Linda Stuhaug

Annonse

24. november 2014

Matmuffins med kvitløk, urter og fetaost

Matmuffins med kvitløk, urter og fetaost
Hei!
Det er ny kjøttfri mandag og eg har laga smakfulle matmuffins som passer like godt til frukost som lunsj, middag eller kveldsmat. Matmuffins er også perfekte å fryse og ta opp ein dag man har dårlig tid til å lage matpakke, eller vil ha en superrask og sunn middag.
Eg er så utrulig glad i den grove brødmiksen til funksjonellmat og har tipsa dere om den fleire ganger før. Bland med vatn og lag brød, rundstykker, scones eller bruk som basis til blant anna matmuffins. Brødmiksen er lavkarbovennlig, uten gluten, melk og gjær – veldig grove, smakfulle, mektige og gode! Du finner den i 1 kg her // 250 g her. Den store pakken kan fint deles opp og brukes fleire ganger. Innlegget inneholder annonselenker.
Det er altså denne basisen eg har brukt i oppskrifta, og resultatet blei kanongodt –
Matmuffins, 8-10 stk 250 g brødmiks 3 dl vatn 2 båter pressa kvitløk Urtekrydder etter smak 20 terninger fetaost 3 ss kremost med kvitløk
Bland godt sammen ingrediensene og la røra svelle i 5 minutter. Form til boller i fuktige hender og trykk litt flatere i muffinsformer. Bruker du papirformer kan det vere lurt å spraye/smøre desse først. Steik på 175 grader, nederste rille i 35-45 minutter, til en gyllen farge. Avkjøl, og oppbevar i kjøleskap eller frys ned.
Server gjerne med litt friske grønnsaker! Vil du ha enda meir stil i måltidet, del matmuffinsene i to og ha pålegg på.
Du kan naturligvis bruke oppskrifta som basis og lage andre varianter av matmuffins. Eg har også laga en med skinke, ost og masse pizzakrydder for ekte pizzabolle-følelse, men dagens oppskrift passer best når det er kjøttfri alternativ.
Brødmiksen er linka til i oppskrifta, men du får også tak i den på helsekostbutikker og nokre dagligvarebutikker med godt utvalg. Vil du ikkje gå til innkjøp på denne miksen har jo eg tidligere posta oppskrift på heilt heimelaga matmuffins som heller kan brukes –
Oppskrift finner du her – blei kjempepopulær og eg har fått mange gode tilbakemeldinger på den.
Matmuffins for store, matmuffins for små! Juster oppskrifta etter smak og behov. Eg skal garantert lage fleire varianter 🙂

Hei!

Det er ny kjøttfri mandag og eg har laga smakfulle matmuffins som passer like godt til frukost som lunsj, middag eller kveldsmat. Matmuffins er også perfekte å fryse og ta opp ein dag man har dårlig tid til å lage matpakke, eller vil ha en superrask og sunn middag.

Eg er så utrulig glad i den grove brødmiksen til funksjonellmat og har tipsa dere om den fleire ganger før. Bland med vatn og lag brød, rundstykker, scones eller bruk som basis til blant anna matmuffins. Brødmiksen er lavkarbovennlig, uten gluten, melk og gjær – veldig grove, smakfulle, mektige og gode! Du finner den i 1 kg her // 250 g her. Den store pakken kan fint deles opp og brukes fleire ganger. Innlegget inneholder annonselenker.

Det er altså denne basisen eg har brukt i oppskrifta, og resultatet blei kanongodt –

Matmuffins, 8-10 stk
250 g brødmiks
3 dl vatn
2 båter pressa kvitløk
Urtekrydder etter smak
20 terninger fetaost
3 ss kremost med kvitløk

Bland godt sammen ingrediensene og la røra svelle i 5 minutter. Form til boller i fuktige hender og trykk litt flatere i muffinsformer. Bruker du papirformer kan det vere lurt å spraye/smøre desse først. Steik på 175 grader, nederste rille i 35-45 minutter, til en gyllen farge. Avkjøl, og oppbevar i kjøleskap eller frys ned.

Server gjerne med litt friske grønnsaker! Vil du ha enda meir stil i måltidet, del matmuffinsene i to og ha pålegg på.

Du kan naturligvis bruke oppskrifta som basis og lage andre varianter av matmuffins. Eg har også laga en med skinke, ost og masse pizzakrydder for ekte pizzabolle-følelse, men dagens oppskrift passer best når det er kjøttfri alternativ.

Brødmiksen er linka til i oppskrifta, men du får også tak i den på helsekostbutikker og nokre dagligvarebutikker med godt utvalg. Vil du ikkje gå til innkjøp på denne miksen har jo eg tidligere posta oppskrift på heilt heimelaga matmuffins som heller kan brukes –


Oppskrift finner du her – blei kjempepopulær og eg har fått mange gode tilbakemeldinger på den.

Matmuffins for store, matmuffins for små!
Juster oppskrifta etter smak og behov. Eg skal garantert lage fleire varianter 🙂



Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg