Pizzabolle-matmuffins

God torsdag ?

Desse pizzabolle-matmuffinsane lagde eg opp for eit par veker sida og har hatt liggande i frysaren. Dei har våre redninga i mange lunsjbokser i det siste, det er så kjapt og enkelt å putte desse med seg sammen med litt grønnsaker, så har man matpakka klar!

Som eg skreiv i innlegget da eg posta forrige oppskrift – matmuffins med kvitløk, urter og fetaost – så lagde eg også en pizzabolle variant. Dei var fleire som etterspurte korleis eg gjorde det, så her har dere den varianten av oppskrifta. Som nevnt har eg brukt superbrødmiksen (annonselenke) fra x-life, en stor favoritt her i hus!

Matmuffins, 8-10 stk

250 g brødmiks
3 dl vatn
2 båter pressa kvitløk
Masse oregano
ca. 200 g skinke
ca- 50-100 g revet ost
Valgfritt: grønnsaker – eg bruke paprika

Bland godt sammen ingrediensene og la røra svelle i 5 minutter. Form til boller i fuktige hender og trykk litt flatere i muffinsformer. Pass på at du klemme rinn alt av ost og skinke. Bruker du papirformer kan det vere lurt å spraye/smøre desse først. Steik på 175 grader, nederste rille i 35-45 minutter, til en gyllen farge. Avkjøl, og oppbevar i kjøleskap eller frys ned.

Har du ikkje brødmiksen kan du f.eks bruke mi tidligere grunnoppskrift på matmuffins som du finner her.

Eg har mikro på jobb som betyr at matmuffinsene blir varme og smaker rykande ferske, men dei er absolutt gode kalde også!

Forrige oppskrift med kvitløk, urter og fetaost finner du her. Mange gode smaker, passer ekstra godt som tilbehør til supper eller middagen.

Matmuffins som ikkje gir masse tom energi, men inneholder god næring.
I tillegg metter dei godt og holder blodsukkeret stabilt!

Superlunsj for store og små ?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

20 kommentarer

  1. Kine Borkmo

    Nam! De så utrolig gode ut!

  2. lovelyliller.com

    Matmuffins er genialt 😀 Så gode ut! Ha en fin kveld!

  3. Emilie-Therese

    nam!

  4. Julie @ WolfItDown

    Disse ser mange ganger bedre ut enn de jeg spiste som liten, digger det 😀 Også er det ikke mange ingrediensene som skal til heller, win! 😀 x

  5. Mm såg gode ut! Men hva er det rødeoransje i matmuffinsen? Ser ut som paprika/tomat?

  6. Nina Bakke

    Nam 🙂 De så gode ut, også så enkelt med brødmiksen 🙂

  7. Linda Marie Stuhaug

    Nina Bakke: Heilt sant! Og den brødmiksen er jo berre SÅ god 😀

  8. Linda Marie Stuhaug

    Hanne: Det var bra du sa, en ingrediens har falt vekk fra lista! No er det endra, stemmer at det er paprika 🙂

  9. Linda Marie Stuhaug

    Julie @ WolfItDown: Mat med barndomsminner <3 Brødmiksen gjer denne oppskrifta hakket enklere, også blir dei SÅ gode!

  10. Linda Marie Stuhaug

    Emilie: Så absolutt 🙂

  11. Linda Marie Stuhaug

    lovelyliller.com: Dei er heilt supre å ta med seg i farten 🙂 God fredag til deg, Liller <3

  12. Linda Marie Stuhaug

    Kine Borkmo: En stor favoritt om dagane 🙂

  13. Hei! Prøvde dissa med grunnoppskrifta, og dei ville bare ikkje bli steikte i midten, uansett kor lenge dei stod i ovnen. Lurer på om du veit kva det kan ha seg, om du evt hadde det problemet i starten sjølv? Gjorde akkurat som det stod i oppskrifta. Smaken var god, og vil nok prøve å lage dei igjen, men hadde vore kjekt å fått dei til skikkelig:-)

  14. Linda Marie Stuhaug

    Eirin: Nei, eg hadde ikkje noke problem med at dei ikkje blei steikt gjennom. Veldig vanskelig å vite kva det er, men neste gang kan du evt. steike dei på litt lavere temperatur 🙂

  15. Ok, takk for svar:-)

  16. Linda Marie Stuhaug

    Eirin: Skulle berre mangle 🙂

  17. Anita Løtveit

    Heisann 🙂 Dei muffinsane såg kjempe gode ut, men har du noko anna oppskrift eller noko eg kan erstatta brødmiksen med?

  18. Linda Marie Stuhaug

    Anita Løtveit: http://lindastuhaug.blogg.no/1397391742_matmuffins.html Her er ei oppskrift på heimelaga matmuffins 🙂

  19. Disse var fantastiske! ? Men en ting jeg lurer på, hvis jeg følger oppskriften til punk og prikke, hva er næringsinnholdet på disse? 🙂 Å allerhelst hva er næringsinnholdet på de matmuffisene med ost og skinke!?:) Fra en amatør på regning av slike ting!;)

  20. Linda Marie Stuhaug

    Anonym: Så bra dei falt i smak 🙂 Eg rekner ikkje kalorier, så det må du nesten finne ut av sjølv om du må vite det. Dei svært sjeldne gangene eg rekner på det skriver eg det i innlegget 🙂