Havreflarn, enkle sjokoladeflarn eller doble sjokoladeflarn

Hallo i mandagen!

Håper helga deres har vert super, det har iallefall mi vert! Eit steg nærmare slutten på alle juleforberedelsane, no er det også begynt å snø – så håper det ligger til sjølve julafta 🙂

Idag tenkte eg å dele oppskrift på doble sjokoladeflarn som er ei typisk julekake i vårt hus. Eg synes det er så godt med sprø havreflarn og eit godt sjokoladelag innimellom, så eg har laga en sunnere versjon!

Desse er uten sukker og gluten, i tillegg kan dei fint lages uten melk –

Havreflarn, ca. 10-12 store
60 g ekte smør, evt. melkefri margarin
80 g lettkokte havregryn, evt. glutenfri
1 egg
50 g sukrin gold
50 g sukrinmelis
1 ts bakepulver
1 liten ss fiberfin, evt. valgfri tørrvare

Smelt smør og vend inn havregryn, fiberfin bakepulver. Visp egget lett sammen med sukrin gold og sukrnmelis, før du blander alt sammen.

Sett deigen med ei teskei på langpanne dekka med bakepapir, trykk dei litt flatere med baksida av skeia. Ha god avstand mellom kakene, dei flyter ut under steikinga.

Steik på 200 grader, midt i ovnen i 8-10 minutter, eller til dei er gylne og lysebrune rundt kanten.

La kakene stå litt å avkjøle seg på langpanna før du flytter dei over på rist og avkjøler heilt.

Tips: steik ei prøvekake for å sjå kor lenge dei må stå i ovnen, og om dei flyter ut og blir flate under steiking. Tilsett bittelitt valgfri væske om dei ikkje flyter heilt ut.

Havreflarn kan spises kun som havreflarn, eller man kan smelte sjokolade på den glatte sida og spise som enkle sjokoladeflarn.

Eg har laga begge desse to, men også doble sjokoladeflarn der eg smelta sukkerfri, mørk sjokolade og hadde over eine havreflarnen før eg hadde over glattsida på en anna flarn. Lat dei stå kaldt i kjøleskapet til sjokoladen har stivna.

Du kan bruke både lys og mørk sjokolade, og evt. melkefri om det trengst.

Havreflarn, enkle sjokoladeflarn eller doble sjokoladeflarn kan gjerne oppbevares i kjøleskap i en kakeboks.

Du kan med fordel lage mindre havreflarn, mine var ganske store og relativt mektige når man spiste dei som doble sjokoladeflarn 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

42 kommentarer

  1. Herlig! Jeg eeeelsker havre 😀

  2. Å det så himmelsk godt ut 🙂 kan tro du kommer til å kose deg i jula 🙂

  3. Disse står nå i ovnen ! NAM jeg gleder meg 😀 Men er fiberfin og fiberhusk det samme?

  4. lovelyliller.com

    Mmmm 😀 Så kjempedigg ut! Havreflan kan jeg «møllspise» blir aldri nok . hehe

  5. Kamilla Haaland

    åh, nam!

  6. Bare jeg som plages med den isingen fra sukrin? 🙁

  7. Linda Marie Stuhaug

    Mette: Brukte du sukrin gold og sukrinmelis m/stevia som det står?

    1. Inger Lise Strand

      Ising når jeg lager havreflarn Og jeg brukte Sukrin Gold, og Sukrin melis (rosa pakke).
      Ser at på Sukrin melisen står det at den er god til marsipan, glasur, desserter og smoorhies. Står ingenting om at det kan brukes i bakst. Har jeg feil SUkrin melis?? Hvor får jeg i tilfelle tak i riktig type?

      1. Det står at sukrinmelis kan brukes til det FORDI den løyser seg opp uten å må bli varma opp. Den kan selfølgfelig brukes til bakst, det står på heimesida til funksjonell mat, x-life osv. Eg har baka med sukrinmelis i alle år. Det er mange som kjenner ising av sukrinmelis, eg gjer det ikkje 😉 Men eg skal prøve å få laga en litt ny vri på denne oppskrifta uten sukrinmelis / mindre mengde 🙂

  8. Linda Marie Stuhaug

    Kamilla Haaland: Heilt fantastisk gode 🙂

  9. Linda Marie Stuhaug

    lovelyliller.com: Samme her! Det er jo så godt 🙂

  10. Linda Marie Stuhaug

    Serine: Så bra, håper dei faller i smak! Nei, fiberfin og fiberhusk er IKKJE det samme. Håper virkelig ikkje du brukte fiberhusk i oppskrifta 😉

  11. Linda Marie Stuhaug

    mkde: Så absolutt 🙂

  12. Linda Marie Stuhaug

    Andrea: Samme her! Mmm 🙂

  13. Det så veldig godt ut 🙂 vet du hvor lenge de holder seg? Tenkte de kunne være fine å lage i julegave:)

  14. Ser helt fantastisk gode ut!! Havreflarn er min stor favoritt i julen så dette må jeg prøve!!! =D har lett etter sukkeret oppskrift på dem =D

  15. Halleluja! Gjett hva jeg skal gjøre i kveld!

  16. Ja jeg hadde av begge deler.

  17. Hei Linda! Jeg er så glad for at jeg har oppdaget denne kjempefine bloggen din 🙂 Nå skal jeg til å prøve oppskriftene dine for første gang. Registrere at du har gjort om litt på siden din. Er det riktig at en ikke lenger kan søke oppskrifter i bloggen? Jeg savner også «heim» knappen. Er det noe jeg ikke har forstått? Tusen takk for alt du deler!

