Søtpotet polarbrød

God torsdag!

No er det ei stund sida forrige oppskrift med søtpotet som hovedingrediens, så no er det nesten på tide med ei ny. Søtpotet polatbrød som miksast saman i en fei, trenger ingen elting eller heving, steikast fortløpande og er perfekt å fryse ned. Saftige, smakfulle, uten gluten og melk 🙂

Polarbrød passer til alle dagens måltider. Topp med salt eller søtt pålegg og spis til frukost, ta med i lunsjboksen eller til å avslutte dagen med. Spis som tilbehør til middagen, bruk som pizzabunn eller basis for en tapasvariant. Kun fantasien setter grenser!

Kjenner du igjen oppskrifta? Det kan eg skjønne, det er nemlig samme som søtpotet scones 🙂

Søtpotet polarbrød, 8 mellomstore
1 søtpotet på ca. 300 g
100 g havremjøl (glutenfritt for glutenri polarbrød)
100 g bokkveitemjøl (evt. anna valfri tørrvare, t.d spelt)
2 ts bakepulver
1/2 ts salt
evt. litt vatn

1. Del søtpoteta i 4 og mikrobak i 5 minutter eller til den er mør. Du kan også ovnsbake den på 200 grader, men det vil ta lengre tid. Fjern skallet og ha søtpotetene i en foodprosessor eller kraftig blender, kjør til en klumpfri søtpotetmos.

2. Tilsett tørrvarene, kjør godt før du justerer med vatn til passe konsistens. Deiga skal ikkje klisse, den skal akkurat kunne formes med hendene.

3. Del deiga opp i 8 like emner. Trykk dei flate mellom hendene dine eller med kjelve. Bruk gjerne litt mel til utbaking om det trengst.

4. Legg polarbrødene på eit steikebrett dekka med bakepapir. Prikk brøda med grillspyd eller lignande. 

? Steik midt i ovnen på 180 grader i 10-15 minutter, eller til dei er ferdige. Avkjøl på rist, og oppbevar i romtemperatur eller frys ned.

Ost&skinke er en slager og knallgodt på polarbrødene, men trur ikkje det er noke som slår kombinasjonen mellom smaken av søtpotet og sjokolade. Heimelaga, sukkerfri nugatti smakte himmelsk på desse!

Fin torsdag vidare til dokke alle 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

30 kommentarer

  1. Disse skal garantert lages : D

  2. Kristina

    så skikkelig digg ut!

  3. Andrea Arentz

    Herlig blogg du har, detta må eg prøva!:)

  4. Linda Marie Stuhaug

    Andrea Arentz: Tusen takk, Andrea! Kjekt å høyre 🙂

  5. Linda Marie Stuhaug

    Kristina: Så bra! Det var absolutt knallgodt 🙂

  6. Linda Marie Stuhaug

    Nina: Virkelig god idê – du kommer ikkje til å angre 🙂

  7. Julie @ WolfItDown

    Disse ser goooode ut! Bakte selv med bokhvete i dag men syns det gir så altfor kraftig smak, men så har en alltids vanlig mel eller spelt også 😀 Mmmm, polarbrød med ost og skinke, supermat 😀 Takk for oppskrift! x

  8. Takk Linda Marie? gleder meg til å bake?

  9. Linda Marie Stuhaug

    Lisa: Fantastisk 🙂

  10. Linda Marie Stuhaug

    Julie @ WolfItDown: Polarbrød passer virkelig med alt av pålegg, så godt til frukosten 🙂 God helg til deg Julie!

  11. Hva slags foodprosessor har du?

  12. Linda Marie Stuhaug

    Anonym: Eg har en gammel en fra merken Braun trur eg… den er vertfall ikkje til salgs lengre, da vi har hatt den heime i årevis 🙂

  13. Hvor lenge må søtpoteten stå i ovnen om man ikke har mikro? Og hvor varmt skal det være? Skal den pakkes inn i folie?

  14. Linda Marie Stuhaug

    Marie: Som det står – 200 grader. Ingen folie når eg ikkje har skrevet det 😉 Du må bake den til den er mør, det vil variere fra ovn til ovn og kor store poteter du har. Minst 30 minutter tipper eg det tar, men del gjerne poteta opp.

  15. Johanne

    Heisann 🙂 Såg veeeldig gode ut 😉 Vet du ca kcal i en polarbrød? 🙂

  16. Linda Marie Stuhaug

    Johanne: Så bra dei såg gode ut 🙂 Nei, kalorier rekner eg ikkje.

  17. Hei! Disse er veldig gode, men jeg får de ikke til å heve.. Vet du hva jeg kan gjøre feil?

  18. Linda Marie Stuhaug

    Stine: Det skal ikkje heve noke særlig 🙂 Men er dei paddeflate? Kanskje du skal avkjøle søtpotetmosen enda meir før du blander inn resten av ingrediensane!

  19. Hei 🙂 Denne må jeg prøve :)) Men har du noen forslag til andre meltyper en kan bruke?

  20. Linda Marie Stuhaug

    Anja: Du kan nok bruke den meltypen du liker og foretrekker, ganske sikker på at dei fleste til fungere topp 🙂

  21. Går det an å koke potetene også?

  22. Linda Marie Stuhaug

    Line: Det går selfølgelig an, men eg anbefaler å bake den. Søtpoteta mister masse smak og sødme når den blir kokt.

  23. Cecilie

    Disse ble supergode!

  24. Linda Marie Stuhaug

    Cecilie: Fantastisk!

  25. Kristin

    Hei! De ser nydelige ut, skal lage de til søndagen. Men lurer på om du vet hvor mange kalorier ca. det er i en? Skal fryse ned og tenker hvor mange man spiser av gangen? Tenker til lunsj feks 🙂

  26. Linda Marie Stuhaug

    Kristin: Hei! Kalorier veit eg dessverre ikkje, rekner ikkje på det. Håper dei smaker 🙂

  27. Det blir 73,5 kcal i hver, for de som lurer! Er bare å ta å regne?? Hilsen 15 år gammel jente som kanskje kan litt for mye opp kaloriinnhold

  28. Linda Marie Stuhaug

    Anonym: Dei som vil får regne på det, og evt. dele i kommentarfeltet om dei vil 🙂

  29. Camilla M Jensen

    Hei,
    Jeg har et spørsmål vdr søtpotet polarbrød. Jeg har laget disse en gang og både jeg og min 1 åring syntes de var veldig gode. Men jeg kunne tenke meg å bløtlegge melet for å at det skal bli lettere å fordøye og øke næringsopptaket. Har du tips til hvordan jeg kan gjøre det?

    1. Dessverre, eg har ingen erfaring med bløtlegging av mel, kun korn, nøtter, frø, kjerner…