Krema fiskesuppe med laks og reker

Hei godtfolk!

Kva med ei varm skål med fiskesuppe idag?
Fiskesuppe er utrulig godt, ikkje minst raskt og enkelt å lage. Eg har her laga en variant med laks og reker, men du kan selfølgelig variere med å bruke andre typer fisk/skalldyr etter det du liker best og har tilgjengelig!

FIskasuppa er fri for gluten, og ønsker du den uten melk kan du bytte creme fraiche med kokosmelk.

Håper eg kan friste:

Krema fiskesuppe, 4-5 personer
8 dl fiskekraft/buljong
500 g creme fraiche
500 g laks, evt. scampi
150 g rensede reker
4 store gulerøtter, tynne skiver
1 løk eller purreløk, hakka
3 ss (glutenfri) soyasaus, kan sløyfes
maisennajevning
krydder etter smak
Slik gjer du:
Kok opp fiskekraft/buljong. Tilsett gulerøtter og purreløk, la det trekke til gulerøttene er møre. Tilsett creme fraiche, soyasaus og krydder etter smak. Eg brukte pepper og grovkverna chili.

Tilsett biter av laks og reker, la det trekke i 4-5 minutter.

Visst du ønsker en fyldigere konsistens på suppa: rør ut maisenna i kaldt vatn og tilsett medan suppa koker lett til den konsistensen du ønsker.

Server straks!

Server gjerne med scones, brød, flatbrød eller spis den rett og slett kun som den er.
Som tilbehør hadde eg mammas nybakte, grove speltrundstykker!

Perfekt som lett middag no i førjulsveka.
Dette kan alle ha tid og mulighet for å lage!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

50 kommentarer

 1. Hei! Så mykje godt du lager 🙂 Eg lurte på om det er mogeleg å fryse suppa for å så ta opp og varme seinare? Ha ein forsatt fin dag! 🙂

 2. Kamilla Haaland

  så utrolig godt ut!!

 3. Julie @ WolfItDown

  Mmmm vokste vel nesten mer eller mindre opp paa fiskesuppe! Dette ser snadder ut 😀 x

 4. Å nå ble jeg skikkelig sulten 🙂 kom å lag til meg da 🙂

 5. Nam, fiskesuppe er nydelig! Lurte på om du har prøvd deg på sunne serinakaker? Lever i et lite håp om at du kanskje har sunnifisert dem 🙂

 6. Elin Slåen

  Åhh, denne så utrolig god ut (minus rekene) 😀 Må prøve den en dag!

 7. Inger Johanne B. Viken

  Skal teste ut denne. Førjulstid er en periode hvor matlysten er på bånn og da er slike alternativer topp 🙂

 8. Det så veldig godt ut 🙂 Kommer det oppskrift på speltrundstykkene? 😀

 9. Og forresten, i dette innlegget: http://lindastuhaug.blogg.no/1397231197_sukkerfri_bounty.html, skrev du at du hadde lært deg å like kokkosmelk – elske det faktisk 🙂 Prøver å lære meg å like kokkosmelk jeg og, men er litt usikker på hvordan jeg skal «gå frem», hehe. Jeg har prøvd å spise kokkoskrem rett fra boksen noen ganger (4-5 kanskje?) men kan fortsatt ikke si at jeg liker det noe særlig 🙂 Hvordan lærte du deg å like det ? 🙂

  1. Hei! Jeg lurer på hvilket alternativ jeg har til creme fraiche når jeg ikke tåler laktose?
   Mvh Anja

   1. Du kan bruke laktosefri rømme 🙂

 10. Linda Marie Stuhaug

  Helen: Hei Helen! Eg begynte smått å bruke kokosmelk i supper, smoothier, lagde sjokolade-kokoskrem også lignende, eg spiste den aldri rett fra boksen. Så begynte eg å venne meg til smaken og likte det bedre og bedre, og no er det så godt at eg bruker det som pålegg, tar ei skei fra boksen og det meste av matlaging!

 11. Linda Marie Stuhaug

  Helen: Send meg en mail, så kan eg få mamma til å skrive ned oppskrifta så eg kan sende til deg 🙂

 12. Linda Marie Stuhaug

  Inger Johanne B. Viken: Det er heilt sant – slike alternativer er heilt topp i førjulstida 🙂 God tirsdagskveld til deg!

 13. Linda Marie Stuhaug

  Elin Slåen: Kjempeglad i reker sjølv, men kvar sin smak! Bruk gjerne scampi, krepsehaler eller det du foretrekker 🙂

 14. Linda Marie Stuhaug

  Silje: Hei Silje! Nei, tida har ikkje strukke til for å lage alt eg ville ha laga. Serinakaker har eg ingen oppskirft på, og tviler på eg får det til til jul…

 15. Linda Marie Stuhaug

  mkde: Rask og enkel å lage 🙂

 16. Linda Marie Stuhaug

  Julie @ WolfItDown: Fiskesuppe var en slager på middagsbordet vårt, men eg likte ikkje fisk før for noken få år sida, så det har blitt smakt dei seinare årene 🙂 Så godt!

 17. Linda Marie Stuhaug

  Kamilla Haaland: Knallgod middag!

