Saftige kokosmakroner uten sukker

God 3.søndag i advent, alle sammen!

Med skikkelig regnvær er det ingen julestemning her i gården, men julevasken, julebaksten, julehandlinga, juleinnpakkinga og resten av juleforberedelsene slipper ikkje unna uansett. Det meste er gjort, men likevell er det litt som gjenstår. Blant anna å dele resten av mine juleoppskirfter med dere, eg har nemlig en god del igjen!

Så, det blir masse sunt søtt på bloggen i desse dager, men eg kommer sterkere tilbake på saltmat når desember er over. Eg har jo så mange godsaker eg vil dele, og det er kjekt når det kan vere noke for einkvar smak.

Dagens oppskrift – kokosmakroner uten sukker, gluten, melk. I tillegg er dei kalorilette, saftige og proteinrike –

Kokosmakoner, ca 15 stk

2 eggekvitter
20 g sukrin gold
70 g sukrinmelis
1/2 ts ekte vaniljepulver, evt. frø fra 1 vaniljestang
5 dråper stevia vanilje eller vaniljeessens
120 g kokosmasse

Pisk eggekvittene stive med en miksmaster. Tilsett litt og litt sukrinmelis / sukrin gold medan miksmasteren går, deretter vaniljepulver og vaniiljedråper. Blandinga skal fortsatt vere luftig og lett.

Vend inn kokosmasse og fordel topper på en bakepapirkledd langpanne. Steik midt i ovnen, 175 grader i 8-12 minutter. Kokosmakronane skal kun bli gylne, så følg med underveis (mine fikk gjerne litt for masse tid).

Avkjøl og oppbevar i tett boks i romtemperatur, dei holder seg 1-2 veker. Innlegget inneholder sponsede lenker.

Falt godt i smak hos både familie, tanter og onkler!

Sikker på det blir en slager hos både store og små ?
Stort pluss at dei er så raske & enkle å lage!

God søndag vidare alle sammen.
Her skal det iallefall bakast idag, kva med hos deg?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

26 kommentarer

 1. Laga du lussekattar i går? Kan du legge ut oppskrift på dei visst du laga det ?? 😀

 2. Linda Marie Stuhaug

  Sofie: Nei, eg lagde ikkje lussekatter 🙂 Da hadde nok oppskrift komt før den store dagen!

 3. Benedicte

  Ser veldig godt ut 🙂 Har du brukt vanlig fullfett kokosmasse eller fettredusert fra f.eks iHerb?

 4. Maren Helgemo

  Nam nam!

 5. Hurra ? Jeg som elsker kokos må definitivt prøve disse! ?

 6. Hvilken type kokosmasse bruker du forresten? De i vanligndagligvare inneholder vel en del sukker, gjør de ikke?

 7. Linda Marie Stuhaug

  Line: Nei, kokosmasse inneholder kun kokosmasse 🙂

 8. Linda Marie Stuhaug

  Line: Så absolutt, da trur eg at dei vil falle i smak 🙂

 9. Linda Marie Stuhaug

  Maren Helgemo: Så absolutt 🙂

 10. Linda Marie Stuhaug

  Benedicte: Vanlig kokosmasse kjøpt på dagligvarebutikk 🙂

 11. Disse var helt fantastiske:) tusen takk for at du legger ut såå mange gode oppskrifter! du er til veldig stor inspirasjon. Ønsker deg og dine en riktig god jul!:)

 12. Disse skal lages senere i uka, kokosmakroner er en av mine favoritter <3

 13. Linda Marie Stuhaug

  Silje: Da håper eg denne sukkerfri varianten faller i smak hos deg, Silje 🙂

 14. Linda Marie Stuhaug

  Elise: Tusen takk, Elise – det var en hyggelig kommentar å få 🙂 God jul til deg og dine også!

 15. Christel

  Hei Linda 🙂 Disse ser kjempegode ut, er satt opp på listen til juleverkstedet i morgen! Jeg lurer på om du har prøvd de nye chipsene fra Quest Nutrition? Og shakene deres? På iHerb kan en kun bestille hele esker, og quest sin nettside sender ikke chipsen til Norge enda. Er veldig spent på de chipsene ser du 🙂 Ha en fin juletid!

 16. Linda Marie Stuhaug

  Christel: Hei Christel 🙂 Nei, eg har verken smakt chipsen eller shakene deiras… er ikkje særlig fan av chips og shakes, men kan hende eg prøver meg en gang 🙂 Takk det samme til deg!

 17. Hei Linda! Disse har jeg veldig lyst til å bake, men det hadde vært mye enklere for meg om du skrev hvor mye sukrin osv som trengs i antall spiseskjeer/teskjeer istedenfor antall gram 🙂 Jeg har ikke kjøkkenvekt 🙁

 18. Linda Marie Stuhaug

  Amanda: Hei! Eg bruker gram rett og slett fordi det er meir presist, og det er utrulig tungvint å skrive 4 spiseskeier med ditt, og 15 spiseskeier med datt… Håper du skjønner det 🙂 EG kunne jo ha skrevet mål til deg på desse, men kokosmakronene blei laga tidlig i novemer så eg har ikkje sjangs til å hugse det….

 19. Disse var fantastisk gode, anbefales på det sterkeste! Vanskelig å tro at de er uten sukker ut fra smaken 🙂

  1. Så utrulig hyggelig å lese, Marthe! Tusen takk for tilbakemelding 🙂

 20. HAHAHAHA!
  Nå kommer frøkna som har lest bloggen din fra start av, ( og vet ALT)

  Spiste du disse? med tanke på at du ikke liker kokos?
  Jeg sliter med det sammme…

  1. Haha – så morsomt at du har fått med deg det 🙂 Nei, klarer virkelig ikkje kokos. Så det blir delt ut til andre kresne prøvekaniner for å vere sikker på at oppskrifta er grei 🙂

 21. Katrine

  Heisann!
  Jeg lurte på om det har noe å si for resultatet å fryse kokosbollene?
  Jeg lagde forøvrig risbollene dine i går og de ble vellykket. Jeg valgte å fryse de slik at de holder til jul. Jeg brukte kokosmelk i stedet for vikingmelk på en porsjon da samboeren kom med dette da de ikke hadde vikingmelk i butikken. Det ble vellykket og ikke stor forskjell i smak. Jeg tilsatte 1ts med kakaopulver i tillegg for en dypere sjokoladesmak og det ble veldig bra. Bare et tips☺️

  Ellers må jeg bare gi deg kreditt for en superfin blogg med mye spennende oppskrifter. Jeg er ny leser og kommer til å følge deg framover for sunne tips og inspirasjon.

  1. Hei! Så hyggelig med tilbakemelding Katrine 🙂
   Eg har dessverre ikkje noke erfaring med å fryse kokosbollene, så det kan eg ikkje svare på. Dei er vertfall gode ferske, men korleis dei er etter opptining blir jo noko anna… du får gi meg en tilbakemelding om du prøver 🙂

   Håper eg kan inspirere deg masse framover! God førjulstid til deg og dine 🙂

 22. Hei 🙂
  Jeg tenkte å lage disse, risbollene og sjokolade buscottiene( de ble knall gode i fjor).
  Har kjøpt de to nye fiber sirupene, men vet ikke hvordan de er på smak i forhold til mengde søtning her? Eller ville du ikke brukt de?

  1. Hei!
   Kva meiner du egentlig? Vil du bytte ut sukrinmelis og sukrin gold med fibersirup i denne oppskriften? 🙂