  18. Julie @ WolfItDown

    Havreflarn er supergodt! Husker mamma og jeg pleide og spise masse av disse, spesielt om vinteren. Dette ser ut som en deilig og sunn oppskrift, takk! x

  19. Helene Nilsen

    Hvilke sukkerfri mørk og hvit sjokolade bruker du i oppskriftene dine, og hvor får du tak i? 🙂

  20. Linda Marie Stuhaug

    Helene Nilsen: Merket cavalier, kjøpt på helsekostbutikk 🙂

  21. Linda Marie Stuhaug

    Julie @ WolfItDown: Havreflarn vekker uten tvil barndomsminner! Så enkelt, og så godt 🙂

  22. Serine Drejer

    Jo jeg brukte faktisk fiberhusk i oppskriften.. Haha!! De smakte godt da! Men skjønner ikkje helt hva forskjellen er?:P

  23. Linda Marie Stuhaug

    Åse: Hei Åse! Så kjekt du har funne fram til bloggen min. Den bli redigert og endra smått på heile tida, og etter forrige endring kan dte sjå ut til at «heim» knappen er forsvunne ja! Har sendt en mail til designeren min, så eg håper det blir fiksa snarast 🙂 Bra du sa ifra! Håper du får suksess med mange av mine oppskrifter 🙂

  24. Linda Marie Stuhaug

    Mette: Hm, rart. Som regel er det sukrinmelisen (den vanlige) som gjer til at man får den kalde ettersmaken… det er nok fortsatt melisen, så bruk gjerne sukrin+ istedenfor om du skal lage dei igjen 🙂

  25. Linda Marie Stuhaug

    Tonje: Perfekt tirsdagskos 🙂

  26. Linda Marie Stuhaug

    Andrea: Så kjekt å lese, Andrea! Da håper eg desse måler seg opp mot forventningene dine 🙂

  27. Linda Marie Stuhaug

    Ann: Hei! Nei, det veit eg dessverre ikkje :/ her forsvant dei i løpet av to døgn, og eg har aldri laga det før. Men dei holder seg nok 1-2 veker vil eg tru 🙂

  28. Linda Marie Stuhaug

    Serine Drejer: Fiberhusk er jo eit bindemiddel. Du skal bruke veldig lite for å få eit veldig kompakt resultat. Fiberfin har samme bakeegenskaper som vanlig mel, altså kun en tørrvare 🙂

  29. Serine Drejer

    Haha wupsi?

  30. Naaam elsker disse, så utrolig at de er uten sukker!! 😀 Kan man bruke cocosa istedenfor smør i denne oppskriften? 🙂

  31. hjelp! jeg får ikke de sprø :/ og de er veldig isete av sukrinen, bruker sukrin gold og sukrin melis, mindre enn det som står i oppskriften og, er det det som gjør at de ikke blir sprø?

  32. Linda Marie Stuhaug

    Anonym: Bruker du vanlig sukrinmelis får du gjerne den isette følelsen. Derfor bruker eg alltid, og linker alltid til sukrinmelis med stevia 😉 Det er ganske stor forskjell på desse. At dei ikkje blir sprø ligger nok i steikinga. Alle ovner er forskjellige, det kan vere dei skulle stekt litt lengre kanskje?

  33. Linda Marie Stuhaug

    Sanela: Så absolutt! Eg veit ikkje korleis cocosa fungerer i kjeks, har ikkje erfaring med det sjølv. Du må nesten berre prøve 🙂

  34. Linda Marie Stuhaug

    Serine Drejer: Hehe 🙂

  35. Hei 🙂 Går det ann å ha litt proteinpulver i havreflerna?

  36. Mine ble ikke sprø, men man brude kanskje piske egg og sukkerartene til eggedosis? Jeg leste som om man bare skulle piske lett for hånd. Får prøve igjen! God på smak var de hvertfall 😉 Kom gjerne med tips til hva jeg kan gjøre med de, vil jo egentlig ikke kaste de.

  37. Linda Marie Stuhaug

    Eirin: Mine blei sprø, men ikkje knasande sprø som ekte vare. Eg gjorde som det står i oppskrifta 🙂 Prøv å steike litt lengre på lavere temperatur, kanskje det kan gjere dei meir sprø! Dei du allerede har steikt kan du prøve å sette i ettervarmen i ovnen (varm opp til 200 grader, slipp ut litt varme og sett inni havreflarnene). Det kan hende gjer susen 🙂

  38. Linda Marie Stuhaug

    Tonje: Det går nok heilt sikkert fint, du må nesten berre prøve 🙂

  39. Karoline

    Hei! Har du et sunnere forslag enn smør som man kan bruke i oppskriften? 🙂

  40. Linda Marie Stuhaug

    Karoline: Kva meiner du med sunnere forslag? Det blir ikkje kjeks uten smør, men du kan evt. bruke cocosa.