 18. Linda Marie Stuhaug

  Andrea: Heisann! Ja, vi hadde litt til overs som eg lot stå i kjøleskapet og spiste til lunsj dagen etterpå – det smakte nesten bedre 🙂

 19. Nina Bakke

  Så herlig ut 🙂

 20. Hei, kan man bruke lettmelk eller helmelk i denne suppen? Hva anbefaler du utenom kokosmelk? 🙂

 21. Nam!! Dette skal jeg lage:-) Både jeg og samboeren min elsker fiskesuppe! Ett tips til hva du kan prøve og ha oppi; kålerabi i terninger! Det er sååå godt:D bestemor laget mye fiskesuppe til meg før og jeg prøvde alltid å få mest mulig kålerabi i ausa?

 22. Linda Marie Stuhaug

  Aina: Hm, spennande! Skal absolutt prøve det neste gang, takk for tipset 🙂

 23. Linda Marie Stuhaug

  Sanela: Ja, det står evt. anna melk, så du kan bruke den melka du foretrekker 🙂

 24. Linda Marie Stuhaug

  Nina Bakke: Fantastisk godt 🙂

 25. Elin Slåen

  Jeg spiser ikke noen form for skalldyr 😉 he he.. Men kjæresten min gjør det, så jeg får vel putte opp i noen og så får jeg heller bare fiske de ut av min egen skål 😉

 26. Moren din skal selfølgelig slippe å styre og ordne med å få skrevet ned oppskriften på rundstykkene bare så jeg kan få den, så viktig er det ikke 🙂

 27. Linda Marie Stuhaug

  Helen: Hehe – den er grei 🙂

 28. Linda Marie Stuhaug

  Elin Slåen: Det går jo alltids an – eller så kan man jo bruke forskjellige typer fisk 🙂

 29. Elin Slåen

  Mange muligheter 🙂

 30. Linda Marie Stuhaug

  Elin Slåen: Så absolutt 🙂

 31. Elin Slåen

  Jeg lagde denne fiskesuppen her om dagen 🙂 Den blei helt klart spiselig, men jeg merket jeg ikke er helt vant med smaken av kokosmelk, så neste gang blir jeg nok å bytte ut en del av det med noe annet 🙂 Men, god var den altså 😀

 32. Linda Marie Stuhaug

  Elin Slåen: Kokosmelk er gjerne en smak man må venne seg litt til 🙂 Eg måtte starte i mindre mengder, men no elsker eg det! Man kan selfølgelig bruke vanlig melk for å unngå smaken. Kjekt den falt i smak, Elin 🙂

 33. Elin Slåen

  Ja, jeg fikk liksom ikke helt bestemt meg for om den smaken falt helt i smak eller ikke 😛 Det var jo ikke vondt, bare veldig uvant, trur jeg. He he.. Men, det var kun de første sekundene av hver skje som smakte kokos, ettersmaken var fisk liksom, så det blei jo en god blanding sånn sett 🙂 Men litt mindre kokos og mer melk neste gang tenker jeg 🙂

 34. Linda Marie Stuhaug

  Elin Slåen: Høres ut som en god plan, da faller den sikkert bedre i smak vil eg tru 🙂 God jul vidare til deg og dine!

 35. Hei! suppen var fantastisk! Men eg lurte på korleis suppa ikkje blir knudrete når ein tar maizenna oppi? Det såg liksom ut som den delte seg oppi der..

 36. Kjemegod og lettvinnn. Jeg byttet ut kokosmelk med fløte, kokte litt ekstra kraft på litt rekeskall. Tilsatte 2 poteter, selerirot og en seleristang i små biter.?

 37. Linda Marie Stuhaug

  kari: Det høres godt ut, Kari! Kjekt med tilbakemelding, takk for det 🙂

 38. Linda Marie Stuhaug

  marie: Hæ? Knudrete? Det skjønte eg ikkje heilt. Maisennaen skal ikkje gjere noke anna forskjell på suppa enn å la den tjukne 😉

 39. Elin Slåen

  Jeg må bare si det… Jeg har laget denne hele 3 ganger nå, og den blir bare bedre og bedre for hver gang! Den er kjempegod- selv når jeg lager den 😉 he he.. Den til og med ser god ut når jeg lager den 😉

 40. Linda Marie Stuhaug

  Elin Slåen: Så utrulig hyggelig Elin! Det tar eg som eit stort kompliment 🙂 Berre å variere med ulike fisketyper og grønnsaker så får man litt variasjon også!

 41. karoline

  Lagde denne suppen til svigers i går, den var helt nydelig! å de var veldig fornøyde 🙂
  var redd den skulle smake for mye kokos melk, men det gjor den ikke 😀

  1. Fantastisk! Veldig kjekt suppa falt i smak, Karoline 🙂 God fredag!

 42. Marianne

  Jeg husker jeg prøvde å lage denne engang fra en tidligere oppskrift du har publisert. Suppa smakte kjempegodt, men husker da jeg satte i creme fresh, så bare klumpet de seg opp i kjempe små klumper, er det noe måte å unngå dette? Føler at den kanskje ikke liker varme.

  1. Hei! Dette er et tidligere innlegg, så det er nok samme oppskrift 🙂 Det høres ut som creme fraichen skilte seg. Er du sikker på at det var vanlig, original creme fraiche du brukte? Den skal ikkje skille seg nemlig, men har du brukt andre altenativer som kesam, yoghurt naturell eller lignande (med mindre fettinnhold som ikkje tåler varme like godt) så er det større fare for at den skiller seg.

 43. Håvard Valle

  Denne smakte bra! 🙂

  1. Så flott, Håvard 😀

 44. Rannveig

  Veldig lettvint og god. Brukte torsk, da jeg hadde lyst på torskemiddag.

  1. Så bra, Rannveig 😀