Linda Stuhaug

Annonse

18. desember 2014

Søtpotet polarbrød

Søtpotet polarbrød
God torsdag!
No er det ei stund sida forrige oppskrift med søtpotet som hovedingrediens, så no er det nesten på tide med ei ny. Søtpotet polatbrød som miksast saman i en fei, trenger ingen elting eller heving, steikast fortløpande og er perfekt å fryse ned. Saftige, smakfulle, uten gluten og melk 🙂
Polarbrød passer til alle dagens måltider. Topp med salt eller søtt pålegg og spis til frukost, ta med i lunsjboksen eller til å avslutte dagen med. Spis som tilbehør til middagen, bruk som pizzabunn eller basis for en tapasvariant. Kun fantasien setter grenser!
Kjenner du igjen oppskrifta? Det kan eg skjønne, det er nemlig samme somsøtpotet scones🙂
Søtpotet polarbrød, 8 mellomstore 1 søtpotet på ca. 300 g 100 g havremjøl (glutenfritt for glutenri polarbrød) 100 g bokkveitemjøl (evt. anna valfri tørrvare, t.d spelt) 2 ts bakepulver 1/2 ts salt evt. litt vatn
1. Del søtpoteta i 4 og mikrobak i 5 minutter eller til den er mør. Du kan også ovnsbake den på 200 grader, men det vil ta lengre tid. Fjern skallet og ha søtpotetene i en foodprosessor eller kraftig blender, kjør til en klumpfri søtpotetmos.
2. Tilsett tørrvarene, kjør godt før du justerer med vatn til passe konsistens. Deiga skal ikkje klisse, den skal akkurat kunne formes med hendene.
3. Del deiga opp i 8 like emner. Trykk dei flate mellom hendene dine eller med kjelve. Bruk gjerne litt mel til utbaking om det trengst.
4. Legg polarbrødene på eit steikebrett dekka med bakepapir. Prikk brøda med grillspyd eller lignande. ? Steik midt i ovnen på 180 grader i 10-15 minutter, eller til dei er ferdige. Avkjøl på rist, og oppbevar i romtemperatur eller frys ned.
Ost&skinke er en slager og knallgodt på polarbrødene, men trur ikkje det er noke som slår kombinasjonen mellom smaken av søtpotet og sjokolade. Heimelaga, sukkerfri nugatti smakte himmelsk på desse!
Fin torsdag vidare til dokke alle 🙂

God torsdag!

No er det ei stund sida forrige oppskrift med søtpotet som hovedingrediens, så no er det nesten på tide med ei ny. Søtpotet polatbrød som miksast saman i en fei, trenger ingen elting eller heving, steikast fortløpande og er perfekt å fryse ned. Saftige, smakfulle, uten gluten og melk 🙂

Polarbrød passer til alle dagens måltider. Topp med salt eller søtt pålegg og spis til frukost, ta med i lunsjboksen eller til å avslutte dagen med. Spis som tilbehør til middagen, bruk som pizzabunn eller basis for en tapasvariant. Kun fantasien setter grenser!

Kjenner du igjen oppskrifta? Det kan eg skjønne, det er nemlig samme som søtpotet scones🙂

Søtpotet polarbrød, 8 mellomstore
1 søtpotet på ca. 300 g
100 g havremjøl (glutenfritt for glutenri polarbrød)
100 g bokkveitemjøl (evt. anna valfri tørrvare, t.d spelt)
2 ts bakepulver
1/2 ts salt
evt. litt vatn

1. Del søtpoteta i 4 og mikrobak i 5 minutter eller til den er mør. Du kan også ovnsbake den på 200 grader, men det vil ta lengre tid. Fjern skallet og ha søtpotetene i en foodprosessor eller kraftig blender, kjør til en klumpfri søtpotetmos.

2. Tilsett tørrvarene, kjør godt før du justerer med vatn til passe konsistens. Deiga skal ikkje klisse, den skal akkurat kunne formes med hendene.

3. Del deiga opp i 8 like emner. Trykk dei flate mellom hendene dine eller med kjelve. Bruk gjerne litt mel til utbaking om det trengst.

4. Legg polarbrødene på eit steikebrett dekka med bakepapir. Prikk brøda med grillspyd eller lignande. ? Steik midt i ovnen på 180 grader i 10-15 minutter, eller til dei er ferdige. Avkjøl på rist, og oppbevar i romtemperatur eller frys ned.

Ost&skinke er en slager og knallgodt på polarbrødene, men trur ikkje det er noke som slår kombinasjonen mellom smaken av søtpotet og sjokolade. Heimelaga, sukkerfri nugatti smakte himmelsk på desse!

Fin torsdag vidare til dokke alle 🙂

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg