Linda Stuhaug

Annonse

25. november 2014

Ovnsbakt laks med sprøstekte mandelpoteterbåter

Ovnsbakt laks med sprøstekte mandelpoteterbåter
Hei!
Tirsdag og tid for vekas første fiskemiddag kanskje? Laks er definitivt en av mine favorittråvarer på middagstallerken, det er så enkelt å variere med gode smaker på både fisken og tilbehøret. Likevell er det like godt når man tilbereder heilt enkelt med klassisk tilbehør, som blant anna denne gjengangeren:
Ovnsbakt laks med sprø mandelpotetbåter, frisk salat og kvitløksdressing –
Sprø mandelpotetbåter, evt. andre poteter Vask godt potetene, skjær i båter og vendt i masse godt krydder og en slump olje. Grovkverna chili, kvitløk, pepper og grillkrydder er eksempel på krydder eg bruker. Steik på varmluft 180 grader i 25-35 minutter, midt i ovnen. Vend litt underveis.
Ovnsbakt laks Ha laksefilêter over i en ildfast form med krydder over. Her har eg brukt grovkverna chilli, fiskekrydder og pepper. Sett inn i ovnen dei siste 10-15 minuttene sammen med potetene.
Kvitløksdressing Enkelt og greit kesam smakt til med pressa kvitløk, salt, pepper og gressløk.
Server med en frisk salat med mange gode smaker etter ønske!
Mandelpotetene får ei sprø og smakfull utside, men er mjuke inni. Så godt – løfter heile måltider!
God tirsdag vidare alle sammen!

Hei!

Tirsdag og tid for vekas første fiskemiddag kanskje?
Laks er definitivt en av mine favorittråvarer på middagstallerken, det er så enkelt å variere med gode smaker på både fisken og tilbehøret. Likevell er det like godt når man tilbereder heilt enkelt med klassisk tilbehør, som blant anna denne gjengangeren:

Ovnsbakt laks med sprø mandelpotetbåter, frisk salat og kvitløksdressing –

Sprø mandelpotetbåter, evt. andre poteter
Vask godt potetene, skjær i båter og vendt i masse godt krydder og en slump olje. Grovkverna chili, kvitløk, pepper og grillkrydder er eksempel på krydder eg bruker. Steik på varmluft 180 grader i 25-35 minutter, midt i ovnen. Vend litt underveis.

Ovnsbakt laks
Ha laksefilêter over i en ildfast form med krydder over. Her har eg brukt grovkverna chilli, fiskekrydder og pepper. Sett inn i ovnen dei siste 10-15 minuttene sammen med potetene.

Kvitløksdressing
Enkelt og greit kesam smakt til med pressa kvitløk, salt, pepper og gressløk.

Server med en frisk salat med mange gode smaker etter ønske!

Mandelpotetene får ei sprø og smakfull utside, men er mjuke inni. Så godt – løfter heile måltider!

God tirsdag vidare alle sammen!

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg