Spicy kylling med brokkolisalat og søtpotet

På tide med middagstips igjen, og i dag drar eg fram en gammal favorittoppskrift.

Brokkolisalat er eit av dei aller beste tilbehørene eg veit om. Den passer til spesielt godt til rød fisk eller rødt og kvitt kjøtt, samtidig som den er en slager på både tapasbordet og koldtbordet. Det er virkelig en spesiell miks av ingreidenser, men her kan ingenting droppes, for da blir den ikkje det samme! Dere som ikkje har prøvd denne enda: PRØV og bli overbevist!

Spicy kylling med brokkolisalat og søtpotet:

Du trenger, 2-3 porsjoner
3-4 store kyllingfilêter
2 mellomstore søtpoteter
Brokkolisalat, oppskrift under

1. Sett ovnen på 180 grader. Skjær kyllingifilêt i passelige biter og legg på bakepapirkledd langpanne. Strø gjerne over gode krydder, eg brukte grovkverna chilli og kvitløk, pepper og kyllingkrydder.

2. Vask og skrell søtpotetene, skjær i skiver og krydre godt på begge sider. Her brukte eg grovkverna chili og kvitløk, pepper og grillkrydder. Fordel over bakepapirkledd langpanne.

3. Sett begge brettene med både kyllingfilêt og søtpotetskiver i ovnen 20-30 minutter, følg med underveis. Det kan vere at kyllinen er ferdig før søtptoetene, desse skal bli sprø i kantane, gylne og mjuke i midten. I mellomtida kan du lage brokkolisalat.

Brokkolisalat
1 stor brokkoli
300 g kesam eller lettrømme
2 ss eplecidereddik
2 ts sukrin+ *
en god neve rosiner / tørkede tranbær
en god neve pinjekjerner
evt. 1/2 rødløk, hakka

Kutt brokkoli i små buketter, strø over rosiner/ og pinjekjerner. I en egen bolle blander du sammen kesam og smaker til med epleciereddik og sukrin+. Vend alt godt sammen.

Komplett måltid med mange gode smaker!



Velbekomme!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

28 kommentarer

  1. Tonje Boge

    Dette skal jeg prøve å lage. Fine oppskrifter – gleder meg til å smake!

  2. koker du brokkolien først?

  3. Linda Marie Stuhaug

    Helene: Nei, kutt rå brokkoli står det 🙂

  4. Linda Marie Stuhaug

    Tonje Boge: Takk for det, Tonje! Håper denne faller i smak, eg er vertfall heilt hekta igjen 🙂

  5. Marit N

    Dette så uttolig godt ut, må prøves! Men siden jeg ikke tåler pinjekjerner, så må nok det droppes selv om du skriver at ingenting kan droppes for å få den fulle opplevelsen 😉 har troen likevel! 🙂

  6. lovelyliller.com

    Så friskt og godt ut! 😀

  7. Julie @ WolfItDown

    Heeerlig! Hadde selv masse brokkoli i dag, det er jo så godt 😀 Gleder meg til Sarah Bernhard oppskrift 😀

  8. Linda Marie Stuhaug

    Julie @ WolfItDown: Brokkoli er en av dei bedre grønnsakene eg veit om! Det er så godt, og kan tilberedast på så mange ulike målter 🙂

  9. Linda Marie Stuhaug

    lovelyliller.com: Aldeles nydelig 🙂

  10. Linda Marie Stuhaug

    Marit N: Hei Marit! Pinjekjerner er ikkje den aller viktigaste ingrediensen her, det skal faktisk gå fint uten 🙂 Men sukrin, rosiner og epleeddik gjer susen! Du kan evt. bytte pinjekjernene med hakkede nøtter av eit slag eller solsikkekjerner om du tåler det!

  11. Har et spm ang fremgangsmåten til toffeen. Ha ei teskei i silikonform og bre oppover kanten så du kan fylle dei seinare. Hva slags silikonform? har vanlig som jeg lager konfekt i men å ha en teskje som bres oppover? 🙂

  12. Linda Marie Stuhaug

    Silje: Ja, som det står kan du bruke akkurat dei silikonformene du har, men dei må vere mjuke og formbare 🙂

  13. ,Benedicte

    Hei 🙂 Brokkolisalaten så nydelig ut. Har gått i flere dager å hatt lyst på brokkoli, men vil ikke ha kokt kjedelig brokkoli. Så da passer denne ypperlig. Men epleeddik, er det det samme som eplecidereddik som man kan kjøpe i vanlig matbutikk? Eller er det en annen type?

  14. Linda Marie Stuhaug

    ,Benedicte: Epleeddik er samme som eplecidereddik 🙂

  15. Karoline H

    Hei! Først må jeg si at jeg elsker bloggen din. Jeg prøver ut nesten alt du lager, og blir like overasket hver gang, over hvor godt det er (med tanke på de sunne ingrediensene) 😀 Tusen takk for at du tar deg tid til å dele alt dette med oss! Et lite tips til brokkolisalaten: Mamma pleier alltid å lage denne med bacon, men jeg prøvde med tørrsaltet spekeskine istede(litt sunnere) og det ble kjempe godt. Deilig med litt salt som bryter det søte 🙂

  16. Tina Petterson

    Denne e supergod!! eg pleie å ha eplebiter og litt akasiehonning også i….nam 😉

  17. Tina Petterson

    Denne e supergod!! eg pleie å ha eplebiter og litt akasiehonning også i….nam 😉 og sprøstekt bacon ja…men ikke nødvendig, når det serveres med kylling..

  18. Tina Petterson

    oi, og rødløk må og ver i….nam nam 😉

  19. Linda Marie Stuhaug

    Tina Petterson: Eplebiter, akasiehonning, rødløk OG bacon? Det blir jo som en ny brokkolisalat! Høres godt ut 🙂

  20. Linda Marie Stuhaug

    Karoline H: Så hyggelig tilbakemelding, Karoline – tusen takk 🙂 Eg har prøvd med bacon i brokkolisalat før, men synes faktisk den er best uten, spesielt når den spises som tilbehør til salt kjøtt. Men takk for tipset uansett 🙂

  21. Hei,
    Takk for mange fine oppskrifter! Så du etterlyste kommentarer, så da får du en her 😉 Personlig liker jeg ikke så godt å bruke sukrinproduktene, og skulle gjerne sett forslag til alternativ søtning med feks kokosblomstsukker eller rårørsukker. Mvh. Randi 🙂

    1. Hei Randi!
      Takk for det 🙂 Liker du kokosblomstsukker/rårørsukker kan desse i dei fleste oppskrifter brukes istedenfor søtning eg skriver. Så det er berre å bytte ut visst du foretrekker det altså, så lenge det ikkje er sukrinmelis (den er jo pulverisert). Enkle triks for å få det slik man ønsker 🙂

      1. Tusen takk for svar Blir forholdene ca like?

      2. Sukrin+ er dobbelt så søtt som sukrin gold.

  22. Victoria

    kan jeg bruke sukrin gold?

    1. Tja, den løyser seg ikkje like godt opp, men det går nok fint 🙂

  23. Kan man fryse brokkolisalaten? Eller vil den bli rar i konsistens?

    1. Det vil eg ikkje anbefale 😉