Linda Stuhaug

Annonse

10. desember 2014

Saftige, sukkerfri risboller

Saftige, sukkerfri risboller
Hei alle!
Her har dere oppskrift på en av mine favoritt jule»kaker» i ekte Linda Stuhaug Stil – sukkerfri risboller:
Sukkerfri risboller, 10-12 stk 2 dl usøtet vikingmelk (evt. fløyte/laktosefri fløyte) 40 g sukrin gold 10 g ekte smør, evt. cocosa 20 g sukkerfri, mørk sjokolade, evt. 70% sjokolade En klype salt 3 ss sterk kaffi Puffa ris
Ha vikingmelk, sukrin gold og smør i en stor bolle som tåler sterk varme. Sett i mikroen og la blandinga koke inn til en tjukk, karamellfarga masse. Rør litt underveis og følg med mot slutten så den ikkje svir seg, men likevell får nok tid. Min stod i ca. 10 minutter, men vil variere veldig. Du kan også koke massen i en kjele – bruk middels varme og rør innimellom, dette tar litt lengre tid.
Bland straks inn en klype salt og sukkerfri, mørk sjokolade. Vend godt så alt smelta sammen før du tilsetter kaffi. Til slutt er rører du inn litt og litt puffa ris til du får den konsistensen du ønsker. Bruk ei spiseskei til å fordele blandinga i muffinsformer. Avkjøl og oppbevar i kjøleskap, dei står seg vertfall ei veke.
Desse var SÅ saftige, søte og gode! Eg fylte opp en matboks på jobb og delte ut til alle kollegaene mine. Tilbakemeldingane var som følger:
«… dissa er vell ikkje sukkerfri?» «… det smaka jo som vanlige risboller!» «… åh, kan eg få EN til?!» «… er du seriøs Linda? korleis har du klart å lage dissa SÅ gode?»
Håper fleire vil prøve seg!

Hei alle!

Her har dere oppskrift på en av mine favoritt jule»kaker» i ekte Linda Stuhaug Stil – sukkerfri risboller:

Sukkerfri risboller, 10-12 stk
2 dl usøtet vikingmelk (evt. fløyte/laktosefri fløyte)
40 g sukrin gold
10 g ekte smør, evt. cocosa
20 g sukkerfri, mørk sjokolade, evt. 70% sjokolade
En klype salt
3 ss sterk kaffi
Puffa ris

Ha vikingmelk, sukrin gold og smør i en stor bolle som tåler sterk varme. Sett i mikroen og la blandinga koke inn til en tjukk, karamellfarga masse. Rør litt underveis og følg med mot slutten så den ikkje svir seg, men likevell får nok tid. Min stod i ca. 10 minutter, men vil variere veldig. Du kan også koke massen i en kjele – bruk middels varme og rør innimellom, dette tar litt lengre tid.

Bland straks inn en klype salt og sukkerfri, mørk sjokolade. Vend godt så alt smelta sammen før du tilsetter kaffi. Til slutt er rører du inn litt og litt puffa ris til du får den konsistensen du ønsker. Bruk ei spiseskei til å fordele blandinga i muffinsformer. Avkjøl og oppbevar i kjøleskap, dei står seg vertfall ei veke.

Desse var SÅ saftige, søte og gode!
Eg fylte opp en matboks på jobb og delte ut til alle kollegaene mine. Tilbakemeldingane var som følger:

«… dissa er vell ikkje sukkerfri?»
«… det smaka jo som vanlige risboller!»
«… åh, kan eg få EN til?!»
«… er du seriøs Linda? korleis har du klart å lage dissa SÅ gode?»

Håper fleire vil prøve seg!

Annonse

2 Kommentarer

L

Laila

21. desember 2023

Jeg skal prøve, men lurer på om du har prøvd puffet havre i stedet for ris. Elsker alt med havre og bruker puffet havre mye.

Linda Stuhaug

21. desember 2023

Hei! Nei, det har eg ikkje :) Men det går nok sikkert heilt fint!

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg