Linda Stuhaug

Annonse

16. desember 2014

Krema fiskesuppe med laks og reker

Krema fiskesuppe med laks og reker
Hei godtfolk!
Kva med ei varm skål med fiskesuppe idag? Fiskesuppe er utrulig godt, ikkje minst raskt og enkelt å lage. Eg har her laga en variant med laks og reker, men du kan selfølgelig variere med å bruke andre typer fisk/skalldyr etter det du liker best og har tilgjengelig!
FIskasuppa er fri for gluten, og ønsker du den uten melk kan du bytte creme fraiche med kokosmelk.
Håper eg kan friste:
Krema fiskesuppe, 4-5 personer 8 dl fiskekraft/buljong 500 g creme fraiche 500 g laks, evt. scampi 150 g rensede reker 4 store gulerøtter, tynne skiver 1 løk eller purreløk, hakka 3 ss (glutenfri) soyasaus, kan sløyfes maisennajevning krydder etter smak Slik gjer du: Kok opp fiskekraft/buljong. Tilsett gulerøtter og purreløk, la det trekke til gulerøttene er møre. Tilsett creme fraiche, soyasaus og krydder etter smak. Eg brukte pepper og grovkverna chili.
Tilsett biter av laks og reker, la det trekke i 4-5 minutter.
Visst du ønsker en fyldigere konsistens på suppa: rør ut maisenna i kaldt vatn og tilsett medan suppa koker lett til den konsistensen du ønsker.
Server straks!
Server gjerne med scones, brød, flatbrød eller spis den rett og slett kun som den er. Som tilbehør hadde eg mammas nybakte, grove speltrundstykker!
Perfekt som lett middag no i førjulsveka. Dette kan alle ha tid og mulighet for å lage!

Hei godtfolk!

Kva med ei varm skål med fiskesuppe idag?
Fiskesuppe er utrulig godt, ikkje minst raskt og enkelt å lage. Eg har her laga en variant med laks og reker, men du kan selfølgelig variere med å bruke andre typer fisk/skalldyr etter det du liker best og har tilgjengelig!

FIskasuppa er fri for gluten, og ønsker du den uten melk kan du bytte creme fraiche med kokosmelk.

Håper eg kan friste:

Krema fiskesuppe, 4-5 personer
8 dl fiskekraft/buljong
500 g creme fraiche
500 g laks, evt. scampi
150 g rensede reker
4 store gulerøtter, tynne skiver
1 løk eller purreløk, hakka
3 ss (glutenfri) soyasaus, kan sløyfes
maisennajevning
krydder etter smak
Slik gjer du:
Kok opp fiskekraft/buljong. Tilsett gulerøtter og purreløk, la det trekke til gulerøttene er møre. Tilsett creme fraiche, soyasaus og krydder etter smak. Eg brukte pepper og grovkverna chili.

Tilsett biter av laks og reker, la det trekke i 4-5 minutter.

Visst du ønsker en fyldigere konsistens på suppa: rør ut maisenna i kaldt vatn og tilsett medan suppa koker lett til den konsistensen du ønsker.

Server straks!

Server gjerne med scones, brød, flatbrød eller spis den rett og slett kun som den er.
Som tilbehør hadde eg mammas nybakte, grove speltrundstykker!

Perfekt som lett middag no i førjulsveka.
Dette kan alle ha tid og mulighet for å lage!

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg