Sunne blåbærmuffins

Det er fredag og helg!

Her har dere oppskrift på sukkerfri, glutenfri, saftige og sunnere blåbærmuffins med kremostglasur:

Sukkerfri og saftige blåbærmuffins
 2 egg
120 g kesam
1 ts bakepulver
60 g sukrinmelis (m/stevia)
60 g sukrin gold
80 g tørrvare – eg brukte 50 g havremel & 30 g kokosmel
1 ts ekte vaniljepulver – evt. frø fra vaniljestang / vaniljeessens / steviadråper vanilje
? 1/2 ts kanel og 1/2 ts kardemomme – valgfritt
Evt. 0,5 dl vatn
Fryste blåbær

Slik gjer du:
Bland sammen alle ingrediensene utenom blåbærene med miksmaster til en jevn og glatt røre. Juster evt. med litt ekstra væske om den en veldig tjukk. Ha røra i muffinsformer, trykk nedi blåbær og steik midt i ovnen på 180 grader i 10-15 minutter. Avkjøl på rist.

Kremostglasur
Rør sammen 200 g philadelhia (light eller original) med 3-5 ss sukrinmelis. Bruk gjerne eit dryss ekte vaniljepulver eller noken dråper stevia vanilje / vaniljeessens. Smak til og ha over dei avkjølte muffinsane.


Ønsker du å lage kake av oppskrifta kan du selfølgelig det! Denne er nemlig posta før her – heilt samme oppskrift.

Håper det smaker!

16 kommentarer

 1. Jules @ WolfItDown

  Så gode muffins da gitt 😀 Bakte selv brød i morges, slikt som skjer når en ikke starter før 12 om ettermiddagen 🙂 Happy black Friday! Har selv kjøpt meg et par ting på nettet allerede, vanskelig og la være 😛 x

 2. Linda Marie Stuhaug

  Jules @ WolfItDown: Herlig å starte dagen med ei bakerunde då! Eg elsker å bake på morgonen 🙂 Ha en super fredag og god helg, Julie 🙂

 3. Kamilla Haaland

  så utroooolig gode ut!

 4. De så veldig gode ut! Jeg skal ha heldagsprøver neste uke. Har du noen tips til sunn og gjerne lavkalori snacks/godteri som jeg kan ta med?

 5. Armonia

  Mmmmm, de så skikkelig digge ut! 🙂 Jeg skulle lage noe lignende idag, men det ble kokosboller (og oppvarma questbar + krem i stedetfor :p) Fort og gæli 😉 Skal lage muffins i morgen da, ca samme oppskrift med en liten julevri 🙂 God helg til deg og dine!

 6. Hei! Lagde karamellene dine igår. Har ikke mikro, men kokte dem lenge i kjele, nesten 50 min. Det ble en tykk masse som smakte helt fantastisk. Men, de stivnet aldri i formene i fryseren? Hva kan jeg ha gjort galt? Også et aldri så lite oppskriftsønske.. Coco roonsene i brownie smak fra i Herb.. De er så vanvittig gode, men både få i pakken og dyre. Kan ikke du prøve å ordne en oppskrift? Er det en jeg har troa på er det deg nemlig 😉 Litt julete kokosmakronaktig og!

 7. Linda Marie Stuhaug

  F: Heisann 🙂 Kor lenge lot du dei ligge i fryseren? Desse må nemlig stå minst natta over for å stivne, har dei låge i frysaren sida igår så er dei kanskje stivna no? 🙂 Coco roons har eg aldri smakt før, det er veldig vanskelig å sunnifisere det når det ikkje er smakt. Kva smaker det? 🙂 Alltid kjekt med ønske fra lesere!

 8. Linda Marie Stuhaug

  Armonia: Innimellom er det veldig greit med superraske løsninger 🙂 Tusen takk, god helg til deg og dine også!

 9. Linda Marie Stuhaug

  Thea: Heisann 🙂 Berre å bla gjennom katergorien «sunn bakst og dessert» så får du nok manbge tips. Det er litt vanskelig å svare på da eg ikkje veit kva du liker, og heilt kva du er ute etter 🙂 Men eg holder en liten knapp på sukkerfri nøttekuber, søte havrekjeks, muffins av noke slag eller peanøtt proteinbiter!

 10. Linda Marie Stuhaug

  Kamilla Haaland: Så kjekt du synes det! 🙂

 11. Har du ikke smakt coco roons??!! Da har du bare en ting å gjøre: bestill!!

 12. Linda Marie Stuhaug

  F: Eg har lest om det tidligere, men las ein plass at det smakte eller hadde konsistens som kokos? Stemmer det? Altså med sjokolade da 🙂

 13. Suzanne

  Spennende! Ca hvor mange muffins blir det av oppskriften? 🙂

 14. Linda Marie Stuhaug

  Suzanne: 7-8 stykker meiner eg, litt vanskelig å hugse no… 🙂

 15. Madelen

  Jeg lager nå muffinsoppskriftene dine som kake, og steker i ca 35 minutter. Funker kjempefint. Sist lagde jeg eplemuffins, og jeg har i dag tenkt til å lage med frosne bringebær. Eneste jeg er redd for er at kaken skal bli for bløt. Har du noen peil på mengde? Jeg har jo brukt 2 epler normalt sett, men det kan være mye med 200 g bær?

  1. Hei! Eg tippe rundt 200 g er passelig. Ser det veldig lite ut, så ta kanskje littegrande meir 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *