Linda Stuhaug

Annonse

27. november 2014

Heimelaga, sukkerfri toffifee

Heimelaga, sukkerfri toffifee
Hei godtfolk!
Vi er inn i den siste veka før desember og jul, som betyr ekstra julepreg her på bloggen. Dagens oppskrift hadde eg egentlig tenkt å spare, men velger å publisere den idag da toffifee egentlig ikkje er typisk julekos, men heller skikkelig digg helgekos!
For dagens oppskrift er nemlig sukkerfri toffifee og denne var SÅ god! Ekte toffifee består jo av karamell, hasselnøtt, nougat og sjokolade. Nettopp denne er blitt laga i en sukkerfri versjon – kombinasjonen er uslåelig og dei er veldig enkle å lage.
Med utgangspunkt i mine to tidligere oppskrifter på sunne vaniljefudge og sjokoladefudge så var det berre å slå desse sammen i silikonformer med hasslnøtt – og vips – så har man toffifee med bedre samvittighet –
Sukkerfri toffifee
Lag 1: 2 dl vikingmelk på boks * 40 g sukrin gold 12 g ekte smør, evt.cocosa 15 g yaconsirup eller honning
Lag 2: 2 dl vikingmelk på boks * 40 g sukrin gold 12 g ekte smør, evt.cocosa 20 g sukkerfri, mørk sjokolade Bittelitt salt + hasselnøtter
* Vikingmelk på boks kan byttes med fløyte av alle slag for å lage dei f.eks allergivennlige med tanke på laktose og melk – som laktosefri kremfløyte. Ver obs på at smaken kan bli forandra om du bruker en spesiell fløyte – som soyafløyte.
Framgangsmetode 1. Ha alle ingrediensene til lag 1 i en bolle som tåler sterk varme. Sett i mikroen og la blandinga koke inn til en tjukk, karamellfarga masse. Rør litt underveis og følg med mot slutten så den ikkje svir seg, men likevell får nok tid – for dette er veldig viktig! Min stod i ca. 10 minutter, men vil variere veldig. Du kan også koke massen i en kjele – bruk middels varme og rør innimellom, dette tar litt lengre tid.
2. Ha ei teskei i silikonform og bre oppover kanten så du kan fylle dei seinare. Sett til avkøling i fryseren nokre timer, gjerne natta over.
3. Ha ei heil, eller del hasselnøtter i to og ha i «karamellkorga». Om du bruker ei heil eller halv kommer litt an på kor høge silikonformer du har.
4. Ha alle ingrediensene til lag 2 utenom sjokoladen i en bolle og følg akkurat samme framgangsmetode som nr 1. Tilsett sjokoladen når karamellmassen er ferdig og vend godt. Fordel massen som en avslutning over «karanellkorga» og nøtta, enten ved hjelp av teskei eller sprøytepose.
5. Sett i fryseren til sjokoladelaget er stivna, dette tar 1-2 timer. Oppbevar i frys eller kjøleskap, nyt!
Bruk akkurat dei silikonformene du har, men dei må vere mjuke og formbare! Det gjer ingenting om du får firkanta, hjerteformer eller stjerner – det smaker akkurat like godt!
Håper det frister og at fleire vil prøve seg ? Eg trur dette er ei oppskrift som faller i smak hos fleire, enten som kvardagskos, helsekos eller julekos. Det blir garantert ikkje første og siste gang eg lager desse, det meinte alle som fikk smake også!

Hei godtfolk!

Vi er inn i den siste veka før desember og jul, som betyr ekstra julepreg her på bloggen. Dagens oppskrift hadde eg egentlig tenkt å spare, men velger å publisere den idag da toffifee egentlig ikkje er typisk julekos, men heller skikkelig digg helgekos!

For dagens oppskrift er nemlig sukkerfri toffifee og denne var SÅ god! Ekte toffifee består jo av karamell, hasselnøtt, nougat og sjokolade. Nettopp denne er blitt laga i en sukkerfri versjon – kombinasjonen er uslåelig og dei er veldig enkle å lage.

Med utgangspunkt i mine to tidligere oppskrifter på sunne vaniljefudge og sjokoladefudge så var det berre å slå desse sammen i silikonformer med hasslnøtt – og vips – så har man toffifee med bedre samvittighet –

Sukkerfri toffifee

Lag 1:
2 dl vikingmelk på boks *
40 g sukrin gold
12 g ekte smør, evt. cocosa
15 g yaconsirup eller honning

Lag 2:
2 dl vikingmelk på boks *
40 g sukrin gold
12 g ekte smør, evt. cocosa
20 g sukkerfri, mørk sjokolade
Bittelitt salt
+
hasselnøtter

* Vikingmelk på boks kan byttes med fløyte av alle slag for å lage dei f.eks allergivennlige med tanke på laktose og melk – som laktosefri kremfløyte. Ver obs på at smaken kan bli forandra om du bruker en spesiell fløyte – som soyafløyte.

Framgangsmetode
1. Ha alle ingrediensene til lag 1 i en bolle som tåler sterk varme. Sett i mikroen og la blandinga koke inn til en tjukk, karamellfarga masse. Rør litt underveis og følg med mot slutten så den ikkje svir seg, men likevell får nok tid – for dette er veldig viktig! Min stod i ca. 10 minutter, men vil variere veldig. Du kan også koke massen i en kjele – bruk middels varme og rør innimellom, dette tar litt lengre tid.

2. Ha ei teskei i silikonform og bre oppover kanten så du kan fylle dei seinare. Sett til avkøling i fryseren nokre timer, gjerne natta over.

3. Ha ei heil, eller del hasselnøtter i to og ha i «karamellkorga». Om du bruker ei heil eller halv kommer litt an på kor høge silikonformer du har.

4. Ha alle ingrediensene til lag 2 utenom sjokoladen i en bolle og følg akkurat samme framgangsmetode som nr 1. Tilsett sjokoladen når karamellmassen er ferdig og vend godt. Fordel massen som en avslutning over «karanellkorga» og nøtta, enten ved hjelp av teskei eller sprøytepose.

5. Sett i fryseren til sjokoladelaget er stivna, dette tar 1-2 timer. Oppbevar i frys eller kjøleskap, nyt!

Bruk akkurat dei silikonformene du har, men dei må vere mjuke og formbare! Det gjer ingenting om du får firkanta, hjerteformer eller stjerner – det smaker akkurat like godt!

Håper det frister og at fleire vil prøve seg ? Eg trur dette er ei oppskrift som faller i smak hos fleire, enten som kvardagskos, helsekos eller julekos.
Det blir garantert ikkje første og siste gang eg lager desse, det meinte alle som fikk smake også!

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg