre varianter av matmuffins. Eg har også laga en med skinke, ost og masse pizzakrydder for ekte pizzabolle-følelse, men dagens oppskrift passer best når det er kjøttfri alternativ.

Brødmiksen er linka til i oppskrifta, men du får også tak i den på helsekostbutikker og nokre dagligvarebutikker med godt utvalg. Vil du ikkje gå til innkjøp på denne miksen har jo eg tidligere posta oppskrift på heilt heimelaga matmuffins som heller kan brukes –


Oppskrift finner du her – blei kjempepopulær og eg har fått mange gode tilbakemeldinger på den.

Matmuffins for store, matmuffins for små!
Juster oppskrifta etter smak og behov. Eg skal garantert lage fleire varianter 🙂8 kommentarer

 1. Maren Helgemo

  Forstår godt at kjøttfrie dager ikke trenger å være så vanskelig med slike gode oppskrifter!

 2. Hjalmfrid

  Åh, de hadde vært godt til en lavkarbo tapas 😀 Takk for tipset 🙂

 3. Mmhmh, det så godt ut 🙂 Kan du skrive litt mere spesifikt hvordan du lagde det med skinke og ost? Hadde du bare skinketerninger og osteterninger i røra? Og sånn ca. hvor mye brukte du? 🙂 Haha, ny på matlagingsfronten… 😛

 4. Julie @ WolfItDown

  Mmm så godt! Perfekt og kose seg med hjemme eller ta meg seg på farten 😀 x

 5. Linda Marie Stuhaug

  Julie @ WolfItDown: Heilt sant! Når man er på farten heile dagen er det snøtt å kunne ta med seg noken sånne i veska 🙂

 6. Linda Marie Stuhaug

  Maria: Hei Maria 🙂 Eg tenkte å lage eit eget innlegg med dei andre typane, men eg brukte ca. 200 g skinke i biter, 50-100 g revet ost og masse oregano! Kjempegode 🙂

 7. Linda Marie Stuhaug

  Hjalmfrid: Desse passer ypperlig på tapasbordet 🙂

 8. Linda Marie Stuhaug

  Maren Helgemo: Kjøttfri er overhode ikkje vanskelig 🙂 Desse kan man jo fryse og ha til fleire kjøttfri mandager framover også!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *